Cunda Tatili Hakkında
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda, diğer adıyla Alibey adası olarak bilinmektedir. Binlerce yıl önce ilk yerleşimlerin yapıldığı ada, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Günümüzde turistik faaliyetler açısından tercih edilen Cunda, doğal ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkmaktadır.
Başta Roma İmparatorluğu hakimiyetinde bulunan ada, daha sonra küçük şehir devletlerinin etkisi altında kalmıştır. Uzun bir süre Osmanlı İmparatorlu hakimiyetinde bulunan Cunda, kilise ve cami gibi pek çok tarihi yapıyı içerisinde barındırmaktadır. İlçede yer alan başlıca tarihi yapılar arasında 7. Ayışığı Manastırı, Taksiyarhis Kilisesi ve Hamidiye Camisi bulunmaktadır.
İçerisinde barındırdığı doğal yapılarıyla dikkat çeken Cunda, turistik kentler arasında bulunuyor. Sessiz ve sakin bir bölge olmasıyla ön plana çıkan kentte pek çok doğal yapı yer almaktadır Cunda’da yer alan doğal güzellikler arasında Aşıklar Tepesi, Cunda Koyu ve Tımarhane Adası bulunmaktadır. Doğal güzelliklere yakın bir bölgede konaklama hizmeti almak için Cunda'nın kaliteli otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Gece hayatı açısından da tercih sebebi olan Cunda adası, pek çok mekana ev sahipliği yapmaktadır. Gençlerin uğrak noktalarından olan bar ve pub gibi mekanlar, alkollü içecek servisiyle ön plana çıkmaktadır. Bölgeye özgü eğlencelerin de düzenlendiği eğlence mekanları, ekonomik olmasıyla tercih edilmektedir. Cunda’da yer alan başlıca eğlence mekanları arasında Cunda Maşşa, Frenk Cunda ve Cielo Bistro Bar bulunmaktadır.
Sık sık ziyaretlerin gerçekleştiği Cunda, daha çok tatil açısından ziyaret edilmektedir. Pek çok otelin yer aldığı Cunda, konaklama faaliyetleri açısından gelişmiş olmasıyla biliniyor. İlçede yer alan otelleri Balıkesir'in popüler otelleri sayfasından inceleyebilirsiniz.
Butik Oteller Tatili Hakkında
Butik Oteller, sayıca az müşteriye, konforlu ve özel bir konaklama ortamı ve atmosferi yaratan otellerdir. Son senelerde bu otel konseptlerinin, tatilciler tarafından en fazla tercih edilen seçenekler içerisinde yer aldığı görülüyor. Butik oteller, şehir merkezi, otantik köy atmosferi ya da bir sahil kasabası atmosferinde konumlandırılmış olabilir. Butik otellerin kendine has bir tasarımı ve özenli hizmet modelleri vardır.
Butik otellerin en büyük özelliği ise ilginç ve dikkat çekici tasarımlarıdır. Ayrıca Türkiye’nin hemen her bölgesinde rastlanabilen otellerdir. Genelde yarım pansiyon veya oda kahvaltı konseptinde hizmet verilir. Tipik olarak bu otellerde oda sayısı 10 ile 100 arasında değişen özelliktedir. Ayrıca tasarımları açısından reprodüksiyon, modern, antika gibi farklı özelliklerdeki malzeme ve mobilyalar ile dekore edilmişlerdir. Bu özellikleri, bazen masalsı bir butik otel ortamını bazen de özgün ve modern bir butik otel mekânını ortaya çıkarır.
Butik özellikteki oteller, büyük otellerdeki kalabalık atmosferi tercih etmeyen ancak bir yandan da rahatlık ve konforundan ödün vermeyen müşteriler açısından büyük bir ayrıcalıktır. Bu oteller, aslında küçük bir pansiyonda yaşanan sıcaklığı sunarak öte yandan lüks bir otel standardında hizmet vermesi bakımından da avantaj getirir. Ayrıca her yaştan müşteriye hitap edebilecek imkân ve hizmetler sunulması da sevilen avantajlardandır. Bu otellerde keyif alınabilecek bahçe, teras, açık havuz, çocuk oyun alanı gibi imkânların olması; modern ama bir yandan da geleneksel tarzı bir arada sunup derin bir dinginlik yaşatması; tasarım mobilya ve antika eşyaları ile özgün bir ortam sunması gibi avantajları da vardır.
Siz de bu farklı tasarımdaki otellerde tatil yapmak isterseniz, uygun fiyatlarda bir tatil planı yapabilirsiniz. Bu noktada Mardin butik otelleri, Fethiye butik otelleri, Bodrum butik otelleri, Kapadokya butik otelleri, Alaçatı butik otelleri gibi çok sayıda değişik alternatif vardır. İçlerinden fiyat açısından bütçenize en uygun olanı tercih edebilir ya da erken rezervasyon dönemlerini takip edip önceden rezerve ettirerek fiyatları daha da düşük rakamlarda yakalayabilirsiniz.