Siirt, coğrafi açıdan dağlık bir bölgede yer alsa da, Dicle Nehri havzasında yer almasından dolayı birçok akarsuya ev sahipliği yapmaktadır. Bölgenin 4‘te 3’ü dağlardan oluşmaktadır. Ormanlarla ve platolarla çevrili olan bölgede çok sayıda doğal güzellik bulunmaktadır.
Siirt’te şifalı suların olduğu kaplıcalar, harika manzaralar sunan tepeler ve yaz, kış ziyaret edilebilen yaylalar bulunmaktadır. Hem il merkezinde hem de ilçelerinde çok sayıda doğal güzelliğe sahiptir. Bu noktalar il merkezine yakın olduğundan dolayı her birine en fazla bir saatlik araç yolculuğu ile ulaşılabilmektedir.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Siirt otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Delikli Taş
Delikli Taş
Delikli Taş, Siirt’te görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Tillo ilçesinde bulunan Delikli Taş, 350 metre yükseklikte konumlandırılmıştır. Bundan binlerce yıl önce kayanın ortasının delinmesi ile oluşan bu yapıdan günahı olanların geçemediği rivayet edilmektedir.
Bölge halkı burayı çilehane olarak da bilmektedir. Bir insanın geçebileceği kadar bir açıklığa sahip olan noktayı görmek için Cam Teras’ı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. İl merkezine 20 ile 25 dakika uzaklıkta yer alan Delikli Taş’a özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Sağlarca Kaplıcası
Sağlarca Kaplıcası
Sağlarca Kaplıcası, doğal güzelliğiyle bölgede en çok ziyaretçi çeken noktalardan birisidir. Kaplıcadaki suyun ortalama sıcaklığı 33 ile 36 derece arasında değişmektedir. Klor, sülfat, sodyum ve kalsiyum açısından zengin olan suyun kireçlenme, eklem rahatsızlığı, sinir yorgunluğu, romatizma ve solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Eruh ilçesine bağlı Sağlarca Köyü sınırlarında bulunan kaplıca, il merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçla 25 dakika da buraya ulaşabilmektedir. İlçeden kalkan özel servisleri kullanarak da bu şifa kaynağına ulaşmak mümkündür.
Sağlarca Kaplıcası’nda alınan hizmete göre ücretler değişmektedir.
Siirt'te birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Siirt'te gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Siirt Mağaraları
Siirt Mağaraları
Siirt, coğrafyası nedeniyle etrafında çok sayıda mağarayı barındırmaktadır. Kalkerli oluşum nedeniyle bölgede ziyaret edilebilecek mağaralar çeşitlilik göstermektedir. Binlerce yıl önce insanlar tarafından barınmak amacıyla kullanılan bu mağaralarda yaşam izlerine rastlamak mümkündür.
Siirt mağaraları arasında en çok ziyaret edileni Botan Mağaraları olarak öne çıkmaktadır. Botan Vadisi içerisinde bulunan bu mağaraların oluşumu binlerce yıl önceye uzanmaktadır. İl merkezinin güneyinde yer alan bu alan ilçeye 14 kilometre uzaklıktadır.
Çemikari Yaylası
Çemikari Yaylası
Çemikari Yaylası, Pervari ilçesinde yılın her mevsimi ziyarete açıktır. Tertemiz havası ve uzun çayırları ile ilgi odağıdır. Buradaki insanlar özellikle yaz aylarında temiz hava almak ve rahatlamak için yaylayı ziyaret etmektedir.
Yaylaya düzenli olarak geziler düzenlenmektedir. Dünyaca ünlü olan Pervari Karakovan balı bu yaylada üretilmektedir. İl merkezine 92 kilometre olup, araçla 1 saat 40 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Siirt'te aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Siirt gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Tillo Cam Terası
Tillo Cam Terası
Tillo Cam Terası ziyaretçilerine çok güzel bir manzara izleme şansı sunmaktadır. Tillo Kalesi’nde yer alan bu teras, il merkezinden 12 kilometre uzaklıktadır. Özel araç veya minibüsleri kullanarak 20 ile 25 dakika arasında buraya ulaşmak mümkündür.
Cam terastan izlenebilecek harika bir kanyon manzarası mevcuttur. Etrafında oturulacak ve dinlenecek alanlar da yer almaktadır. Terasa giriş ücreti bireysel girişlerde 1 TL olup, araç ile ziyaret edenler otopark için 3 TL ödeme yapmak zorundadır. Sabah 9.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Cam terastan izlenecek noktaya Botan Vadisi denilmektedir.
Kal’at-ul Üstad Tepesi
Kal'at-ul Üstad Tepesi
Tillo ilçesinde bulunan doğal güzelliklerden birisidir. İlçe merkezine 4 kilometre ve il merkezine ise 16 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bölge halkı bu tepeyi genellikle güzel bir manzara izlemek ve piknik yapmak için kullanmaktadır.
Güneş Hadisesi olarak bilinen olay burada gerçekleşmektedir. Planı İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından yapılmıştır. TUBİTAK tarafından oluşturulan özel bir ekip ile türbe üzerinde çalışmalar yapılmıştır.
Siirt'teki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Siirt 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Ras-ıl Hacar Taşı (Taş Başı)
Ras-ıl Hacar Taşı
Ras-ıl Hacar Taşı, Tillo ilçesinden Eruh’a doğru giden yol üzerinde yer almaktadır. Büyük bir kayanın üzerinde bulunan bu nokta ziyaretçilerine harika bir manzara izleme şansı sunmaktadır.
Ulaşımı biraz zor olmakla birlikte, bir noktaya kadar araç ile gidilip, ardından yürüyerek bu noktaya ulaşılmaktadır. Özellikle doğa sporu sevenlerin görmesi gereken yerler arasına dahil edilmektedir.
Başur Çayı
Başur Çayı
Basur Çayı Kurtalan-Siirt yolu üzerinde bulunmaktadır. Bir diğer adı da Bitlis Çayı’dır. Bölgeye can veren bu güzel ırmak, etrafındaki yeşillik alanlarıyla da dikkat çekmektedir.
Çayın etrafında özel olarak hazırlanan mesire alanları mevcuttur. Başur Mesire Yeri, bölge halkı tarafından dinlenmek ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen dinlendirici bir nokta olarak tercih edilmektedir.
Pervari’de bulunan üç güzel yayladan bir tanesidir. Birbirine çok yakın olan bu yaylalar, doğayla iç içe olmak isteyen konuklarını ağırlamaktadır. Özellikle yaz ayları geldiğinde bölge halkı burayı sıklıkla ziyaret etmektedir.
Bölgede piknik alanları mevcuttur. Doğa sporları yapmak için de müsait olan Harekol Yaylası, Siirt il merkezinden 92 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.