Karadeniz’in doğusunda yer alan Giresun’un batısında Ordu, doğusunda Trabzon ilçeleri, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Merkez ilçesi ile birlikte toplam 16 ilçeden oluşmaktadır. Toplam 400 binin üzerinde nüfusa sahip ilde sıklıkla yağış görülmektedir.
Giresun’un etrafı dağlarla, akarsularla ve göller ile çevrilir. Farklı bitki yapısı ile doğayı her yerde hissetme şansınız bulunmaktadır. Çok sayıda yaylanın bulunduğu merkez ve ilçelerde doğa ile beraber zaman geçirme hakkınız bulunuyor. Kır’da yaşayan insan sayısı giderek azalsa da hala buralarda yaşayanlar bulunmaktadır.
Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Giresun otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz
Kümbet Yaylası
Kümbet Yaylası
Kümbet Yaylası, Giresun il merkezinin güneyinde yer alan Dereli ilçesi sınırları içerisinde bulunan bölgenin en güzel doğal alanlarından birisidir. İlk merkezine 52 kilometre olan yayla ilçeye 22 kilometre uzaklıktadır. Dereli merkezden toprak yolu takip ederek araç ile 1 saat içerisinde yaylaya ulaşılmaktadır.
Denizden 1640 metre yüksekliğe sahip yayla yaz aylarında çok hareketlidir. Bölge halkı ve burayı ziyaret edenlerin sıcak yaz aylarını burada değerlendirdiği bilinmektedir. Birçok yaylanın birleşmesi ile oluşan bu alan içerisinde insanların ihtiyaçlarını karşılamaları için PTT, et lokantası, kasap, bakkal gibi hizmetler sunulmaktadır. Yaylada konaklamak isteyenler için küçük bir otel de bulunmaktadır.
Mavi göl
Mavi Göl
Kuzalan Tabiat Parkı içinde yer alan, turkuaz rengi suları ile dikkat çeken bir göldür. Burada akan suyun özelliği sodaya yakın olduğu için Sodalı Göl veya Saklı Hazine olarak da isimlendirilmektedir.
Göl alanına ulaşılabilmesi için tamamen doğal ağaçlardan bir yürüyüş yolu yapılmıştır. Bu yol ile gölü ve gölün oluşmasına yarayan küçük şelaleyi daha yakından görme ve izleme şansınız vardır. 2016 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde bölgeye toplamda 300 bin kişinin ziyaret etmesi sağlanmıştır. Gölün üst kısmında bir de seyir terası bulunmaktadır.
Gölü ziyaret ettiğinizde etrafında bulunan ormanların içerisinde yürüyüşe çıkabilir ve eğlenceli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Göl etrafında piknik yapılacak noktalar da bulunmaktadır. Birçok farklı bitki türü de gölde ve etrafında yer almaktadır.
Giresun'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Giresun'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Giresun Adası
Giresun Adası
Tarihi ve doğasının yanında Karadeniz’de bulunan birkaç adadan bir tanesi olması ile öne çıkmaktadır. Giresun Adası merkeze 1,6 kilometre uzaklıktadır. Geçmişte farklı amaçlarla kullanıldığı son yüzyıl içerisinde yapılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkarılmaktadır. Ada içerisinde Pontus İmparatorluğu Dönemi’nde yapıldığı tahmin edilen surlar bulunmaktadır.
Bunun yanında gözetleme kulesi, bina ile tapınak kalıntıları bulunmaktadır. Doğal güzelliği ile dikkat çeken ada sit alanı ilan edilmiştir. Tekne turu ile adayı ziyaret etmek isteyenler 15 dakika ulaşım sağlamaktadır. Bu güzel yerden Giresun manzarası izlemek çok keyifli olmaktadır.
Sis Dağı
Sis Dağı
Giresun’un doğusunda yer alan Görele İlçesi’nin sınırları içerisinde bulunan Sis Dağı bölgede görülmesi gereken alanlardan birisidir. Dağın merkeze olan uzaklığı 98 kilometredir. Engebeli yollar nedeniyle 2 saatte ulaşılabilmektedir.
Kış aylarında çetin doğa şartları nedeniyle ulaşım mümkün olmayan bölgenin en yüksek dağında yaz ayları çok hareketli geçmektedir. Yaz aylarında güzel manzarayı izlemek için dağa çıkılmaktadır.
Her yıl bu dağın etrafında Sis Dağı Şenlikleri düzenlenmektedir. Yaz aylarında her Cumartesi yöresel ürünlerin satıldığı bir pazar kurulmaktadır. Dağ ismini etrafında çok fazla sisin olması ve bu durumun sıklıkla yaşanmasından dolayı almıştır.
