Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile ün kazanmış İnebolu, Kastamonu ilinine bir ilçesidir. Ören yerlerinden tarihi anlatan müzelerine, sahil kıyılarına kadar meraklılarına güzel deneyimler yaşatmayı başaran Karadeniz Bölgesi'ne bağlı yerler arasındadır.
İnebolu gezilecek yerler arasında yakın tarihe ışık tutan ve Kastamonu tarihinde önemli gelişmeler yaşanmasına vesile olmuş önemli yapılar görmek mümkündür.
İnebolu ilçesinde günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için İnebolu otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Özlüce Köyü
Özlüce Köyü
Doğallığı ve sadeliği ile Karadeniz’e bakan ve Türkiye üzerinde limana sahip olan tek köy Özlüce Köyü’dür. Köy ile İnebolu arası ortalama 13 kilometredir. Balıkçı Barınağı Limanı’nda yerel halk genelde balıkçı teknelerini bağlamaktadır. Mavi ile yeşilin iç içe gözler önüne serildiği köy, gezilecek yerler arasındadır.
Araştırmalara göre köyün eski adının Antik Çağ’dan kalma Zarbana olduğu ortaya çıkarılmış olup, anlamı ise deniz meltemidir. Ayrıca yerli ve yabancı turistlerin yaz mevsiminde ziyaret ettiği yerlerden biridir.
İnebolu Çarşısı
İnebolu Çarşısı
İçerisinde halk pazarının ve organik ürün tezgahlarının bulunduğu İnebolu Çarşısı, gezilip görülmeye değer popüler yerlerden biridir. Küçük, sakin ve güzel bir kasaba çarşısı havasında olduğu için, gezmek için tercih edilen yerlerdendir.
İnebolu ilçe merkezindeki konumu ile gezilecek diğer yerlere çok yakındır. Ancak Salı günleri halk pazarı kurulduğu için biraz hareketli olmaktadır. Ayrıca çarşı üzerinde karşılaşacağınız tarihi evleri de oldukça dikkat çekicidir.
Kastamonu'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri Kastamonu otelleri sayfamızda listeledik.
İnebolu Kent Müzesi
İnebolu Kent Müzesi
Kentin tarihsel belleğini ziyaretçilerine sergileyen İnebolu Kent Müzesi'nin açılış tarihi 2014'tür. İnebolu ilçesindeki tarihsel ve kültürel materyallerin sergilendiği müze, şehri yakından tanımak isteyenlere yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra Kurtuluş Savaşı esnasında kullanılan bazı önemli araç gereçler de sergilenen eserler arasındadır.
Tarihi yolculuğa çıkanlar, İnebolu gezilecek yerler listesine mutlaka dahil etmektedir. Ayrıca gezi rehberi eşliğinde ayrıntılı bilgi alarak da gezintiye çıkabilirsiniz.
Pazartesi günleri tatil olan müze, diğer günlerde 08:30-12:30 ile 13:30-17:30 saatleri arası ziyarete açıktır. Giriş ücreti ise kişi başı 2 TL’dir.
Geriş Tepesi Ören Yeri
Geriş Tepesi Ören Yeri
Yürüyerek keşfe çıkabileceğiniz Geriş Tepesi'nin sunduğu İnegölü manzarası mutlaka görülmelidir. 495 metre yükseklikte bulunan tepe, İnebolu ilçesindeki kale kalıntılarının bulunduğu tarih dolu önemli yer olarak kabul edilmektedir.
Kazılara göre düzlük yerinde hangi tarihten kaldığı tam olarak bilinmeyen bir manastır bulunmaktadır. Manastırdaki sütunlar ve üzerlerindeki şekillere bakılınca Bizans Dönemi’ne ait figürlere rastlanmaktadır. Burada daha önceleri İnebolu ilçesinde ikamet eden pek çok Rum halkı eğlenceler ve panayırlar düzenlemiştir.
İnebolu Gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken ören yeri, misafirlerine tarihi ve doğayı aynı anda sunmaktadır.
Aileniz ile birlikte tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz İnebolu ilçesini keşfetmeniz için İnebolu gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Nezihe Battal Kültür Evi
Nezihe Battal Kültür Evi
1896 yılında inşa edilen ahşap bina, İnebolu Evleri konseptine sahiptir. Ön cepheden 2 katlı görünen binaya içeriden bakıldığında ise 5 katlı olduğu anlaşılmaktadır. Tarihi dokusuna zarar verilmeden restore edilen Nezihe Battal Evi’nde geçmişteki İnebolu tarihini etkileyen birçok önemli olay ve öykü yer almaktadır.
