Susurluk Gezilecek Yerler

Balıkesir iline bağlı bir ilçe olan Susurluk, ulaşım imkânları bakımından elverişli bir konumda olmasından dolayı tarihi boyunca bir geçiş noktası olmuştur. Tarihi ile ilgili en eski kaynaklar 17. yüzyıl ortalarına rastlamakla birlikte 14. yüzyılda Karesi Beyliği döneminde burada bulunan vakıf arazisine kurulan çiftlik sayesinde ilk yerleşimlerin başladığı düşünülmektedir.

İlçe yerleşimi yakın bir geçmişe sahip olmakla birlikte bölgede Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Karesi Beyliği ve son olarak Osmanlılar hüküm sürmüşlerdir.

Susurluk 19. yüzyılın sonuna kadar köy iken 1892 yılında kasaba ve kurtuluş Savaşı sonrasında 1926 yılında ilçe statüsüne gelmiştir.

Susurluk ilçesi, günümüzde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birtakım sanayi kuruluşları ile birlikte ülke ekonomisine artı değer sunan bir ilçe konumundadır. Susurluk’a uğrayan hemen herkesin bildiği “Susurluk Ayranı” ve “Susurluk Tostu” ilçenin tanıtımında büyük rol oynayan değerler arasındadır.

Balıkesir'in ulaşım imkanlarına elverişli ilçesi Susurluk'ta konaklama tercihlerini değerlendirmek isterseniz Susurluk otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Susurluk Gezilecek Yerler: Planlama Yapmadan Önce İncelemeniz Gereken Yerler

Susurluk merkez yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olsa da tarihinde çoğu zaman küçük bir yerleşim yeri olduğundan tarihi yapı bakımından günümüze aktarılabilecek bir zenginliği bulunmamaktadır. İlçede, ormanlık bir alanda bulunduğundan birkaç doğal güzellik ve birkaç şifalı su kaynağı bulunmaktadır.

Susurluk'taki gezinizin ardından Balıkesir'deki tatilinize devam etmek isterseniz Balıkesir otelleri sayfamız tam size göre.


Çataldağ ve Çobandede Seyir Terası

Çataldağ ve Çobandede Seyir Terası Çataldağ ve Çobandede Seyir Terası

Susurluk Bursa sınırında bulunan Çataldağ, harika bir doğal güzelliğe sahip olup doğaseverler için birçok yürüyüş yolu bulunmaktadır. Susurluk’a yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alan Yaylaçayır Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çataldağ ormanlık alan içerisinde doğa yürüyüşü, trekking ve kamp yapabilme imkanları bulunan bir yerdir.

Yaylaçayır Mahallesi’nden başlamak üzere Çataldağ’a kadar uzanan yürüyüş yolları, doğaseverler için harika zaman geçirme fırsatları sunmaktadır. Bu yürüyüş yolu üzerinde bulunan ve 1310 metre yüksekliğe sahip olan Çobandede Seyir Terası harika bir panoramik görüntüye sahiptir.

Susurluk'ta Çataldağ'da doğal güzelliklerini keşfettikten sonra daha fazla seçenek arasından tatil planı Susurluk gezi rehberi sayfamızda yer verilmiştir.


Susurluk Kaplıcaları

Susurluk Kaplıcaları Susurluk Kaplıcaları

Susurluk ilçe sınırları içerisinde birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen ve halk tarafından şifalı su olarak adlandırılan kaplıcalar da bulunmaktadır. Kaplıcalardan biri Bandırma üzerinde yer alan ve Susurluk ilçe merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan Ilıcaboğazı Mahallesi’nde, diğeri ise Balıkesir merkez tarafında Susurluk Çayı kenarında yer alan ve ilçeye yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Yıldız Mahallesi sınırları içerisindedir.

Susurluk’ta bulunan kaplıcalar sodyum klorür, bikarbonat ve sülfatlı bir içeriğe sahiptir. Kaplıca su sıcaklıkları 58 °C ile 68 °C arsında değişkenlik göstermektedir. Kaplıcaların romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, kireçlenme, bel ağrısı, cilt hastalıkları, nörolojik hastalıklar ve spor yaralanmaları gibi birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir.

Balıkesir'de farklı büyüleyici mekanlardan tutun tarihi eserlere kadar tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Balıkesir gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Çaylak Şelalesi

Çaylak Şelalesi Çaylak Şelalesi

Çaylak Şelalesi ve mesire alanı, Kocapınar Mahallesi sınırları içerinde, Çaylak Deresi üzerinde, Susurluk ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 km mesafede bulunmaktadır. Bölge halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılan dere kenarı ve hemen yukarısında bulunan Çaylak Şelalesi ailecek gidilip hoşça vakit geçirilebilecek lokasyonlardan biridir.

