İnebolu Yemekleri

İnebolu, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir ilçe olduğu için yerel mutfağı da konumuna uygun şekilde şekillenmiştir. Tahılından etli yemeğine, sebzesinden çorbasına kadar çeşit çeşit yerel lezzeti bulunmaktadır.

Küçük bir yerleşim yeri olan İnebolu’nun neredeyse her günü özel ve güzel yemekler yapılmaktadır. Zengin sayılabilecek mutfağa sahip olan ilçede genellikle hamur işi yemekleri yer almaktadır. Yemeklerin isimleri de yerel halkın ağız yapısına göre diğer yerlerde manası bilinmeyen kelimelerden oluşabilmektedir. Bu durum, İnebolu’nun kendine has köklü bir kültürü olduğu anlamına da gelmektedir.

İnebolu'da kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz keyifli bir tatil geçireceğiniz konaklama seçeneklerini sizin için İnebolu otelleri sayfamızda listeledik.


Ecevit Çorbası

Ecevit Çorbası Ecevit Çorbası

İnebolu’nun yakınlarında bulunan Ecevit Han’da bir zamanlar yapılan ve adıyla meşhur olan bir çorbadır. 1318 yılından beri yapıldığı iddia edilmektedir. 1925 yılında Şapka ve Kıyafet İnkılabını duyurmak için gelen Mustafa Kemal Atatürk’e de bu çorbadan ikram edilmiştir.

Yapım aşaması pek zahmetli olmadığı için herkes tarafından hazırlanmaktadır. Adının duyulması sayesinde yöre dışında da çok fazla yapılmakta olan bir lezzettir.

İnebolu'daki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için İnebolu'da gezilecek yerler yazısında listeledi.


Haluşka

Haluşka Haluşka

Haluşka, yerelde yaşayan herkesin bildiği ve yaptığı bir yemektir. Yer yer adı Karadeniz mantısı olarak da bilinmektedir. Kimi yörelerde çorba veya et yemeklerinden bazılarına da haluşka denilebilmektedir. Üzeri salçayla servis edilen haluşka, İnebolu’nun yerel tatlarından biridir.

İnebolu'da muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için İnebolu gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


İnebolu (Pazar) Pidesi

İnebolu Pidesi İnebolu Pidesi

Eskiden pazar günleri, ev hanımlarının kıymalı iç hazırlayıp büyük fırınlara göndermesiyle yapılan İnebolu pidesi, kimi yerlerde bu yüzden pazar pidesi olarak anılmaktadır. 

Palmiye Pide ve Kebap Salonu’nda sunulan İnebolu Pidesi, lezzetli ve uygun fiyatlıdır.


Sabah Güveci

Sabah Güveci Sabah Güveci

İnebolu denildiğinde akla ilk gelen tatlardan biri güveç yemeğidir. İlçede sabahın erken saatlerinde pişirilen güvecin adı buradan gelmektedir. Yerel halk genelde güne sabah güveci ile başlayıp ardından pilav yemektedir. 

İnebolu’nun merkezi kısmında bulunan lokantalarda sabah güveci yapılıp sunulmaktadır. Merkeze gelenler güveç yiyip kırsala dönmektedir, bu bir gelenek halini almıştır.

İnebolu'da farklı konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler İnebolu Bungalow sayfamızda bulunan seçenekleri de değerlendirebilirler.


Mısır Unlu Pıs

Mısır Unlu Pıs Mısır Unlu Pıs

İnebolu yöresine ait olan yemek, enteresan bir isme sahiptir. Köklü bir geçmişi olan İnebolu halkının ağız ve konuşma şeklinden ötürü diğer yörelerin pek bilemediği bir isme sahiptir. Mısır unu ve kıyma ile yapılan yemeğin aşamaları kolay olsa da yerel halk dışında bu yemeği yapan pek kimse yoktur.

İnebolu'da merkezi noktalarda yakın, havuzlu ve jakuzili otellerin listesini İnebolu havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Bakla Dondurması

Bakla Dondurması Bakla Dondurması

İnebolu’nun mutfağında vazgeçilmez olan lezzetlerden biri de tatlılardır. Bakla dondurması, İnebolu’ya ait yöresel bir lezzettir. Genellikle bayram sofralarında yer almaktadır. Yapımı biraz meşakkatlidir.

Kurutulmuş iç baklaların kabukları soyulup şekerle pişirilip ve ezilmektedir. Ardından süzgeçten geçirilip kaselerde ikram edilmektedir. Bu işlemlerin aksatılması, bakliyat olan baklanın tatlıya dönüşme sürecini engelleyebilmektedir.