Eceabat'ta Gezilecek Yerler

Çanakkale Zaferi’nin ilk başladığı yer olarak tasvir edilen Eceabat, Çanakkale ilinin tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli bölgelerinden birisidir. Çanakkale’nin kültürel, tarihi ve doğal güzellikler bakımından en zengin ilçelerinden biri olan Eceabat, geçmişten günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

İlçenin eski adı Maydos olarak bilinmektedir. Ece Bey önderliğinde fethedilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı hakimiyetine girdikten sonra Süleyman Bey tarafından Eceabat ismiyle değiştirilmiştir. Eceabat gezilecek yerler arasında pek çok anıt, şehitlik, kitabe ve müze bulunmaktadır. 

Doğası ile büyüleyen bölge, hem yeşili hem de maviyi iç içe barındırmaktadır. Denize kıyısı olduğu için deniz turizmi açısından da gelişmiştir. Kamp yapmak ve farklı tatil deneyimi yaşamak isteyen misafirlerin uğrak bölgesidir. Savaş turizmi açısından geliştiği için her yıl yerli yabancı pek çok misafire ev sahipliği yapmaktadır. 

Eceabat ilçesinde gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Eceabat otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Conkbayırı

Conkbayırı Conkbayırı

Eceabat ilçesine bağlı Düz Tepe olarak isimlendirilen bölgenin kuzeyinde Kemal Dere yamacı bulunmaktadır. Gelibolu Yarımadası bölgesinde bulunan bu yamaç, Conkbayırı olarak isimlendirilmektedir. Gelibolu'ya en yüksek tepe üzerinden en iyi şekilde hakim bölgedir.

Doğasının yanı sıra tarihi ile gelen misafirleri etkilemektedir. Bir bölümü orman diğer bölümü deniz olan ve yeşil ile maviyi harmanlayan bölge, savaşın ilk başladığı bölge olarak tarihte büyük bir yere sahiptir. 

Conkbayırı, 6 Ağustos 1915 tarihinde başlayan ve 10 Ağustos 1915 tarihine kadar devam İngiliz ve Anzak birliklerinin taarruzu altında kalmıştır. Conkbayırı bölgesinde hala dikkatli bakıldığı zaman mermi çekirdeklerine ve savaşın izlerine rastlamak mümkündür. Tarihi hava solumak, geçmişe dönmek ve doğanın tadını aynı anda çıkarmak isteyenler, Eceabat gezilecek yerler listesine ekleyebilirler. 

Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz Çanakkale otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Kabatepe Orman Kampı

Kabatepe Orman Kampı Kabatepe Orman Kampı

Eceabat ilçesinin doğası ile dikkat çeken popüler noktalarından Kabatepe Orman Kampı, özellikle yaz aylarında yoğun şekilde ziyaret edilmektedir. Yeşille mavinin buluşma noktası orman kampının durgun denizi misafirler için yüzmeye elverişli ortam sunarken, zengin bitki örtüsü ve yemyeşil ağaçları ile bölge günübirlik ziyaretlerin yanı sıra kamp yapmak için de sıklıkla tercih edilmektedir. 

Özel araçla ulaşımın yanı sıra Kabatepe Orman Kampı’na şehir merkezinden toplu taşıma ile ulaşım olanağı da sunulmaktadır. Donanımlı kamp alanı ve sakin denizi ile Kabatepe Orman Kampı Eceabat tatilinizde mutlaka gezilecek yerler yerler listenize eklemeniz gereken bir güzergahtır. 

Eceabat ilçesinde tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Eceabat ilçesini keşfetmeniz için Eceabat gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Bigalı Köyü

Bigalı Köyü Bigalı Köyü

Eceabat ilçesinin güneyinde bulunan Taşlı Tepe’nin kuzey bölgesinde yer alan Bigalı Köyü eski köy havasını yaşamak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Daha önce pek çok kez isim değiştirmiş köy, bir dönem Çamyayla ismi ile anılmıştır. 

Köyü bu kadar önemli hale getiren, savaş sırasında Mustafa Kemal yönetiminde olan ordunun 19. Piyade Tümeni bir ay kadar burada konaklamasıdır. Savaşın kaderinin çizildiği nokta kabul edilen bu köy, büyük bir yere sahiptir. 

Köyde Atatürk’ün bir hafta kadar konakladığı Atatürk Evi yer almaktadır. Evi ziyaret etmek isteyenler için haftanın her günü açıktır. Tarihi dokunun bozulmadığı köyde taştan yapılmış iki katlı bahçeli evler oldukça güzel görünüm sunmaktadır. Eceabat gezilecek yerler listesinde bulunan tarihi güzergahlardandır.

