Karataş Tarihi Yerleri

Tarihi milattan önce 4000 yılına kadar giden Karataş, Adana’nın en güney noktasında yer almaktadır. İlin deniz ile buluşan iki ilçesinden birisi olan yerleşim yeri aynı zamanda Seyhan ve Ceyhan Nehirleri’nin arasındaki havzada konumlanmaktadır.

İlçe merkezine ve etrafında binlerce yıl önceden kalma tarihi kalıntılar bulunmaktadır. 1957 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Adana merkeze 48 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yapılan kazı çalışmalarında Asur, Kue, Hitit, Huri ve Arvaza krallıklarından kalıntılara rastlanmıştır.

Roma ve Abbasi hakimiyetinde yüzyıllar boyunca kalan bu ticaret merkezi 16.yüzyıldan itibaren Osmanlı hakimiyetine geçmiştir. Birinci Dünya Savaşı sırasında kısa bir süre Fransız komutasına girmiştir.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirmek için Karataş'ta yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Karataş oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Magarsus Antik Kenti

Magarus Antik Kenti Magarus Antik Kenti

Kuruluş tarihi milattan önce 7.yüzyıl olduğu tahmin edilen Megarsus Antik Kenti, Karataş sınırları içinde yer almaktadır. Kent etrafında profesyonel ekipler tarafından hala kazı çalışmaları yapılmaktadır. Büyük bedeller ödenerek kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. 

Kent kalıntıları arasında en çok dikkat çeken aynı anda 3000 kişiyi misafir etme kapasitesine sahip olan amfi tiyatrodur. En parlak yıllarını Roma hakimiyetinde milattan önce 7.yüzyılda geçirmiştir. 

Karataş’ın 5 kilometre batısında yer alan antik alana yürüyerek ya da arabanız ile rahatça ulaşmanız mümkündür. Kazı alanı içerisinde Athena Tapınağı, kilise, hamam kalıntıları da yer almaktadır.

Karataş'ta yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için Karataş'ta gezilecek yerler yazısına mutlaka göz atmanız gerek.


Kara Kilise 

Kara Kilise Kara Kilise

Roma Dönemi’nde inşa edilen bu kilise günümüzde ilçenin en dikkat çekici yapıları arasında bulunmaktadır. Antik kazı alanı içerisinde yer alan bu noktaya aynı zamanda halk arasında Yanık Kilise de denilmektedir.

Şehir merkezine çok yakın olan bu kiliseyi yerinde görmek tarih severler açısından çok doğru bir tercih olacaktır. Girişin ücretsiz olduğu antik kent alanına yürüyerek ya da bir bisiklet kiralayarak rahatça seyahat etmeniz mümkündür.  

Karataş'ta muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Karataş gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Menzil Hanı 

Menzil Hanı Menzil Hanı

Günümüzde önemli bir bölümü yıkılsa da kalıntıları hala ayakta olan Menzil Han ilçede mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Mimarisi Mir Ali’ye ait olan bu hanın yapılış tarihi üzerindeki yazılara göre 1782’dir.

Hanın yapılmasını Hasan Paşazade Hacı Ali Bey finanse etmiştir. Şehirdeki ticaretin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla yapılan handan geriye giriş kapısı ve kemerli odası kalmıştır. Tarihte, Akdeniz’in hemen yanında yer alan han sayesinde yük gemileri buraya yaklaşarak işlemlerini tamamlamıştır. 

Karataş'ta lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve havuzlu otellerin listesini Karataş havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Tarihi Han 

Karataş ilçe sınırları içerisinde yer alan bir başka han kalıntısı da Tarihi Han’a aittir. Miladi 1608 yılında inşa edilen han dönemin en önemli ticari merkezlerinin arasında yer almaktadır.

Günümüzde çok az kalıntısı bulunan, hanı çarşı içerisinde gezerken rahatça görme şansınız bulunmaktadır. Hanın üzerindeki kitabede ne zaman ve kim tarafından yapıldığına dair çok detaylı bilgiler aktarılmaktadır. 

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Karataş aile tatil otelleri sayfasında listeledi.