Devrek'te Gezilecek Yerler: Devrek’in Popüler Gezi Yerleri
Devrek'te Gezilecek Yerler: Devrek’in Popüler Gezi Yerleri
Zonguldak’ın önemli ilçelerinden bir tanesi olan Devrek, doğal ve tarihi güzellikleri ile turistlerin dikkatini çeken bir ilçedir.
İlçenin doğal alanlarında piknik, kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteleri gerçekleştirebilir, tarihi yerlerde ise kültürel bir gezi yaparak güzel fotoğraflar kaydedebilirsiniz.
Devrek'te gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Devrek otelleri listemize göz atabilirsiniz.
Madencioğlu Şelalesi
Madencioğlu Şelalesi
İlçenin batısında yer alan Madencioğlu Şelalesi, bölgenin en eski su kaynakları arasındadır ve günümüze kadar bozulmamıştır.
Temiz bir havaya ve güzel bir görüntüye sahip olan bu alan, genellikle yaz aylarında, kampçılara ev sahipliği yapmaktadır. Doğaya ilgisi olan çok sayıda Devrek ziyaretçisinin misafir olduğu ve keyifli vakit geçirdiği bu şelalenin çevresinde geniş araç park yerleri bulunmaktadır.
Halka açıktır ve giriş ücreti yoktur.
Çam Ağacı
Devrek Çam Ağacı
Devrek Sabunlar Köyü’nde yer alan bu tarihi ve değişik çam ağacı, görenleri kendine hayran bırakmaktadır.
Büyük bir kayanın içerisinde yetişip büyüyen bu ağaç bir süre sonra büyümesini durdurmuş ve tam 75 senedir aynı vaziyette kalmıştır. Bu ağacı ziyaret ederek doğanın bir mucizesini gören ve fotoğraflayan çok sayıda insan bulunmaktadır. Devrek ilçesine yolu düşen her turistin ziyaret ettiği veya yol üstünde fark ederek gördüğü bir ağaçtır.
Yağmurca (Kurdeşe) Kayalıkları
Yağmurca Kayalıkları
Devrek’in Yağmurca Köyü’nde yer alan bu kayalıkların çevresi oldukça geniş ve yeşildir.
Doğudan batıya doğru uzanan bu kayalıkların görüntüsü adeta bir kanyon gibidir ve bu sayede yoğun ilgi toplamaktadır. Kayalıkların bulunduğu alanda çam ve meşe ağaçları çokça bulunmaktadır ve oldukça temiz bir havaya sahiptir. Burayı ziyaret eden turistler bu alanda piknik, kamp, fotoğrafçılık gibi aktiviteleri rahatlıkla gerçekleştirebilirler.
Herkese açıktır ve giriş ücreti yoktur.
Bostandüzü Mesire Alanı
Bostanözü Mesire Alanı
Devrek’in yaz kış serin olan alanlarından bir tanesi Bostandüzü Mesire Alanı’dır.
Berrak bir nehir ve geniş bir ormanlık alana sahip olan bu bölge, ortalama 4 hektarlık bir alana yayılmıştır. Mesire alanının çevresinde hizmet veren kafe, restoran ve büfe tarzı işletmeler bulunduğu için burada vakit geçirecek insanlar ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilirler.
Yılın her döneminde kamp ve karavan kampçılarının misafir olduğu bu alanın giriş ücreti yoktur.
Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Zonguldak otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.
Kral Mezarı
Kral Mezarı
Devrek Pınarönü bölgesinde yapılan kazılar ile keşfedilen bu mezarın kesin sahibinin kim olduğu bilinmemektedir.
Mezar içinde herhangi bir değerli eşyaya rastlanmamıştır ve eski dönemlerdeki bir yöneticinin mezarı olduğu düşünülmektedir. Taş kullanılarak yapılan mezarın iki odası vardır ve mimari yapısı ile dikkat çekmektedir.
Karakoçlu Beylik Mezarı
Karakoçlu Genel Görünümü
Devrek’in Karakoçlu Köyü’nde bulunan bir tarihi mezardır ve mezar hakkında herhangi yazılı veya sözlü bilgi bulunamamıştır.
Bölgede yaşayan önemli bir beye ait olduğu tahmin edilen bu mezar, büyük taşlar ve molozlar kullanılarak inşa edilmiştir ve bir de çatısı bulunmaktadır. Mezar içerisinde kayda değer bir eşya bulunamamıştır fakat yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Tarihi yapılara ve mezarlara merakı olan çok sayıda turist bu yapıyı ziyaret etmektedir.
Gavur Ambarı
Gavur Ambarı, büyük bir kayanın içi oyularak yapılan ve yapıldığı dönemde gözetleme kulesi olarak kullanıldığı düşünülen bir yapıdır.