 


Küçük Arıburnu

Küçük Arıburnu Küçük Arıburnu

Eceabat ilçesinde Şarapnel Vadisi olarak bilinen ve günümüzde hala Gelibolu Yarımadası bölgesinde yapılan savaştan kalan şarapnellerin bulunduğu alanın tarihte önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra doğa gezilerinin de ilçedeki tercih edilen en iyi noktaları arasında yer almaktadır. 

Anzaklar tarafından Cehennem Kuyusu olarak isimlendirilen Küçük Arıburnu, Çanakkale Savaşı sırasında top ateşlerine maruz kalan bölgedir. 


1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi

1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi

Gelibolu Yarımadası içerisinde, Eceabat ilçesinin yüksek bir bölgesinde Seddülbahir Köyü yer almaktadır. Bu köyde 3 katlı binanın müzeye çevrilmesi sonucunda savaş zamanından kalan çeşitli eserler sergilenmektedir. Müze tarihçi Ahmet Uslu tarafından hizmete açılmıştır. 

Müzeye ilgi oldukça yoğundur. Özellikle bahar ve yaz aylarında yerli yabancı pek çok misafir tarafından ziyaret edilmektedir. Üç katlı binanın iki katında çeşitli savaş malzemeleri sergilenmektedir. 

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan silahlar, madalyalar, mermiler, mermi kapları iyi bir şekilde korunarak müze içinde misafirlere sunulmaktadır. Müzenin ilk katında ise canlandırma yapmak için mankenler kullanılmıştır. Savaş sırasında yaraların sarıldığı bölgeyi gösteren mankenler ile mermilerin çarpışma anını anlatan görseller ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekmektedir. 

Köy içinde bulunan 3 katlı küçük müzeyi ziyaret edenlerin büyük kısmı başarılı canlandırmalar sayesinde kendisini savaşın tam ortasında gibi hissetmektedir. Tarihi yolculuğa çıkmak isteyenlerin Eceabat gezilecek yerler listesine eklemesi önerilir.

Özel müze olduğundan dolayı müze kartı geçmemektedir. Kişi başı ise 5 TL ücret alınmaktadır.

Çanakkale'ye gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Çanakkale gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Çanakkale Tekke Koyu

Çanakkale Tekke Koyu Çanakkale Tekke Koyu

Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü’nün en iyi koylarından birisi Tekke Koyu’dur. Çanakkale Savaşı açısından önemli bir bölge olan koya İngilizler çıkartma yapmıştır. 

Seddülbahir bölgesini almak isteyen düşman askerleri bu bölgede taarruz yapmış, ancak Türk birlikleri yapılan taarruza karşın bir ara ateş arasında kaldıkları için geri çekilmek zorunda kalmıştır. O dönem İngiliz askerleri tarafından ele geçirilen koy daha sonra Türk birliklerinin çabası ile yeniden ele geçirilmiştir. 1916 tarihinde son kalan İngiliz askerleri sandala atlayarak koyu terk etmiştir. 

Doğal güzellikleri ve berrak denizi ile kıyı turizmine katkı sağlayan bölge aynı zamanda tarihi açıdan pek çok hikayeyi bünyesinde barındırmaktadır. 


Eceabat Kilitbahir Kalesi

Eceabat Kilitbahir Kalesi Eceabat Kilitbahir Kalesi

Çanakkale Boğazı'nın kilidi olarak bilinen Eceabat Kilitbahir Kalesi, Fatih Sultan Mehmet döneminde 1462 tarihinde Çimenlik Kale ile eş zamanlı inşa ettirilmiştir. Eceabat ilçesine bağlı Yalı Caddesi üzerinde yer almaktadır. Benzersiz mimari ve tasarım özellikleri kullanılarak yapılan kalenin en dikkat çeken noktası ise yonca planına sahip 7 katlı iç kalesidir. Fatih Sultan Mehmet, kalenin yapımında Sestos taşlarının kullanımına karar kılmıştır. Kaleye giriş için kuzey yönünde bulunan kapı kullanılmaktadır.

Eceabat Kilitbahir Kalesi, İstanbul'a giden tek su yolunu ve Çanakkale Boğazı'nı korumak için inşa edilmişir. Araştırmalara göre 1551 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından kaleye yeni eklemeler yapıldığı ortaya çıkarılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından eklenen en önemli nokta Sarı Kule bölümüdür. Alt katı depo amacıyla kullanılan kule, toplam 3 katlıdır. Kilitbahir Kalesi, stratejik konumundan dolayı Çanakkale Savaşı esnasında önemli bir rol üstlenmiştir.

Eceabat Kilitbahir Kalesi giriş ücreti 15 TL'dir.


