Tarihi açıdan oldukça zengin özelliklere sahip bir şehir olan Çorum, bu zenginliğini doğal güzelliklerinde de korumaktadır. Cami, kilise, ören yerleri, antik kentleri ve kaya mezarları ile tarihi gezilere ev sahipliği yapmakta olan şehir, aynı zamanda doğal güzellikleriyle doğa severleri de büyülemekte ve yaylaları, şelaleleri, gölleri ve kanyonları ile yıl boyunca ağırlamaya devam etmektedir.
Şehrin özellikle Kargı, Osmancık, Bayat ve İskilip ilçeleri, yaylalar bakımından zengin bölgeler arasında yer almakta ve doğa tatillerinde tercih edilmektedir. Doğa yürüyüşlerine, kamp aktivitelerine ve yamaç paraşütüne elverişli bu alanların haricinde şehir, yeşil bölgelere ve temiz su kaynakları açısından da oldukça zengin bir alana sahiptir.
Çorum'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Çorum otel fiyatları sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Çorum İncesu Kanyonu
İncesu Kanyonu
Çorum’a bağlı olan Ortaköy ilçesinde yer alan İncesu Kanyonu, kendisi ile aynı adı taşıyan köyün sınırları içerisindedir. Tek bir girişi ve tek bir çıkışı bulunan kanyon, 60 metre genişliğe ve 12 kilometreden fazla uzunluğa sahiptir.
Kanyonun her iki tarafında dik yamaçlar yer almaktadır. Bu dik yamaçların büyük bir bölümü sarp kayalıklardan meydana gelmekle birlikte, yer yer yeşil alanlar da görülmektedir. Doğa harikası olarak tanımlanan İncesu Kanyonu, rafting ve trekking sporlarına elverişli alanlar içerisinde yer almaktadır.
Çorum İncesu Kanyonu’na giriş ücretsizdir.
Abdullah Yaylası
Abdullah Yaylası
Abdullah Yaylası da tıpkı Kargı Yaylası gibi Köse Dağı üzerinde yer almaktadır. İstanbul’u Samsun’a bağlayan karayolu üzerinde, Osmancık ilçesi yoluna 12 kilometre mesafede yer alan Abdullah Yaylası, ilçe merkezine 26 kilometre ve şehir merkezine ise 114 kilometre uzaklıktadır.
Turistik açıdan oldukça gelişmiş olan Abdullah Yaylası’nda 22 yataklı konaklama tesisi, 1000 kişilik piknik alanı ve 120 kişilik restoran hizmet vermektedir. Kargı Yaylası ile aynı mevkide yer alan Abdullah Yaylası da hem doğa sporları hem de doğa tatillerine elverişli alanlar arasındadır.
Çorum'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Çorum'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Çatak Tabiat Parkı
Çatak Tabiat Parkı
Şehir merkezinde yer alan Çatak Tabiat Parkı, hem Çorum’u ziyarete gelen turistler hem de yöre halkı tarafından günübirlik olarak en çok ziyaret edilen mesire alanları arasında ilk sırada yer almaktadır.
Alt yapısı büyük ölçüde tamamlanmış olan bu tabiat parkı, Orman İşletmesi tarafından koruma altına alınmıştır. Şehir merkezine 22 kilometre mesafede yer alan parkın yol düzenlemesi yapılmış ve asfalt yol sayesinde ulaşım kolaylaştırılmıştır.
Manzara açısından zengin olması ve doğal güzellikleri ile tabiat parkı tanımlamasına uyan bu alan 387,5 hektarlık yüzölçümüne sahiptir ve 1984 yılında bu alan düzenlenerek hizmete sunulmuştur.
Tabiat parkının neredeyse tamamı karaçam ağaçları ile kaplı olmakla birlikte, yer yer sarıçam da bölgede görülen ağaç türleri arasında yer almaktadır. Çatak Tabiat Parkı aynı zamanda tilki, tavşan, kurt, ötücü kuşlar ve keklik gibi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır.
Tabiat parkı içerisinde trekking aktivitesini gerçekleştirmeye uygun parkurlar bulunmaktadır. Çalyayla Köyü’nden başlayarak Alagöz Yaylası’na kadar uzanan ilk parkur, 7 kilometre mesafeye sahiptir ve en çok tercih edilen yürüyüş rotasıdır. Bu rotanın yanı sıra 12 kilometreye kadar uzayabilen değişik yürüyüş rotaları bulunmaktadır.
Çatak Tabiat Parkı’na giriş için tam ücret 4 TL, indirimli ücret 2 TL ve otomobil ile giriş ücreti ise 12 TL’dir.
