Tarsus Otelleri

Tarsus Bölgesinde 2 adet otel bulunmaktadır.

Elif Hatun Konağı Mersin

Elif Hatun Konağı

Butik Mersin Oda Kahvaltı
  • 3 YIldızlı
  • Aile
İNCELE
Zorbaz Otel  Mersin

Zorbaz Otel

Şehir Mersin Oda Kahvaltı
  • 3 YIldızlı
  • Aile
İNCELE

Tarsus Tatili

Tarsus Gezilecek ve Görülecek Yerler

Tarsus OtelleriTarsus Otelleri

Plajlar: Mersin’in en küçük sahil şeridine sahip Tarsus ilçesinde yüzerek vakit geçirmek isteyenler için Tarsus Plajı hizmet vermektedir.

Müzeler: 1970 yılında Tarsus Müzesi’ne dönüştürülen Kubat Paşa Medresesi’nde etnografik ve arkeolojik eserler sergilenmektedir. 

Mağaralar: Tarsus, Türkiye’de eşine az rastlanır mağara incilerine sahip Taşkuyu Mağarası’na ve hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar için büyük bir öneme sahip Ashâb-ı Kehf Mağarası’na ev sahipliği yapmaktadır. 

Tarihi Yapılar: Kuruluşu yaklaşık olarak 8000 yıl öncesine uzanan Tarsus’ta ziyaret edebileceğiniz çok fazla tarihi yapı yer almaktadır. St. Paul Anıt Müzesi, St. Paul Kuyusu, Kızlar Kalesi, Kleopatra Kapısı, Bilal-i Habeşi Mescidi, Kırkkaşık Bedesten, Ulu Cami, Danyal Makamı, Şahmeran Hamamı, Baç Köprüsü (Justiniaus Köprüsü), Roma Yolu, Antik Yol, Nusret Mayın Gemisi, Roma Hamamı, Gözlükule ve Donuktaş, Tarsus’un tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Doğal Güzellikler: Akdeniz’e akan Berdan Nehri’nin hemen yanı başında bir konuma sahip Tarsus, bünyesinde çeşitli doğal güzellikler barındırmaktadır. Tarsus'un doğal yerleri arasında Berdan Nehri (Tarsus Nehri), Karabucak Ormanı ve Tarsus Şelalesi yer almaktadır. 

Tarsus’ta Yapılacak Aktiviteler

  • Tarsus’ta yer alan Karabucak Ormanı’nda doğa yürüyüşüne çıkın. İki bölüme ayrılan bu ormanın Güresin Ormanı okaliptüs ağaçları ile kaplıyken, Turan Emeksiz Ormanı sahil çamı ve fıstık çamı ile çevrilidir. 
  • Doğayla iç içe vakit geçirmek isterseniz, Tarsus Şelalesi çevresinde kamp kurun. Yaz sıcaklarında serin ortamı ile huzurlu ve iyi bir atmosfer sunacaktır. 
  • ATV turlarına katılarak bir yandan ilçeyi daha iyi keşfedip diğer yandan adrenalin dolu anlar yaşamayı mutlaka Tarsus'ta yapılması gerekenler listenize ekleyin.
  • Tarsus Şelalesi ziyaretiniz esnasında mutlaka piknik yapın. Özellikle gün batımı esnasında göz kamaştırıcı iyi bir manzara ile sizleri karşılayacaktır. 
  • Şahmeran Hamamı’nın mitolojik efsanesini bir de yerli halktan dinleyin. Efsaneye göre Tarsus’taki tüm yılanların kraliçesi olduğu iddia edilen Şahmeran, ilçenin büyük bir popülarite kazanmasında etkin rol oynamıştır. 
  • İnanç turizmi açısından hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için büyük bir öneme sahip Tarsus ilçesinde tarihi yolculuğa çıkın.
  • Tarsus’ta olta balıkçılığı yaparak en taze balıkları pişirip yiyebilirsiniz. Tarsus sahilinin bir bölümü, balık tutmak isteyenler için uygun hale getirilmiştir. 
  • Tarsus’un doğal güzelliklerini bisiklet turları ile öğrenebilirsiniz. Her ne kadar yorucu bir aktivite olsa da, mutlaka denemeye değerdir. 

Tarsus Festivalleri

Tarsus tatil süreci boyunca bir yandan eğlenirken diğer yandan yerli halk hakkında bilgi edinebileceğiniz festivaller düzenlenmektedir. Ziyaretiniz esnasında uğrayabileceğiniz bu festivaller arasında Temmuz ayında düzenlenen Tarsus Üzüm Festivali, Kasım ayında düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Eylül ayında düzenlenen Tarsus Yenice Barış ve Kültür Festivali, Ağustos ayında düzenlenen Tarsus Karboğazı Zafer Şöleni ve Aralık ayında düzenlenen Tarsus Off-Road Şenlikleri yer almaktadır.

Tarsus’ta Ne Yenilir?

Hem tarihi yapıları hem de farklı lezzetlere sahip olan Tarsus ilçesinde mutlaka denemeniz gereken lezzetler yer almaktadır. Tatmanız gereken yöresel lezzetleri ise lepe çorbası, fındık lahmacun, tantuni, dövme pilavı, topalak çorbası, kerebiç tatlısı, cezerye, muska tatlısı, karakuş tatlısı, palıza tatlısı, humus yemeği, tahin soslu patlıcan ve cevizli sarmadır. 

Tarsus’tan Ne Alınır?