Ev içerisinde ayrıca 4000 civarında kitap, Atatürk’ün İnebolu ilçesine geldiği zaman çekilen fotoğraflar ve bölgeyi temsil eden kömürle çalışan gemi görselleri de yer almaktadır. Özellikle kültürel yolculuğa çıkmak isteyenler, İnebolu gezilecek yerler planında buraya yer vermektedir.
Kastamonu iline gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Kastamonu gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Pembe Köşk
Pembe Köşk
İnebolu ilçesine bağlı Camikebir mevkiinde yer alan Pembe Köşk, liman manzarası ve pembe rengi ile dikkat çekmektedir. Bir ailenin 1983 yılından itibaren özel mülkü olarak değerlendirilmektedir.
Rengarenk çiçeklerle kaplı bahçesi, meyve ağaçları ve seyir terası ile görenleri kendisine hayran bırakmaktadır.
Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı
Atatürk ve Şehit Şerife Bacı
İnebolu ilçe merkezinde yer alan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, Prof. Dr. Heykeltıraş Tankut Öktem tarafından 1985 ile 1990 yıllarıda yapılmıştır. 12 metre yüksekliğe sahip büyük anıt, üç farklı bölümden meydana gelmektedir.
Yapılan anıtlar arasında Kurtuluş Savaşı esnasında kahraman olan Şerife Bacı, Türkiye Cumhuriyeti Türk toplumunu temsil eden figürler ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait heykeller bulunmaktadır.
İnebolu Türk Ocağı
İnebolu Türk Ocağı
İnebolu ilçesine bağlı Camikebir Mahallesi üzerinde yer alan İnebolu Türk Ocağı, Türkiye Cumhuriyeti adına önemli bir kararın açıklandığı binadır. 27 Ağustos 1925 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, şapka devrimi hakkındaki konuşmasını bu bina içerisinde gerçekleştirmiştir.
Yapıldığı dönemin önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edilmektedir. Deniz manzarasına sahip yapı, günümüzde hala tarihi binasını korumakta ve gezilecek yerler listesinde bulundurulmaktadır.
İnebolu Günübirlik Gezilecek Yerler
Kastamonu ilinin turistik ilçelerinden İnebolu, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaktadır. Gezilecek yerler, İnebolu ile sınırlı kalmamaktadır. İlçenin içi kadar çevresi de günübirlik gezi noktaları ile hayranlık uyandırmaktadır.
Gideros Koyu
Gideros Koyu
Karadeniz Bölgesi'nde maviyle yeşili buluşturan Gideros Koyu, Kastamonu ilinin yaz tatillerinde en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Çam ağaçları başta olmak üzere onlarca ağaç türünün arasında bulunan sığ ve berrak suyu öne çıkmaktadır. Gideros Koyu, İnebolu arası mesafe ortalama 150 km’dir.
İnebolu ilçesinde merkezi noktalarda yakın, havuzlu ve jakuzili otellerin listesini İnebolu havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.
Ilıca Şelalesi
Ilıca Şelalesi
Pınarbaşı ilçesinde yer alan Ilıca Şelalesi, şehrin en popüler doğal güzelliklerinden biridir. Suyu düştüğü noktada oluşan dev kazanı ve çevresi eşsiz bir manzaraya sahiptir. Masalsı bir atmosfere sahip olan Ilıca Şelalesi’nin İnebolu ilçesine uzaklığı 114 km’dir. Doğa severlerin gezilecek yerler listesine mutlaka dahil etmesi gerekir.
Nasrullah Camii
Nasrullah Camii
1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından inşa ettirilmiş olup, Osmanlı Dönemi’nde yapılan ilk cami olma özelliğine sahiptir. Bir diğer öne çıkan noktası ise Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı ilk okuduğu yer olmasıdır. İnebolu ilçesine uzaklığı 91 km’dir.
İsmail Bey Külliyesi
İsmail Bey Külliyesi
Kastamonu ilinin tarihi kalıntıları içerisinde yer alan İsmail Bey Külliyesi, 1443-1461 yılında yapılmış olup imaret, cami, sıbyan mektebi, hamam, han, kütüphane ve mutfak bölümlerinden oluşan büyük bir komplekstir. Candaroğulları Beyliği'nin son hükümdarı İsmail Bey tarafından inşa ettirilmiştir. İnebolu ilçesine 90 km mesafededir.
Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içinde kaybolabileceğiniz oteller için İnebolu denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Toza Seyir Tepesi
Toza Seyir Tepesi
Abana’ya bağlı Konakören Mahallesi üzerinde yer almaktadır. İki gözetleme balkonunun bulunduğu alan, panoramik manzarası ile hayranlık uyandırmaktadır. Gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir. İnebolu ilçesine mesafesi ortalama 25 km’dir.