Akçakoca Tarihi Yerleri

Düzce’ye bağlı olan Akçakoca İlçesi’nin ve çevresinin tarihi hakkında net bir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Fakat bölgede yapılmış olan kazılar ve araştırmalar sonucunda elde edilen bazı veriler ise fikir edinilmesine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda ilçenin tarihinin milattan önce 1200 yılına kadar uzanmakta olduğu görülmektedir.

Akçakoca ve çevresinde yapılan çalışmaların sonucunda ilçeye ilk gelenlerin Frickler ve Trackler olduğu tahmin edilmektedir. Milattan önce 708 yılında Pers İmparatorluğu’yla beraber Bolu ve civarındaki Sinope, Abanutıkus, Heraclia, Eolya, Dias ve Kieros şehirleri kurulmuştur. Akçakoca ise asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.  

Akçakoca'da uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Akçakoca hotel sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi Ceneviz Kalesi

Akçakoca’nın batısında yer alan Ceneviz Kalesi’nin merkeze olan uzaklığı 3 kilometredir. Ceneviz Kalesi, Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. 1996 yılında ise kale ve çevresi Arkeoloji ve Doğal Sit Alanı ilan edilmiştir. 

Ceneviz Kalesi, adeta Akçakoca’nın simgesi haline gelmiştir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici listesinde de kendisine yer bulmuştur. Kale moloz taşlar kullanılarak inşa edilmiştir.

Kalenin kara tarafında giriş kapısıyla beraber yanında da yüksek bir kule bulunmaktadır. Avluda ise günümüzde dilek kuyusu olarak da bilinen 5.30 metre çapında bir su sarnıcı yer almaktadır. 

Düzce'deki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Düzce'deki oteller sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Evliya Camii

Evliya Camii Evliya Camii

Akçakoca’da yer alan Evliya Camii, Göktepe Köyü’nde konumlanmaktadır. Ahmet Dede Türbesi’ndeki tarihi Evliya Camii, bölgede bulunan önemli ibadet mekanlarından biridir. Tarihi mimarisi olduğu için önde gelen değerlerin arasındadır. 

Ebu Seceaddin Ahmet Dede, geçmişte yörenin çok önemli dini önderlerinin arasında sayılmıştır. Türbenin bitişiğinde çantı yöntemiyle inşa edilmiş camii, tarihi motiflere sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Yapı tamamen ahşaptan inşa edilmesinin yanı sıra çivisizdir. Fakat geçmişte ufak çaplı yangınlardan dolayı bir bölümü zarar görmüştür. 

Akçakoca'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Akçakoca'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Akçakoca Bey Anıtı

Akçakoca Bey Anıtı Akçakoca Bey Anıtı

Orhan Gazi’nin vermiş olduğu emirlerle Konuralp, Akçakoca, Samsa Çavuş, Saltuk Alp ve Gazi Rahman gibi tanınan isimlerin gerçekleştirdiği fetihler Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulması sırasında büyük önem arz etmiştir.  

Akçakoca Bey’in zaferlerini sembolize etmek için yapılan anıt Orhan Gazi ile Konuralp Bey heykelleriyle beraber ilçenin merkezinde yer almaktadır. 

Akçakoca'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerler için Akçakoca gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.


Hemşin Köyü Camii

Hemşin Köyü Camii Hemşin Köyü Camii

Akçakoca İlçesi’ne sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan Hemşin Köyü Camii, 1877 yılında yapılan Osmanlı – Rus Savaşı’ndan sonra Artvin’den gelmiş olan Hemşinlilerin kurduğu Hemşin Köyü’nde bulunmaktadır. Cami, 150 yıldır ayakta kalmayı başarmıştır. 

Hemşin Köyü Camii’nin ilk katında taş işçiliği, ikinci katında ise çantı tekniği kullanılmıştır. Minaresi de ahşap kullanılarak yapılmıştır. 

Kesinlikle gitmeniz gereken yerleri rahatça keşfetmek için Düzce gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Orhangazi Camii

Orhangazi Camii Orhangazi Camii

Akçakoca’da en eski dini mimari özellike baktığımız zaman genellikle Manav Türklerinin yerleşmiş olduğu köylerde, çantı tipinin kullanıldığı görülmektedir. İlçede yer alan en eski dini yapılardan biri ise Orhangazi Camii’dir. 1323 yılından sonra yöreye yerleşmiş olan Türkler ibadet etmek için camiyi, merkez bir köyde inşa etmiştir. 

Orhangazi Camii, yakın yerlerdeki köylerden özellikle Cuma namazı için tercih edilmektedir. Bu yüzden halk arasında Cuma Camisi olarak da bilinmektedir. Yöre çok fazla ağaca sahip olduğu için cami ahşaptan ve çivi kullanılmadan yapılmıştır. 

Akçakoca'da dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Akçakoca tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.


Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca Tarihi Mahalle Evleri Akçakoca Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca’da tarihi birçok ev bulunmaktadır. Özellikle tarihe ilgi duyan kişiler bu evleri gezerek dönemin mimarisi hakkında detaylı bilgi sahibi olmaktadır. Tarihi Mahalle Evleri ilçede en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Yukarı Mahalle’de yer almaktadır. Burada 160 tane tarihi ev, sit alanı olarak ilan edilmiştir. Sivil mimari örneği adeta açık hava müzesini andırmaktadır. 

Mahalle Evleri’nin geçmişi yaklaşık olarak 150 – 200 yıl öncesine dayanmaktadır. Evler üç gruba ayrılmaktadır. Birinci tipteki evler tek katlı olup mutfakları geniş odaları ise dardır. İkinci tip evler kareye yakın şekilde planlanarak iki katlıdır. Pencereleri çok ama dar şekildedir. Üçüncü tip olan evler ise geniş pencereli ve yüksek tavanlıdır. Döşemeler ahşap ve dış yüzeyi sıvalıdır. 

Akçakoca'da gezilecek yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Akçakoca apart otelller sayfasından bir tercih yapabilirsiniz.


Tarihi Orhangazi İlkokulu

Tarihi Orhangazi İlkokulu Tarihi Orhangazi İlkokulu

1928 yılında inşa edilmiş olan Tarihi Orhangazi İlkokulu, Cumhuriyet’in ilk eserlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Okul, Orhangazi Mahallesi’nde yer almaktadır.

Yapının restorasyonu tamamlanmış ve önceden ünlü yazar Rıfat Ilgaz burada öğretmenlik yapmıştır. Hatta Ilgaz, Karadeniz’in Kıyıcığı adlı eserini okulda öğretmenlik yaptığı sırada yazmıştır. Okul, günümüzde de eğitim ve öğretime devam etmektedir.  


Yeni Meze Camii

Yeni Meze Camii Yeni Meze Camii

Yeni Meze Camii, Akçakoca İlçesi’nin merkezine 16 kilometre mesafede yer almaktadır. Caminin inşası 1885 yılında tamamlanmıştır. Taş işçiliğinin güzel örneklerinin arasında yer almaktadır.

Camide Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma yazılar bulunmaktadır. Akçakoca’nın en önemli eserleri arasındadır. Caminin bahçesinde bir su kuyusu yer almaktadır.