Girişte geniş bir odası ve üst kısımlara çıkmak için taştan yapılmış bir merdiveni bulunan taş yapının yakınlarında çok sayıda mezar bulunmuştur. Ayrıca yapının çevresinde, yüzyıllardır kullanılan, yazın soğuk kışın sıcak su veren bir kaynak bulunmaktadır.
Her mevsim tarih ve mimari sevdalılarına ev sahipliği yapan bu yapının giriş ücreti yoktur.
Beykoz Kalesi (Alparslan Kalesi)
Alparslan Köyü’nde bulunan Selçuklu Dönemi’ne ait bir yapıdır. Alparslan tarafından yapıldığı tahmin edilmekte ve bu sebeple Alparslan Kalesi de denilmektedir.
Yüksek bir tepede bulunan kalenin bir tarafı kayalara dayandırılmış, bir tarafı ise taşlar ile inşa edilmiştir. Tarihi ve kültürel yapılara ilgisi olan yüzlerce turist, bu kaleyi ziyaret etmekte ve kalenin içinden eşsiz bir manzara izlemektedir.
Her mevsimde ziyaret edilebilecek olan bu kalenin giriş ücreti yoktur.
Devrek’te Günübirlik Gezilebilecek Yerler
Devrek ilçesinde bulunan tarihi ve doğal alanları gezdikten sonra yakın çevrede yer alan ilçeleri ziyaret ederek gezinize devam edebilirsiniz.
Yakın çevrede bulunan ve günübirlik olarak gezilebilecek doğal ve tarihi güzellikler vardır. Devrek’e misafir olan turistlerin birçoğu bu mekanları ziyaret etmekte ve tatillerini keyifli bir şekilde devam ettirmektedir.
Devrek'te aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Devrek gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Zonguldak Maden Müzesi
Zonguldak Maden Müzesi
Zonguldak şehir merkezinde yer alan bir müzedir ve çevredeki madenler hakkında bilgi verici bir mekandır.
Kömür madenine benzer bir yapıya sahip olan müze 3 katlıdır ve girişi tünele benzemektedir. İçerisinde maden işçileri, vagon ve kömür maketleri sergilenmektedir. Ayrıca müzede bir tanıtım bölümü bulunmakta ve müzeyi gezmeden önce 10 dakikalık bir tanıtım yapılmaktadır.
Yılın her ayında misafir ağırlayan bu müzenin giriş ücreti yoktur.
Yedigöller Tabiat Parkı
Yedigöller Tabiat Parkı
Bolu il merkezinde yer alan bu park, oldukça meşhurdur ve yılın her dönemi yoğun ilgi görmektedir.
Yedigöller'de içerisinde yedi adet göl, küçük şelaleler ve çeşitli canlılar bulunan park, oldukça geniş bir alana sahiptir. Yılın her döneminde farklı bir güzelliğe bürünen parkın içerisinde olta balıkçılığı, doğal hayatı gözlemciliği, kampçılık ve bunlara benzer birçok aktiviteyi rahatlıkla gerçekleştirmek mümkündür.
Parkın giriş ücretleri aracınıza göre değişmektedir ve şu şekildedir; kişi başı 7 TL, engelli-çocuk veya çeşitli indirimler alan kişiler 3,5 TL, bisikletli 7 TL, motosiklet veya ATV 14 TL, otomobil veya kamyonet 21 TL, minibüs ile giriş 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL’dir.
Devrek dışında il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Zonguldak gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.
Varagel Tüneli
Varagel Tüneli
Karadeniz’in kıyısında bulunan ve dağın oyulması ile kullanıma açılmış olan bir tüneldir.
Deniz kenarındaki bu tünel ilk olarak endüstriyel amaçla yapılmış ve taşımacılık için kullanılmıştır. Daha sonra turizme açılmış ve yoğun ilgi görmesi sayesinde tünelin çevresine çok sayda işletme kurulmuştur. Tünelin girişi şehir tarafında, çıkışı ise deniz kıyısındadır. Bu tüneli baştanbaşa yürüyebilir ve deniz kenarında huzurlu vakit geçirebilirsiniz.
Her mevsim ziyaret edilebilir ve giriş ücreti yoktur.
Gökçebey Çanakçılar Hayvanat Bahçesi
Gökçebey Çanakçılar Hayvanat Bahçesi
Zonguldak Gökçebey ilçesinde, Çanakçılar Seramik Fabrikası içinde ye alan bir mekandır. Hayvanat bahçesi bu fabrika tarafından kurulmuştur.
İçerisinde birbirinden farklı 100 çeşit ve ortalama 1000 adet canlı barındıran bu hayvanat bahçesi, yılda ortalama 45 bin misafir ağırlamaktadır. Bölgeyi ziyaret eden hemen her turistin gezmeden ayrılmaması gereken yerlerin başında bu hayvanat bahçesi gelmektedir.
