Akçakoca'da Gezilecek Yerler

Düzce’ye bağlı olan Akçakoca İlçesi gezilecek yerler bakımından zengin olan yerlerden biridir. İlçenin hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip olması gezilecek yerler bakımından konuklarına özel seçenekler sunmasını sağlamaktadır.

Akçakoca sahip olduğu masmavi denizi, cıvıl cıvıl caddeleri, plajları ve temiz havasıyla dikkat çekmeyi başaran yerlerin arasında bulunmaktadır. İstanbul ve Ankara’nın ortasında bir konumda olması da avantaj sağlamaktadır. Akçakoca gezilecek yerler düşünüldüğünde özellikle doğal güzellikleriyle oldukça zengin olan bir bölgedir. Bu bölgelerden en çok dikkat çekenler ise; Fakıllı Mağarası, Kurugöl Kanyonu, Tarihi Yukarı Mahalle Evleri ve Aktaş Şelalesi'dir.  

Gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Akçakoca otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası Fakıllı Mağarası

I. derece sit alanı olarak ilan edilmiş olan Fakıllı Mağarası, Akçakoca İlçesi’nin merkezinin 8 km güneydoğusunda bulunmaktadır. Mağaranın adı yer aldığı Fakıllı Köyü’nden gelmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli olan onayları almış durumdadır. 

Mağaranın toplam uzunluğu ise 1017, ziyaret için açık olan alan ise 350 metredir. Mağara doğal güzellikler taşıdığı gibi içerisinde sarkıt ve dikitler de bulunmaktadır. Beyaz Oda, damlataş bakımından zengin bir alandır. 

Giriş ücreti 3 TL’dir. 


Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi Ceneviz Kalesi

Akçakoca’nın batısında bulunan Ceneviz Kalesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 kilometre uzaklıktadır. Ceneviz Kalesi, Doğa Roma ve Helenistik Roma dönemlerinden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. 

Kale ve çevresi ise doğal sit alanı ilan edilmiştir. Ceneviz Kalesi, Akçakoca’nın simgelerinden birisi haline gelmiştir. UNESCO Dünya Mirası Geçici listesine de dahil edilmiştir. Kalenin inşası sırasında moloz taşları kullanılmıştır. Giriş kapısıyla beraber yanında yüksek bir kule de bulunmaktadır. Bölge olarak oldukça sakin bir yer olmasının yanı sıra mavi bayraklı deniziyle de ayrı bir ilgi kaynağıdır.

Hem tarihiyle hem de çevresindeki muhteşem güzelliklerle Akçakoca gezilecek yerler listesinde ilk sıraları alabilecek bölgelerden biridir. Akçakoca gezi planlamanıza Ceneviz Kalesi'ni ekleyebilirsiniz.


Aktaş Şelalesi

Aktaş Şelalesi Aktaş Şelalesi

Şelale, Akçakoca’nın merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Adını aldığı köye uzaklığı ise 3 kilometredir. Şelale sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle turistleri ağırlamaktadır. 

Aktaş Şelalesi yaklaşık 50 metre yükseklikten akmaktadır. Şelale ve çevresi foto – safari ve trekking gibi aktiviteler için uygundur. Aynı zamanda ilçede en fazla tercih edilen yürüyüş parkurlarından birisini de bünyesinde barındırmaktadır. Bu yürüyüş parkurunun uzunluğu 10 kilometredir. Belli bölgelerden şelaleye giriş esnasında sizi ahşap zemin karşılamaktadır. Bu bölgelerde aynı zamanda piknik yapıp ailenizle güzel bir zaman geçirme şansınız da bulunmaktadır. Turistik açıdan en aktif bölgeler arasında yer alıyor.

Akçakoca gezilecek yerler düşünüldüğünde dolu dolu güzel bir gün geçirmek isteyenlere Aktaş Şelalesi önerilmektedir.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Düzce otelleri sayfasında listeledi.


Akçakoca Merkez Cami

Akçakoca Merkez Camii Akçakoca Merkez Camii

İlçenin merkezinde yer alan Akçakoca Merkez Cami, tasarımıyla dikkat çekmektedir. Selçuklu Kıl Çadırları’ndan esinlenerek tasarlanmıştır. Caminin çatı örtüsü bulunmakta olup, son derece modern olan bir eserdir. 

Yapı, Ergün Subaşı tarafından tasarlanmış ve tasarımının yapılmasına 1989 yılında başlanmıştır. Yapının tamamlanması ise 2004 yılında gerçekleştirilmiştir. İlçenin siluetini oluşturan en önemli yapıların arasında bulunmaktadır. 


Akçakoca Bey Anıtı

Akçakoca Bey Anıtı Akçakoca Bey Anıtı

Akçakoca Bey, ilçe için önemli bir kişidir. Orhan Gazi’nin emrini alarak Saltuk Alp, Konuralp, Akçakoca, Köse Mihal ve Gazi Rahman çeşitli fetihler gerçekleştirmiştir. Bu fetihler Osmanlı’nın kuruluşu sırasında önemli rol oynamaktadır. 