Seddülbahir Kalesi

Seddülbahir Kalesi Seddülbahir Kalesi

Gelibolu Yarımadası'nın Ege Denizi'ne bakan noktasında yer alan Eceabat Seddülbahir Kalesi, 1659 yılında inşa edilmiştir. Frenk Ahmed Paşa yönetimde Mimar Mustafa Ağa tarafından boğazdaki kalelerin yetersizliğinden dolayı yapılmasına karar verilmiştir. Osmanlı kalelerinin bir diğer örneğidir.

Deniz seviyesinden 30 metre yükseklikteki kale, dikdörtgen plana sahiptir. Yapılan araştırmalara göre kalenin inşasının iki kademeli yapıldığı ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde harap haldeki kale, 1980 yılında Korunması Gereken Kültürel Varlıkları içerisinde yerini almıştır.


Çanakkale Şehitleri Anıtı

Çanakkale Şehitleri Anıtı Çanakkale Şehitleri Anıtı

Çanakkale Boğazı'nın uç bölümünde, Gelibolu Yarımadası sınırlarında Eceabat ilçesinde yer alan Eceabat Hisarlık Tepesi üzerine konumlandırılmış Çanakkale Şehitleri Anıtı, 1. Dünya Savaşı döneminde, 1915 yılında hayatını kaybeden şehitlerimiz için yaptırılmıştır.

41,7 metre yüksekliğe sahip anıt, 4 adet ayak ve 1 adet kubbeden meydana gelmektedir. Tasarımı ise Doğan Erginbaş, Feridun Kip ve İsmail Utkular'a aittir. Gezi rehberi eşliğinde ziyaret etme imkanınız da bulunmaktadır.


Sestos Kalesi

Sestos Kalesi Sestos Kalesi

Uluflu Tepe eteklerinde konumlandırılmış Sestos Kalesi, boğazı gören dik bir yamaç üzerine kuruludur. Kim tarafından yapıldığına dair kesin bilgilere ulaşılamasa da, Arkaik, Pers, Roma ve Bizans dönemlerinde kullanıldığına dair izlere rastlanmıştır.

Yapılan araştırmalara göre tahıl yüklemede aktif şekilde kullanıldığı ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca bölgenin korunmasında da etkin rol oynamıştır.


Eceabat Günübirlik Gezilecek Yerler

Gelibolu Yarımadası bölgesinde yer alan Eceabat, Çanakkale Savaşı’nın geçtiği yer olmasından dolayı büyük öneme sahiptir. Gezilecek yerler, Eceabat ile sınırlı değildir. Doğası, denize konumu ve tarihi yapıları ile dikkat çekmekte olan bu ilçenin çevresi günübirlik geziler açısından zengin olanaklara sahiptir.


Gökçeada

Gökçeada Gökçeada

Rum Köyleri, masmavi denizi, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile Çanakkale’nin bir diğer popüler noktası olan Gökçeada, keyifli ve iyi bir gezi deneyiminin yanı sıra plajlarıyla da dikkat çekmektedir. Gökçeada, Eceabat ilçe merkezi arası mesafe ortalama 53 km’dir. 

Eceabat'ta lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve birçok aktivitelere imkan veren Eceabat lüks oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Assos

Assos Limanı Assos Limanı

Masmavi bir denizin, doğal güzelliklerin ve tarihin bir arada yer aldığı nokta olan Assos, Çanakkale’nin en çok ziyaret alan turizm merkezlerinden biridir. Assos, Eceabat arası uzaklık ortalama 98 km’dir.


Mıhlı Şelalesi

Mıhlı Şelalesi Mıhlı Şelalesi

Çanakkale’nin doğası ile dikkat çeken bölgesinde yer alan Küçükkuyu'da yer alan Mıhlı Şelalesi, Eceabat ilçesine ortalama 105 km mesafede yer almaktadır. Yaz aylarında serinleme amacı ile tercih edilen şelale, çevresinde yer alan doğal güzellikleriyle de keyifli bir doğa gezisi olanağı sunmaktadır.


Aynalı Çarşı 

Aynalı Çarşı Aynalı Çarşı

Çanakkale’nin en popüler noktalarından biri kabul edilen Aynalı Çarşı, Eceabat ilçe merkezine ortalama 47 km mesafede yer almaktadır. Çanakkale’ye özgü hediyelik eşyaların satıldığı kapalı çarşı, hem tarihi yönden öneme sahiptir hem de şehre has ürünler satın almak için en iyi adres olmaktadır. 

Eceabat'taki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Eceabat 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Çanakkale Kordon

Çanakkale Kordon Çanakkale Kordon

Çanakkale şehir merkezi üzerinde yer alan Kordon ile Eceabat ilçesi arası mesafe ortalama 45 km’dir. Çanakkale’nin meşhur sahil şeridi Kordon’da Truva Atı, birbirinden farklı heykeller, çay bahçeleri, güneş saati ve kafeler yer almaktadır.