Çevredeki yaralı hayvanlara yardım eden ve koruyan bu hayvanat bahçesinin giriş ücreti yoktur.
Devrek'te bir çok eğlenceli aktiviteler ile yüzünüzü güldürecek oteller için Devrek tatil otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Devrek’e Yapılacaklar: Devrek Ziyaretinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler
Doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde çok sayıda turisti misafir eden Devrek, yöresel yemekleri, festivalleri ve temiz havası sayesinde de oldukça ilgi görmektedir.
Devrek’in Tadı Damağınızda Kalacak Lezzetlerini Tadın: Devrek Yöresel Yemekleri
Etli Yaprak Sarması
İlçe merkezinde bölgenin lezzetli yemeklerini deneyebileceğiniz çok sayıda mekan hizmet vermektedir. Yöresel yemekler arasından en popüler olanları malay yemeği, Devrek simidi, beyaz baklava, cevizli ekmek, etli yaprak sarması, mancar dolması, cevizli makarna, mantarlı börektir.
Devrek yöresine ait olan bu çeşitler arasında hemen herkesin damak tadına uygun bir yemek bulunmaktadır.
Kültürel Etkinliklere Katılın: Devrek Baston ve Kültür Festivali
Devrek Baston ve Kültür Festivali
Her sene temmuz ayında meydana getirilen bu festival, dünyanın hemen her bölgesinde ilgi görmektedir. Sadece bu festival için Devrek’i ziyaret eden yüzlerce turist bulunmaktadır.
Yaklaşık 200 senedir ün salmış olan Devrek Bastonları dayanıklı ve estetik bir görünüştedirler. Bu bastonları kullanan, koleksiyonunu yapan veya sevdiklerine hediye olarak alan birçok insan vardır. Bu festivalde de bastonlar hakkında bilgi verilir, tanıtımı yapılır ve satışı gerçekleştirilir. Bir hafta süren bu festivalde çok sayıda turist misafir ağırlanmaktadır.
Turistik Yolculuğa Çıkın: Devrek’in Tarihi ve Doğal Alanları
Filyos Kalesi
İlçe içerisinde yer alan ve çok sayıda turist ziyaretçinin ilgisini çeken mekanlar yer almaktadır. Bu mekanlarda çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebilir ve eğlenceli bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.
Devrek içerisindeki tarihi mekanlar arasından en başta gelenleri; Beykoz Kalesi (Alparslan Kalesi), Gavur Ambarı, Kral Mezarı ve Karakoçlu Beylik Mezarı’dır. Devrek içinde ziyarete açık olan doğal alanların en popüleri ise; Yağmurca Kayalıkları, Bostandüzü Mesire Alanı Madencioğlu Şelalesi ve Çam Ağacı’dır. Bu alanlarda tarih ve kültür bilgisi edinebilir, temiz ve yeşil alanlar içinde kamp, piknik ve trekking gibi etkinlikleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Bu mekanların giriş ücretleri bulunmamaktadır ve her mevsim ziyarete açıktırlar.
Devrek'te aileniz ile bir arada keyifli konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Devrek aile otelleri sayfamızda yer almaktadır
Devrek Nerededir ve Nasıl Gidilir: Rotanızı Devrek’e Çevirmeden Önce Ulaşım Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Zonguldak şehrine bağlı olan Devrek’in şehir merkezinden uzaklığı aşağı yukarı 55 kilometredir. İl merkezinden özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık 1 saatte ulaşım gerçekleştirilebilir. Şehir dışından gelecek misafirler ise hava, kara ve nadiren demiryolunu tercih etmektedirler. Ülkenin birçok bölgesinden Devrek’e direkt otobüs bulunmaktadır ve bu nedenle en sık kullanılan seçenek otobüs ile ulaşımdır.
Devrek’e Otobüs ile Ulaşım
Devrek, gelişmiş bir ilçe olması nedeniyle, aktif olarak kullanılan bir otobüs terminaline sahiptir. İlçe merkezinde yer alan bu terminale, yakın bölgeler başta olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinden direkt otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yola çıkacağınız bölgeden Devrek’e gelen direkt otobüs bulunmuyorsa ilk olarak Zonguldak şehir merkezine gelebilir ve oradan Devrek’e geçebilirsiniz. Zonguldak il merkezinden Devrek’e ulaşım için aşağı yukarı 1 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmek ve 15 TL’den başlayan bir yolculuk ücreti ödemek gereklidir.
İstanbul’dan Devrek’e misafir olacak yolcular direkt sefer bulmakta zorluk çekmezler. İstanbul-Devrek arasındaki mesafe ortalama 370 kilometredir. İki bölge arasında gerçekleştirilen otobüs yolculukları aşağı yukarı 5 saat sürmektedir ve bilet fiyatları 120 TL’den başlamaktadır.
