Akçakoca tarihi ve turistik yerleri ile dikkat çektiği gibi aynı zamanda yemek kültürüyle de öne çıkmaktadır. İlçeye gittiğiniz zaman tatmanız gereken birçok lezzet bulunmaktadır.
Akçakoca'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Akçakoca oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Kestane Balı
Kestane Balı
Akçakoca’da en fazla bulunan ağaçlar arasında ilk sıralarda kestane ağacı yer almaktadır. İlçe ve çevresi, değerli ballar arasında bulunan kestane balıyla meşhurdur.
Kestane balı için en doğru zaman olarak Haziran ayı görülmektedir. Bu dönemde ilçeyi ziyaret ettiğiniz zaman balın tadına bakabilir ve isterseniz dönüşte yanınızda götürebilirsiniz.
Düzce'daki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Düzce otel sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Balık Yemekleri
Balık Yemekleri
Akçakoca’da birbirinden farklı pişirilme şekilleriyle beraber zengin balık seçenekleri bulunmaktadır. İlçenin merkezinde balık yiyebileceğiniz birçok restoran yer almaktadır.
Kiremitte palamut ise en fazla beğenilen balık yemeklerinin arasındadır. Kiremitte palamut yapılacağı sırada ilk olarak balık ya karnından ya da sırtından yarılıp ve temizlenmektedir.
Akçakoca'da doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Akçakoca'da gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.
Mancarlı Pide
Mancarlı Pide
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde yenilebilme özelliğine sahip olan otlara Mancar adı verilmiştir. Sonrasında bu otlardan pide yapılmaya başlanmıştır. Akçakoca’nın en meşhur tatları arasında yenilebilir otlar kullanılarak yapılan bu pideler de yer almaktadır.
Yukarı Mahalle’de yer alan halk pazarında pidenin tadına bakabilme imkanınız bulunmaktadır. Mancarlı Pide’nin tadı gözlemeye benzetilmektedir.
Akçakoca'da muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Akçakoca gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
İsli Balık
İsli Balık
Akçakoca’da yer alan Melek Çayı’nda tutulmuş olan büyük karabalıklar parçalara ayrılmaktadır. Parçalara ayrılan balıklar çuvaldızla ipe geçirilmekte ve yarım kiloluk olan parçalar halinde tuzlu suda bir akşam bekletilmektedir. Ertesi sabah ise süzgeç veya kalburda suları akıtılmaktadır.
Sonrasında ocağın ortasındaki bir demire bağlanmakta ve fındıkkabuğu, ot veya çok duman veren saman ateşi gibi ürünlerle tütsü yapılmaktadır. Sonrasında ise yanan ateşle islendirilmektedir. İsli balık adı da buradan gelmektedir.
Düzce'ye gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Düzce gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Fındıklı Tahin Helvası
Fındıklı Tahin Helvası
Fındık denildiği zaman her ne kadar insanların akıllarına ilk olarak Ordu ve çevresi gelse de Düzce, özellikle Akçakoca fındığıyla meşhur yerlerin arasındadır. İlçeye gittiğiniz zaman fındıklı tahin helvasını mutlaka denemeniz önerilmektedir.
Fındıklı tahin helvasını alabileceğiniz ve tadabileceğiniz en iyi yer ise Fiskobirlik’tir.
Akçakoca'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Akçakoca havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.
Melengüç Tatlısı
Melengüç Tatlısı
Akçakoca’ya gittiğiniz zaman mutlaka tatmanız gereken tatlıların arasında Melengüç Tatlısı ilk sıralarda yer almaktadır. İlçenin en meşhur mahallelerinden birisi olan Yukarı Mahalle’de pazar meydanında satıcılar tarafından sunulmakta olan bu tatlının geçmişi 700 yılın üzerindedir.
Orta Asya’dan gelen manav Türkleri tarafından yapılan tatlı, Melen ovalarında yetişmiş olan mandaların kaymağının kızartılarak tortu haline getirilmesiyle hazırlanmaktadır. Bu tortu hamurun içerisinde sürülerek tüketildiğinden dolayı Melengüç adını almıştır.
Akçakoca'daki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Akçakoca 5 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.