Antik Çağ döneminde bir Karia yerleşkesi olan Ortaca, M.Ö 336 yılında Büyük İskender tarafından yönetilmiştir. Daha sonra Ege ve Akdeniz bölgesinin Mısır kraliçesi Kleopatra tarafından ele geçirilmesinin ardından Mısır hakimiyeti altına giren ilçe M.Ö 192 yılında Romalılar tarafından yönetilmiştir.
Ortaca'da pek çok tarihi ve turistik yerler bulunmaktadır. Tatilinizi tarihi ve turistik yere yakın geçirmek için Ortaca otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Roma’nın bölünmesinden sonra Bizans hakimiyeti altına giren Ortaca 1100 yılında Selçukluların eline geçmiştir. 1261 ve 1451 yılları arasında ise Menteşeoğulları tarafından yönetilmeye başlanan ilçe 1452 yılında Fatih Sultan Mehmet’in yönetimi altına girmiştir.
O dönemlerde Ortaca’nın en meşhur özelliği olan terzilik mesleği olduğundan dolayı ilçenin adı Terzialiler’di. 1943 yılında Fethiye ve Marmaris arasında olduğu için Ortaca adı verilen belde 1987 yılında ilçe olmuştur.
Ortaca'da yer alan ve mutlaka gezilmesi gereken yerleri Ortaca'da gezilecek yerler sayfamızda bir arada sunuyoruz.
Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kent KalıntılarıOrtaca’nın Dalyan beldesinde bulunan antik şehir Köyceğiz Gölü ve Akdeniz’in birleştiği noktada yer almaktadır. Bulunduğu konumdan dolayı ticari anlamda oldukça önemli şehirlerden biri olan Kaunos ilerleyen zamanlarda bu değerini yitirmiş ve terk edilmiştir.
Balıkçılıkta oldukça iyi olan bu şehirde yaklaşık 8.000 kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Dalyan yolundan 12 kilometre içeride bulunan antik kente araç ile ulaşım mümkündür.
Girişler ise müze kartı ile sağlanmaktadır eğer kartınız yoksa 8 TL ödemeniz gerekecektir.
Ortaca gezisi öncesi ilçede bulunan, Tarihi Yerler, Sahil ve Koyları incelemek ve tatil planı çıkartmak için Ortaca gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.
Dalyan Kral Mezarları
Dalyan Kral Mezar Kalıntılarıİki küme şeklinde bulunan kaya mezarlarından solda olanlara yürüyerek ulaşabilirken, sağda bulunan kaya mezarlarını görebilmek için halat ile tırmanmak gerekecektir. Dalyan Kanalı’na bakan yönde bulunan kaya mezarlarının milattan önce 4. yy’da yapılmış olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca mezarların hemen üzerinde bulunan kale içinde surları, kiliseyi, tapınağı havuz ve tiyatroyu görebilmek mümkündür.
Dalyan Kral Mezarlığı'na yakın yerlerde bulunan noktalarda konaklamak için Ortaca tatil otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Pisilis Antik Kenti
Pisilis Antik Kent Kalıntılarıİlçedeki sıcak su kaynağının zengin olmasından dolayı eski Farsçada ‘sıcak su’ anlamına gelen Pisilis, günümüzde de yerli halk tarafından Sarıgerme olarak anılmaktadır. İçerisinde duvarlar ile çevrelenmiş şehir merkezi, büyük birkaç yapı, mezarlık ile beraber dar sokaklar ve iki katlı evleri görebilmek mümkündür.
Ortaca'da lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Ortaca her şey dahil listemize uğramayı unutmayın.