Tarsus’ta yer alan Kırkkaşık Bedesteni, hem tarihi yolculuğa çıkabileceğiniz hem de sevdiklerinize ve kendinize hediyeler alabileceğiniz popüler noktalardan birisidir. Tarsus’a özgü alabileceğiniz yöresel ürünler arasında cezerye, kerebiç, muz lifinden yapılan hediyelik eşyalar, halılar ve kilimler bulunmaktadır. 

Tarsus’ta Gece Hayatı

Salaş mekanları ile ön plana çıkan Tarsus'ta gece hayatı çok aktif yaşanmadığı için vakit geçirebileceğiniz birkaç seçenek bulunmaktadır. Tercih edebileceğiniz bu mekanları Arena Cafe & Bar, Teras Bar & Restaurant, Barmen Yusuf, Sofioğlu ve Tarihi Kubbe Cafe Restaurant’tır. 

Tarsus’a Nasıl Gidilir?

Özel araç, otobüs ve uçak Tarsus'a ulaşım araçları arasında yer almaktadır. Özel aracıyla gelmek isteyenler, İstanbul’dan 918 kilometre, Ankara’dan 467 kilometre, Mersin şehir merkezi bölgesinden 25 kilometre ve Antalya’dan 591 kilometre yolculuk yapmalıdır. Ayrıca Mersin Tarsus Otogar’a direkt otobüs seferleri de mevcuttur. Bir diğer seçenek olan havayolu ile ulaşım, Mersin şehir merkezi bölgesinde havalimanı olmadığı için Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. Adana'dan Tarsus'a ulaşım mesafesi 112 kilometredir. Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan ilçeye ulaşımlar, havalimanındaki servis araçları, taksi veya araç kiralama seçenekleriyle yapılabilmektedir. 

Tarsus Otel Seçenekleri

Mersin ilinin popüler tatil merkezlerinden olan Tarsus, otelleri ve konaklama tesisleriyle ziyaretçilerine birçok seçenek sunmaktadır. Şehir merkezi bölgesinde yer alan uygun fiyatlı Tarsus otelleri bünyesinde sunulan imkanlar arasında, ücretsiz otopark, ücretsiz iptal opsiyonu, ücretsiz wifi, ücretsiz 24 saat boyunca oda servisi, ücretsiz kat hizmeti, 24 saat açık resepsiyon, ücretsiz kahvaltı, ücretsiz 0-6 yaş çocuk konaklaması ve ücretsiz spor salonu gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu imkanlar sunan uygun otelleri, başta Elif Hatun Konağı Butik Otel olmak üzere diğer alternatifler içerisinde yer alan türdeki otelleri, ilçe merkezinden seçebilir ve böylece Tarsus'ta gezilecek yerlere daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Tarsus tatil süreci boyunca konaklama yapacağınız oteller, devamlı olarak covid 19 süreci boyunca denetimden geçmektedir. Bölgedeki popüler oteller, hijyen kuralları gereğince konuklarının sağlıkları için detaylı çalışmaları aksatmadan yerine getirmektedir. Tarsus tatil sürecinde tercih edebileceğiniz otellerdeki oda seçenekleri, genellikle şehir manzaralı oda ve dağ manzaralı oda şeklinde olacaktır.

Tarsus Konaklama Önerileri

Mersin'in popüler tatil merkezlerinden Tarsus'ta yapılacak olan konaklamalarda tercih edebileceğiniz otel ve tesisler; Zorbaz Otel, Elif Hatun Konağı Butik Otel, Osmanlı Marco Pasha Otel, Tarsus Otel, Makam Otel olarak sıralanmaktadır.

Tarsus'ta hizmet veren uygun fiyatlı otel ve konaklama tesisleri; lüks otel, butik otel, apart otel, resort otel, yarım pansiyon otel, tam pansiyon otel, her şey dahil otel ve pansiyon otel seçenekleriyle konuklarını ağırlamaktadır. Bölgedeki uygun fiyatlı otel ve tesisler, konuklarına ücretsiz iptal hakkı, oda servisi, ücretsiz wifi, oda kahvaltısı, ücretsiz otopark gibi avantajlar sunmaktadır. Mersin Tarsus otelleri, genellikle ilçe merkezinde gezilecek yerlere yakın konumlarda hizmet vermektedir. Bu otelleri, Tarsus bölgesine yapacağınız ziyaretlerde tercih edebilir, keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tarsus Otelleri Sıkça Sorulan Sorular

Konfor sağlayan hizmetleri ile öne çıkan Tarsus pansiyonlarından biri Zorbaz Otel’dir. Farklı tesisleri Tarsus pansiyon sayfasında değerlendirebilirsiniz.

Mersin’in Tarsus ilçesinde aileniz ile birlikte rahat edeceğiniz tesislerden biri Elif Hatun Konağı’dır. Tüm seçenekleri incelemek için Tarsus Aile Otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Mersin’in seçkin ilçelerinden Tarsus’ta konaklama planı yapacak olan ziyaretçilerin, şehrin gezilecek yerlerine ulaşım avantajı bulmaları için ilçe merkezini seçmeleri önerilmektedir. Tarsus hakkında tüm merak ettikleriniz ve en gözde tesis seçenekleri için Tarsus tatil yerleri sayfasına tıklamanız yeterlidir.

Havayolu ile Tarsus’a ulaşımı seçen konuklarına konforlu olanakları sunan oteller bulunmaktadır. Tesis seçiminizi yaparken Tarsus havalimanına yakın oteller sayfasını değerlendirmeniz önerilmektedir.