Giresun'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Giresun gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Kuzalan Şelalesi
Kuzalan Şelalesi
Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı, son yıllarda ilgi odağı olmayı başaran ve her yıl ziyaretçi sayısı artan doğal bir güzelliktir. Dereli ilçesinde bulunan şelale, Giresun’a 50 kilometre uzaklıktadır. Şebinkarahisar sınırları içinde yer alan parkta şelale 20 metre yüksekten akmaktadır.
Şelalenin etrafında bulunan subasar ormanları, çam ormanları ve şimşir ağaçları ile bölgeyi ziyaret edenler doğada keyifli vakit geçirme şansı bulmaktadır. Giresun-Şebinkarahisar Yolu üzerinde yer alan şelale yol boyunca seyahat ederken rahatlıkla görülebilmektedir.
Kulakkaya Yaylası
Kulakkaya Yaylası
Giresun’un güzel yaylalarından birisi olan Kulakkaya şehir merkezine 45 kilometre mesafede bulunmaktadır. Araç ile 1 saatte ulaşılabilen yayla 1500 metre yükseklikte yer almaktadır. Etrafında farklı bir bitki örtüsü bulunan yayla bölge halkı tarafında yaz aylarında en çok gidilen noktalardan birisidir.
Yaylaya çıkarken görebilecek doğal güzellikler mevcuttur. Bunlardan bazıları Gelin Kayası, Erimez Mevki, doğal su kaynakları yer almaktadır. Yaylaya çıkmadan önce ihtiyaçlarınızı karşılamak için Yavuzkemal beldesine uğramanız yeterli olacaktır. Konaklama imkanı bulunmayan yayla üzerinde kamp kurma şansınız vardır.
Giresun'da doğa ile baş başa tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Giresun yayla otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Bektaş Yaylası
Bektaş Yaylası
Dereli ile Bulancak sınırlarını arasında yer alan Bektaş Yaylası bölge halkı tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Orman koruma olarak Dereli ilçesine bağlı olan yayla içerisinde piknik alanları mevcuttur.
İl merkezine 56 kilometre mesafede yer alan yayla rakım olarak 2030 metre yüksekliğe sahiptir. 1990 yılında doğa turizmi için özel olarak yapılan bir çalışmayla hazırlanan aktiviteler ile ilan edilmiştir.
Bektaş Turizm Merkezi olarak geçen bu bölge içerisinde çok sayıda yayla ve piknik alanı bulunmaktadır. Ahmetalan Yaylası, Kurttepe Mevkii, Melikli Obası Yaylası ve Akçakbel Ormaniçi Piknik Alanı gibi yerler mevcuttur.
Kış aylarında kayak yapılabilen yayla içerisinde yazın ilk aylarında dahi kar görmek mümkündür. Yaz ayları geldiğindeyse yayla üzerinde kurulan pazar yeri ile birlikte bölge canlanmaktadır. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacak çok sayıda alışveriş noktası yapılmıştır.
Gölyanı Yaylası
Gölyanı Yaylası
Gölyanı, adından da anlaşılacağı üzere içerisinde göl olan bir yayladır. İl merkezine 105 kilometre olan yaylaya ulaşım stabilize yol üzerinden sağlanmaktadır. Bu yolculuk 3 saate yakın sürmektedir. Yağlıdere ilçesi sınırlarında yer alan yayla içerisinde tertemiz bir göl, temiz hava, tabiat ve otantik evler dikkat çekmektedir.
Yıl boyunca bölge halkı tarafından yerli ve yabancı birçok turist burayı ziyaret etmektedir. İlçe merkezine 51 kilometre uzaklıkta yer alan yaylanın harika tabiatı ve manzarası görülmeye değerdir.
Paşakonağı Yaylası
Paşa Konağı Yaylası
Giresun’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken doğal alanlardan birisidir. İl merkezinin güneybatısında yer alan yayla, Bulancak ilçe sınırları içinde yer almaktadır. İl merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunmakta, rengarenk çiçekleri ile yaz aylarında ziyaret edenleri kendisine hayran bırakmaktadır.
Yaylanın en dikkat çeken özelliği içerisinde göl, şelale ve vadilerin yer almasıdır. Yayla içerisinde konaklama tesislerinin de bulunması ziyaret edenlerin burada birkaç gün geçirmelerine fırsat vermektedir.
Giresun'da bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Giresun 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Karagöl Dağları
Karagöl Dağları ve Yaylası
Giresun’da bulunan en yüksek ikinci dağdır. Dağ üzerinde buzuldan oluşan bir göl bulunmaktadır. Aygır Gölü’nün yanında yayla alanları da mevcuttur.
Ordu il sınırında bulunan yaylaya ulaşmak biraz zahmetli olsa da buradaki doğal alanlar insanı kendisine hayran bırakmaktadır. Doğa yürüyüşü için harika rotaların bulunduğu noktaya gitmeden yanınıza burayı bilen birini almayı unutmamalısınız.