Düzce’nin bilinen en eski tarihi milattan önce 1390 tarihe kadar gitmektedir. Tarih boyunca birçok kavim ve devletin istilasına uğramış olan şehirde, farklı milletlere ait olan eserler bulunmaktadır. Frig, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu yönetimine geçen şehri ziyaret etmeniz durumunda bütün uygarlıkların izlerini görmeniz mümkündür.
Düzce’nin Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine geçmesi ise Orhan Gazi’nin komutanlarından birisi olan Konuralp Bey’in 1323 senesinde Bizans tekfurlarıyla yapmış olduğu savaş sayesinde olmuştur. Bu nedenle Konuralp adına verilmiş olan bir belde bulunmaktadır.
Düzce'de uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Düzce hotel sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Ceneviz Kalesi
Ceneviz Kalesi
Akçakoca şehir merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan Ceneviz Kalesi, bünyesinde hem tarihi güzellikleri hem de doğal güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Kale, Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir.
Yapılan restorasyon sonrasında turizme kazandırılan yapı tarihi değerinin yanı sıra, manzarasıyla da dikkat çekmektedir.
Konuralp Müzesi
Konuralp Müzesi
Düzce’de yer alan Konuralp Beldesi, bir antik Roma kenti olarak kurulmuştur. Adı Prusias Ad Hypium olan bir antik kentin kalıntılarının korunması için bölgede bir müze faaliyete geçmiştir.
Konuralp Müzesi’nin ilk temelleri ise 1977 yılında atılmıştır. Müzenin tam bitiş tarihi ise 1992 senesidir. Tamamlanmasından 2 yıl sonra ziyarete açılmıştır. Burada toplamda 6118 eser sergilenmektedir. Eserler arasında arkeolojik eserler, etnografik eserler ve sikkeler yer almaktadır.
Hemşin Camii
Hemşin Köyü Camii
Akçakoca’ya sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan Hemşin Camii, adıyla aynı olan köyde yer almaktadır. Caminin tarihi 150 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.
Yapı, iki kattan meydana gelirken ilk katı taş malzemelerden, ikinci katı ise çantı yöntemi kullanılarak ahşap malzemeden yapılmıştır.
Düzce'de manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Düzce'de gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
Antik Tiyatro
Düzce Antik Tiyatro
Konuralp’in tarihi zenginliğini göstermekte olan en önemli kalıntılar arasında antik tiyatro da yer almaktadır.
Milattan sonra 1. yüzyıla kadar yöreye hakim olmuş olan Roma İmparatorluğu Dönemi’nde yapılan antik tiyatro sanatsal zenginliği gözler önüne sermektedir.
Ahmet Dede Türbesi
Ahmet Dede Türbesi
Türbe, Düzce’de yer alan Cumayeri İlçesi’nin sadece 3 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır.
Ahmet Dede Türbesi, asırlık çınar ağaçlarının arasında pırıl pırıl akan bir derenin kenarında bulunmaktadır. Türbede ahşap tarihi bir camiyle beraber taş hamam kalıntıları da yer almaktadır.
Düzce'de muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Düzce gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
Su Kemerleri
Su Kemerleri
Düzce’de eski su tesisatından kalma olan 11 adet istinat ayağı ve su kemeri hala sağlam şekilde ayakta durmaktadır. Su kemerinin daha önceden üzerinden geçen su kanallarını taşıdığı düşünülmektedir.
Kemerin yapımı sırasında moloz taşları tercih edilmektedir. Bazı kaynaklar kemerlerin Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde yapılmış olduğunu söylese de daha önceden yapıldığını anlatan kaynaklara da rastlanmaktadır.
Evliya Camii
Evliya Camii
Akçakoca İlçesi’ne bağlı olan Gökçetepe Köyü’nde yer almaktadır. Ahmet Dede Türbesi’nde bulunan cami, bölgenin en önemli ibadet mekanlarından biridir.
Tarihi mimarisi, yapının değerini arttırmaktadır. Ahmet Dede, önceden bölgede yaşayan en önemli dini önderlerden biridir. Cami çantı yöntemi kullanılarak inşa edilmiştir.
Düzce'de yeni evlenen çiftler için romantik balayı tatili seçeneklerini Düzce balayı otelleri sayfasında yer almaktadır.
Orhangazi Camii
Orhan Gazi Camii
Manav Türklerinin Düzce’ye yerleşmesiyle beraber çantı yöntemi kullanılarak eserler inşa edilmeye başlamıştır. Akçakoca’da yer alan eski dini eserlerden birisi ise Orhangazi Camisi’dir. 1323 yılında beldeye yerleşmiş olan Türkler tarafından ibadet edilebilmek için inşa edilmiştir.
Yakında bulunan köylerde Cuma namazı kılınması için tercih edilmektedir. Bu yüzden Düzce halkı camiye Cuma Camisi de demektedir.
Düzce'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Düzce herşey dahil oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Atlı Kapı
Atlı Kapı
Antik Tiyatro’ya doğru ilerlemekte olan yol üzerinde Atlı Kapı olarak bilinen bir kapı bulunmaktadır. Bu kapı bulunduğu sokağa da adını vermektedir. Atlı Kapı’da ikinci defa kullanılan yerel taştan büyük bir lento bulunmaktadır.
Taşın üzerinde at tasviriyle beraber Yunanca bir kitabe yer almaktadır. Bu kitabenin Prusias vatandaşı tarafından annesi için mezar kitabesi olarak yazılmış olduğu düşünülmektedir.