Ankara kentinden yola çıkarak Devrek’e gitmek isteyen turistler, otobüs ile ulaşım sağlayarak kısa süreli ve zahmetsiz bir yolculuk gerçekleştirebilir. Ankara’dan Devrek’e aktarmasız bir şekilde giden otobüsler sürekli bulunmaktadır. Ankara – Devrek arası yaklaşık 220 kilometredir ve otobüs ile aşağı yukarı 3 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşılabilir. Bu yolculuğu gerçekleştirmek için 60 TL’den başlayan otobüs biletleri mevcuttur.
İzmir’den Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek isteyen ve bunu otobüs ile yapmayı tercih eden gezginler, bu yolculuğu gerçekleştirmek için aşağı yukarı 12 saatlik bir yolculuk yapmalıdır. İki yer arasında ortalama 770 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Bu otobüs yolculuğunu gerçekleştirmek için alınması gereken biletlerin fiyatı 150 TL’den başlamaktadır.
Devrek’e Özel Araç ile Ulaşım
Devrek’in misafiri çok olduğu için yollara özen gösterilmektedir. Devrek içinden geçen ve çevredeki yolların çoğuna bağlanan yollar; D750, D100, D030 ve D010 yollarıdır. Bu yolları kullanarak Devrek’e kolayca ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul’dan özel aracı ile yola çıkacak ve Devrek’e gidecek olan turistler, yaklaşık 370 kilometrelik bir mesafeyi ortalama 4,5 saatte kat ederek ulaşımı tamamlayabilir. Bu ulaşım O-4 Yolu üzerinden gerçekleştirilebilir ve yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır.
Ankara’dan Devrek’i ziyaret edecek ve bu ziyarette özel araç kullanacak olan yolcular, yaklaşık 3 saatlik bir sürede Devrek’e ulaşımını tamamlayabilir. Bu yolculuk D750 yolu üzerinden ya da ücretli geçiş bulunan Anadolu Otoyolu, O-4 yolları üzerinden gerçekleştirilebilir. İki şekilde de neredeyse aynı sürede Devrek’e ulaşım gerçekleştirilebilir.
İzmir’den Devrek’e gitmek isteyen ve bu ulaşımda özel aracını kullanacak olan seyahatçiler, ücretsiz yolları (D300 veya D650) kullanarak yaklaşık 9 saatte Devrek’e ulaşabilir. Süreyi kısaltmak isteyenler ücretli geçiş bulunan yolları (Anadolu Otoyolu, O-4, E80, O-5) kullanarak ortalama 7 saatte ulaşım gerçekleştirebilir.
Devrek’e Havayolu ile Ulaşım
İlçeye en yakın havalimanı Çaycuma ilçesinde yer almaktadır. Yola çıkacağınız şehirden uçak ile bu havalimanına ulaştıktan sonra otobüs ve minibüsler ile 5 – 10 TL’lik bir ücret karşılığında Devrek’e ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul’dan havayolu ile yaklaşık 1 saatlik bir sürede Zonguldak’a ulaşmak mümkündür. Bu ulaşım için 150 TL’den başlayan bir bilet ücreti ödenmesi gereklidir. İstanbul’da hizmet veren iki havalimanından da hemen hemen aynı şartlarda yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara’dan uçak ile Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek isteyenler, yaklaşık 2 saatlik bir uçuş ile Zonguldak Çaycuma’ya ulaşabilir ve sonrasında karayolu ile ortalama 1 saatte Devrek’e varabilir. Bu uçuş için 250 TL’den başlayan bir ücret ödenmelidir.
İzmir’den Devrek’e ulaşım gerçekleştirecek ve bu ulaşımda havayolu kullanacak olan yolcular, aşağı yukarı 4 saatlik bir uçuşun ardından yaklaşık 1 saatlik bir karayolu seyahati gerçekleştirmelidir. Bu şekilde yaklaşık 5 saatlik bir sürede Devrek’e ulaşılabilir. İzmir – Devrek arası uçak biletleri 240 TL’den başlamaktadır.
Devrek’e Tren ile Ulaşım
Devrek ilçesinde 25 dakikalık mesafede ve yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer ala Gökçebey Tren İstasyonu üzerinden aktarma yaparak Devrek’e ulaşım gerçekleştirilebilir. Tren seyahati yapmayı seven yolcular, genellikle yakın çevreden ya da büyükşehirlerden, bu tren istasyonu üzerinden ulaşım gerçekleştirmektedir.
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden Gökçebey’e tren seferleri düzenlenmektedir. Gökçebey Garı’na geldikten sonra taksi ya da minibüsler ile Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.