Büyükada Tatili Hakkında
Prens Adalar olarak da biline Büyükada, İstanbul açıklarındaki en büyük adadır. Eski Yunanca adı Prinkipos ‘tur. Yunanca “Prens” anlamına gelmektedir. Köklü bir tarihe sahip olan adaya ulaşım deniz otobüsleri ile gerçekleştirilmektedir. İstanbul il merkezinden yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Büyükada, Bizans ve Osmanlı gibi büyük imparatorlukların himayesine girmiş, uzun yıllar boyunca üzerinde çeşitli yapılar inşa edilmiştir. Bu tarihi yapılardan bazıları; Saatli Meydan, Ada Çarşısı, Ada Sokakları, Adalar Müzesi, Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Con Paşa Köşkü, Rum Yetimhanesi, Sabuncakis Köşkü, Troçki Köşkü ve Reşat Nuri Güntekin Evi’dir.
Büyükada, tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra az sayıda bulunan doğal mekanlarıyla da birçok turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Büyükada’da görülmesi gereken doğal alanlar ise; Büyükada Tabiat Parkı ve Dilburnu Tabiat Parkı’dır. İl genelindeki doğal güzelliklere yakın konumda hizmet veren İstanbul otellerinde konaklayabilir ve diğer doğal güzellikleri gezebilirsiniz.
Büyükada tatilinde gece hayatı, ziyaretçilerine renkli alternatifler sunmaktadır. Büyükada’da gece hayatını ayakta tutan cafe ve barların bazıları; Büyükada Bistro Candy Garden Restaurant Cafe, Bahçede Sinek Cafe, Sermest Cafe – Bistro Büyükada, The Harbour Cafe Büyükada, Aşıklar Cafe, Madam Sofia Cafe & Bar, Orası Burası Restaurant Cafe Bar, Club Nispet ve Fıçı’dır.
Büyükada tatilinde konaklayabileceğiniz birçok Büyükada konaklama tesisi bulunmaktadır. En popüler Büyükada otelleri; Büyükada Çankaya Otel, Büyükada Princess Hotel, Ada Antik Otel, Hotel Prinkipos ve Büyükada Port Hotel’dir.
Özellikle yaz aylarında çok sayıda turist çeken Büyükada’da birçok sahil ve beach bulunmaktadır. Bunlar; Viranbağ Plajı, Halk Koyu Aile Plajı, Nizam Plajı, Aya Nikola Plajı, Nakibey Aile Plaj Tesisleri ve Blue Beach Büyükada’dır.
Butik Oteller Tatili Hakkında
Butik Oteller, sayıca az müşteriye, konforlu ve özel bir konaklama ortamı ve atmosferi yaratan otellerdir. Son senelerde bu otel konseptlerinin, tatilciler tarafından en fazla tercih edilen seçenekler içerisinde yer aldığı görülüyor. Butik oteller, şehir merkezi, otantik köy atmosferi ya da bir sahil kasabası atmosferinde konumlandırılmış olabilir. Butik otellerin kendine has bir tasarımı ve özenli hizmet modelleri vardır.
Butik otellerin en büyük özelliği ise ilginç ve dikkat çekici tasarımlarıdır. Ayrıca Türkiye’nin hemen her bölgesinde rastlanabilen otellerdir. Genelde yarım pansiyon veya oda kahvaltı konseptinde hizmet verilir. Tipik olarak bu otellerde oda sayısı 10 ile 100 arasında değişen özelliktedir. Ayrıca tasarımları açısından reprodüksiyon, modern, antika gibi farklı özelliklerdeki malzeme ve mobilyalar ile dekore edilmişlerdir. Bu özellikleri, bazen masalsı bir butik otel ortamını bazen de özgün ve modern bir butik otel mekânını ortaya çıkarır.
Butik özellikteki oteller, büyük otellerdeki kalabalık atmosferi tercih etmeyen ancak bir yandan da rahatlık ve konforundan ödün vermeyen müşteriler açısından büyük bir ayrıcalıktır. Bu oteller, aslında küçük bir pansiyonda yaşanan sıcaklığı sunarak öte yandan lüks bir otel standardında hizmet vermesi bakımından da avantaj getirir. Ayrıca her yaştan müşteriye hitap edebilecek imkân ve hizmetler sunulması da sevilen avantajlardandır. Bu otellerde keyif alınabilecek bahçe, teras, açık havuz, çocuk oyun alanı gibi imkânların olması; modern ama bir yandan da geleneksel tarzı bir arada sunup derin bir dinginlik yaşatması; tasarım mobilya ve antika eşyaları ile özgün bir ortam sunması gibi avantajları da vardır.
Siz de bu farklı tasarımdaki otellerde tatil yapmak isterseniz, uygun fiyatlarda bir tatil planı yapabilirsiniz. Bu noktada Mardin butik otelleri, Fethiye butik otelleri, Bodrum butik otelleri, Kapadokya butik otelleri, Alaçatı butik otelleri gibi çok sayıda değişik alternatif vardır. İçlerinden fiyat açısından bütçenize en uygun olanı tercih edebilir ya da erken rezervasyon dönemlerini takip edip önceden rezerve ettirerek fiyatları daha da düşük rakamlarda yakalayabilirsiniz.