Susurluk'ta aileniz ile bir arada keyifli, konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Susurluk aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Susurluk Nerededir ve Nasıl Gidilir: Yola Çıkmadan Önce İncelemeniz Gereken Güzergah ve Ulaşım Bilgileri

Susurluk Tostu ve Susurluk Ayranı ile meşhur olan ilçe Balıkesir iline bağlı olup il merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunmaktadır. İlçenin doğusunda Bursa il sınırı, batısında merkez Karesi ilçesi, kuzey ve kuzeydoğusunda Manyas ilçesi ve güneyinde Kepsut ilçesi bulunmaktadır.


Karayolu ile Susurluk’a Ulaşım

Susurluk Türkiye’nin nüfus açısından en kalabalık bölgesi olan Marmara bölgesinde yer almakta ve bu bölgeyi güney illerine bağlayan yol üzerinde bulunmakta olduğundan ilçeye ulaşım çok kolay bir şekilde sağlanmakladır. Başta İstanbul ve Bursa olmak üzere bölgede bulunan bütün illere yakın bir konuma sahip olan Susurluk’a ulaşımda karayolu tercih edilmektedir.


Özel Araç ile Ulaşım

İzmir’den Susurluk’a Ulaşım

İzmir ile Susurluk arası yaklaşık 220 km olup 3 saatlik bir yolculuktan sonra ilçeye ulaşılmaktadır. İzmir’den Susurluk’a ulaşmak için İzmir Manisa yoluna girilir. Manisa, Akhisar ve Balıkesir merkez geçildikten sonra Susurluk’a ulaşılır.


İstanbul’dan Susurluk’a Ulaşım

İstanbul Susurluk’a yaklaşık 250 km uzaklıkta bulunmakta olup yaklaşık 3 saat sürecek olan yolculuğun ardından Susurluk’a ulaşılır. İstanbul Anadolu yakasından başlayan yolculukta Osmangazi Köprüsü geçilerek Yalova-Bursa yoluna girilir. Bursa çevre yolundan Balıkesir yoluna girilir. Bursa’nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleri geçilerek Balıkesir’in Bursa sınırında bulunan Susurluk ilçesine ulaşır. Bu güzergâhta bulunan köprü ve otoyollar için ödenmesi gereken ücret ise 120 TL civarındadır.

Susurluk’a İstanbul’dan ulaşmak için Yenikapı Bandırma arasında düzenlenen araçlı feribot seferleri de kullanılabilmektedir. Yaklaşık 2,5-3 saat süren feribot yolculuğunun ardından Bandırma’dan 45 km mesafede bulunan Susurluk’a ulaşmak için yaklaşık 45 dakikalık kısa bir yolculuk yapmak gerekecektir.


Ankara’dan Susurluk’a Ulaşım

Ankara ile Susurluk arası yaklaşık 500 km olup yolculuk 6 saat sürmektedir. Ankara-Eskişehir yoluna girilir ve Eskişehir ile Bursa illeri geçilerek Susurluk’a ulaşılır.


Otobüs ile Ulaşım

İzmir’den Susurluk’a Ulaşım

İzmir’den Susurluk’a günün her saatinde ve günde yaklaşık 30 otobüs seferi bulunmaktadır. İzmir'den yaklaşık 4 saat süren yolculuk için ödenmesi gereken otobüs ücreti ise 30-40 TL arasında değişmektedir.


İstanbul’dan Susurluk’a Ulaşım

İstanbul’dan Susurluk’a günün farklı saatlerinde olmak üzere otuzdan fazla otobüs seferi bulunmaktadır. İstanbul'dan yaklaşık olarak 4-5 saat civarında süren yolculuk için ödenmesi gereken otobüs ücreti ise 60-70 TL civarındadır.


Ankara’dan Susurluk’a Ulaşım

Ankara ile Susurluk arasında yaklaşık 15 civarında otobüs seferi bulunmaktadır. Ortalama 8 saat süren otobüs yolculuğu için ödenmesi gereken ücret ise 60-70 TL arasındadır.

Susurluk'ta birbirinden cazip uygun fiyatları ile eğlenceyi doyasıya yaşamanız için Susurluk 3 yıldızlı oteller listesine göz atabilirsiniz.


Havayolu ile Susurluk’a Ulaşım

Susurluk büyük şehirlere yakın mesafede bulunmakta olduğundan karayolu ile ulaşım kolay sağlanmaktadır. Balıkesir merkez ve Edremit’te bulunan havalimanları çok işlek olmadığından Susurluk’a ulaşım için havayolu çok fazla tercih edilmemektedir. Bu anlamda ilçeye ulaşımda genellikle karayolu tercih edilmektedir.