Akçakoca Bey, ilçe ve çevresinin fethedilmesinde önemli rol oynamıştır. Anıt ise Akçakoca Bey, Orhan Gazi ve Konuralp Bey heykelleriyle beraber bütün şeklinde ilçe merkezinde yer almaktadır. 


Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Özkök Kültür Evi Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Özkök Kültür Evi, Osmaniye Mahallesi’nin Çuhallı Çarşısı’nda yer almaktadır. 31 Mayıs 2002 yılında yapılan sözleşmeye göre varisler tarafından şartlı bir şekilde belediyeye bağışlanmıştır. Koruma kurulu tarafından onaylanmış olan projeler kapsamında yapım ihaleleri tamamlanmış ve 2010 yılında restorasyonuna başlanmıştır. 

Bekir Özkök Kültür Evi’nde balıkçıların yaşantılarının sergilenmekte olduğu bir oda yer almaktadır. Aynı zamanda kaybolan mesleklerden sandal ustalığıyla ilgili bir oda da hazırlanmıştır. Kültür evinde sergi olarak kullanılan bölümlerin yanı sıra tarihi eşyalar ve kıyafetler bulunan oda da ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekmektedir. 


Evliya Camii

Evliye Camii Evliye Camii

Evliya Camii, Gökçetepe Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Köyde bulunan Ahmet Dede Türbesi’nde yer alan Evliya Cami, bölgedeki en önemli ibadet mekanlarının içerisindedir. 

Cami, Düzce’de en fazla kullanılan inşa biçimlerinden birisi olan çantı yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Özellikle tarihi motifler en fazla dikkat çeken unsurların içerisinde yer almaktadır.  


Hemşin Köyü Camii

Hemşin Köyü Camii Hemşin Köyü Camii

Akçakoca merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hemşin Köyü Camil, 1877 senesinde Osmanlı – Rus Savaşı sırasında Artvin’den gelen Hemşinliler tarafından yapılmıştır.

Hemşin Köyü’nde bulunan bu cami Düzce’de sıklıkla kullanılan çantı tekniği kullanılarak yapılmış ve 150 senedir ayakta durduğu için önemli değerlerin arasında yer almaktadır. 


Tarihi Orhangazi İlkokulu

Tarihi Orhangazi İlkokulu Tarihi Orhangazi İlkokulu

Tarihi Orhangazi İlkokulu, Orhangazi Mahallesi’nde bulunmaktadır. Okul, 1928 yılında inşa edilmiş olup, Cumhuriyetimizin ilk eserlerinden birisi olarak görülmektedir. Okulun restorasyonu yapılmış ve okulda daha önceden ünlü bir yazar olan Rıfat Ilgaz da öğretmenlik yapmıştır. 

Rıfat Ilgaz, Karadeniz’in Kıyıcığı adlı eseri okulda öğretmenlik yaptığı sırada yazmıştır. Tarihi Orhangazi İlkokulu’nda hala eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Okulun yanında ise turistlerin en fazla uğradığı yerlerden birisi olan Koçbaba Türbesi bulunmaktadır. 

Akçakoca'da doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Akçakoca gezi rehberi sayfasında listeledi.


Soyat Yalıyar Kayalar

Soyat Yalıyar Kayalar Soyat Yalıyar Kayalar

Düzce coğrafi yapı bakımından bir deniz kenti konumundadır. Karadeniz Bölgesi’ne bağlı olan şehirde dalgalar tarafından oluşmuş olan yalıyarlar dikkat çekmektedir.

Akçakoca İlçesi’nde bulunan Soyat Yalıyarı ise Ceneviz Kalesi ile Değirmenağzı arasında bulunmaktadır. En yüksek yalıyarlardan birisi olup, boyu 30 metreye kadar çıkmaktadır. Bu bölgelerin yanı sıra aynı zamanda Akçakoca gezilecek yerler arasında belki de özellikle yaz dönemi ve turistler için oldukça önemli olan bir plajı da ifade etmeliyiz. Akçakoca bölgesinde görülecek en güzel plajlardan biri olan Mavi Bayraklı Plajı da Kurugöl Kanyonu gibi bu bölgede görülmesi ve gezilmesi gereken önemli bölgelerdendir.

Oldukça iyi bir suyu olmasının yanı sıra çevresinde bulunan otel ve pansiyonlar sayesinde de konaklama konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Burası hem oldukça sosyal hem de şehir içerisindeki kuru kalabalığın aksine sahil şeridi üzerinden bambaşka bir dünyaya açılabilirsiniz.


Yeni Meze Cami

Yeni Meze Camii Yeni Meze Camii

Akçakoca’ya yaklaşık olarak 16 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurlu Köyü’nde yer alan Yeni Meze Cami’nin inşasına 1885 senesinde başlanmıştır. Cami, taş işçiliğinin en güzel örneklerinin arasındadır.

İçerisinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma olan yazıları barındırmaktadır. Caminin bahçesinde su kuyusu da bulunmaktadır.

Düzce'deki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için Düzce gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Tarihi Mahalle Evleri

Tarihi Mahalle Evleri Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca’da dikkat çeken yapılar arasında Tarihi Mahalle Evleri yer almaktadır. Bu eserler, en eski yerleşimlerinden birisi olan Yukarı Mahalle bölgesinde bulunmaktadır.

Bu alanda konumlanan 160 tane tarihi ev sit alanı olarak ilan edilmiştir. Bu şekilde koruma altına alınan evler aynı zamanda sivil mimarinin en güzel örnekleri olmakla birlikte, açık hava müzesi olarak da görülebilmektedir.

Evlerin geçmişi yaklaşık olarak 150 ile 200 yıl öncesine dayanmaktadır. 


Akçakoca Günübirlik Gezilecek Yerler

Düzce’nin doğası ve tarihi ile öne çıkan noktalarından Akçakoca’da konaklarken, ilçenin içerisinde yer alan gezi duraklarının yanı sıra çevre ilçelerde günübirlik ziyaret edebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır.


Melen Çayı

Melen Çayı Melen Çayı

Düzce’de kano sporunun merkezidir. Gürül gürül akan çay, eğlenceli aktivite olanaklarının yanı sıra eşsiz doğasıyla da dikkat çekmektedir. Amatör ve profesyonel olarak raftingle ilgilenenler özellikle bahar aylarında buraya akın etmektedir. Melen Çayı, Akçakoca arası mesafe ortalama 20 km’dir. 

Birbirini takip eden ekipler Melen Çayı boyunca birbirinden keyifli zamanlar geçirerek ekstrem sporunu en güzel şekilde gerçekleştirmeyi başarıyor.  

Akçakoca'da her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Akçakoca apart oteller sayfamıza uğramayı unutmayın.


Düzce Güzeldere Şelalesi

Düzce Güzeldere Şelalesi Düzce Güzeldere Şelalesi

Gölkaya İlçesi’nde bulunan Güzeldere Şelalesi, doğa tutkunlarını büyüleyici bir atmosfere sahiptir. 130 metre yüksekten düşen şelalenin manzarası eşliğinde doğa ile iç içe bir gün geçirmeniz mümkündür. Gidiş yolu da ayrı bir doğa turuna olanak sunan Güzeldere Şelalesi, Akçakoca’ya ortalama 53 km mesafededir.


Torkul Yaylası ve Göleti 

Torkul Yaylası ve Göleti Torkul Yaylası ve Göleti

Volkanik çöküntü sonucu meydana gelen Torkul Göleti ve çevresindeki yemyeşil alan, dinlendirici bir gün için şehrin en çok dikkat çeken noktaları arasında gösterilmektedir. 1252 metre yükseklikte konumlanmakta olan yaylada piknik, foto-safari, çadır kampı, olta balıkçılığı ve 6 km’lik rotada trekking yapmanız mümkündür. Torkul Yaylası ve Göleti, Akçakoca’ya 67 kilometre mesafede yer alıyor.

Bölge hem şehir için hem de Türkiye için oluşum süreci ve sonucunda meydana gelen muhteşem doğal güzellik nedeniyle oldukça önemli bir yere sahiptir. Gezilecek yerler Akçakoca çevresinde düşünüldüğünde de Torkul Yaylası ve Göleti ilk sırada bulunuyor.


Prusias Ad Hypium – Konuralp Müzesi

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Roma Dönemi’ne keyifli bir zaman yolculuğuna çıkmak isteyenlerin Düzce’deki ilk tercihlerinden biridir. Döneme ait, paralar, heykeller, mimari eserler ve Roma Köprüsü burada görülebilmektedir. Müzede konukları 6126 farklı eser beklemektedir. Konuralp Müzesi, Akçakoca ilçe merkezine 31 km mesafede bulunmaktadır. 

Batı medeniyetlerine dair oldukça önemli izler taşıyan bu antik kent, bulunduğu bölgeye yakın yerler düşünüldüğünde de belki de tek tarihi kent olduğu için bölgede oldukça özel bir değere sahiptir.

Akçakoca'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Akçakoca denize sıfır oteller sayfamıza göz atmayı unutmayın.


Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Düzce’nin Belköy Beldesi’ndeki Samandere Köyü’nde bulunan şelale, içerisinde yer alan piknik ve mesire alanları ile şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Doğa yürüyüşleri ve kamp aktivitesi için de oldukça uygun olan bu doğa harikası gezi durağı, Akçakoca ilçe merkezine ortalama 60 km mesafede konumlanmaktadır. 

Gezilecek yerler Akçakoca ile sınırlı kalmayıp Düzce'nin tüm beldelerine yöneldiğimizde hem Yukarı Mahalle hem de Samandere Köyü özellikle şelaleleriyle var olmaya ve fark yaratmaya devam etmektedir.