Kargı Yaylası ( Eğinönü )
Kargı Yaylası
Çorum’un Kargı ilçesinde yüksek dağlık bölgede yer alan Kargı Yaylası, şehir merkezine 140 kilometre ve ilçe merkezine ise 27 kilometre uzaklıktadır. Çorum’un en yüksek dağı olan Köse Dağı üzerindeki bu yayla, yemyeşil arazisi ve temiz suyu ile bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
İstanbul-Samsun ya da Ankara-Çorum güzergahları kullanılarak ulaşım sağlanabilen Kargı Yaylası, ziyaretçilerini ağırlayacak konaklama tesisleri açısından da oldukça zengin bir bölgedir. Karaçam ve sarıçam ağaçları ile kaplı olan yayla, trekking ve atlı gezi parkurlarıyla farklı aktivitelere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu parkurlar 12 kilometre uzunluğundadır.
Bu mevkide Eğinönü, Aksu, Karandu, Göl, Örencik, Karaboya ve Gökçedoğan yaylaları birbiri ile bağlantılı olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Yaylaların tamamında yöre mimarisini yansıtan evler yer almaktadır.
Aksu ve Gökçedoğan göletlerinde yetiştirilen alabalıklar ve çevrenin yemyeşil alanları ile ziyaretçilere eksiksiz bir doğa tatili sunan bölge, 100 haneden oluşmakta ve elektrik hattı olan asfalt yola sahip oldukça gelişmiş bir bölgedir.
Oynar Yaylası’nda yer alan gözetleme kulesi, manzarası ile meşhur bölgeler arasında yer almaktadır. Bu bölgenin dikkat çeken bir diğer özelliği ise Otuziki Çatal Çam Ağaç türünün burada yer alıyor olmasıdır.
Kargı Yaylası kadar, yaylanın çevresi de doğal güzellikler açısından oldukça zengindir. Dede Tepesi, Pirinççi, İki Çam, Göller, Gidiler, Müdürün Oluğu, Soğuk Su, Deli Ahmet Tarlası, Taş Oluk Kuzu, Kıvrım Çayı, Eyinönü Çayırı, Hacı Kıvrağın Oluğu, Doktorun Oluğu, Telere Pınarı, Ağlayan Çam ve Kova bölgede yer alan mesire alanlarıdır. Bu mesire yerlerinde doğa ile iç içe bir gün geçirme imkanının yanı sıra şehre has lezzetler arasında yer alan Sırık Kebabı’nın tadına bakma imkanı da bulunmaktadır.
Çorum'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Çorum gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Gölünyazı Sulak Alanı
Gölünyazı Sulak Alanı
Başta su kuşları olmak üzere zengin bir yaban hayata sahip olan Gölünyazı Sulak Alanı, Çorum – Osmancık karayolu üzerinde yer almaktadır. 265.282 m2 alana sahip olan sulak alan, yaban hayatına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, yörenin su kalitesini yükseltmektedir.
İşlev ve değerler açısından incelendiğinde tortu ve zehirli maddeleri tutan ve iklimi yumuşatan özellikleri ile oldukça önemli bir bölgedir.
Çorum'da termal otellerde hayalinizdeki tatili doyasıya yaşamak için Çorum termal oteller sayfasını ekibimiz sizin için hazırladı.
Çorum İskilip Yaylaları
Çorum İskilip Yaylaları
Çorum’un İskilip ilçesinde yer alan bu yaylalar, silsile halindedir ve birbiri ile bağlantılıdır. Bu yaylaların arasında en çok Elmabeli-Beşoluk, Çiçekli, Demirbükü ve Yalak yaylaları ziyaret almaktadır.
Mesire yerleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra futbol ve voleybol alanlarıyla da dikkat çeken bu yaylalar, hem yöre halkının hem de şehri ziyarete gelen turistlerin sıklıkla ziyaret etmeyi tercih ettiği alanlar arasında yer almaktadır.
Çorum Osmancık Başpınar Karaca Yaylası
Osmancık Başpınar Karaca Yaylası
Osmancık ilçesi Başpınar beldesinde yer alan Karaca Yaylası, şehrin turistik açıdan gelişmiş yaylaları arasındadır. Konaklama imkanı da bulunan yaylada, alt yapı çalışmaları da tamamlanmıştır.
Bu yayla özellikle tamamı ormanlık alan içerisinde yer alan ve 15 kilometre uzunluğa sahip trekking parkuruyla tercih edilmektedir. Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Karaca Yaylası’na iki farklı güzergahtan ulaşım sağlanabilmektedir. Bunlardan ilki Ankara-Çorum-Osmancık karayolu, diğeri ise İstanbul-Samsun karayoludur.
Çorum'da bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Çorum 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.
Çorum Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları
Çorum’un Bayat ilçesinde yer alan bu yaylalar, ilçe merkezine 25 kilometre ve şehir merkezine ise 100 kilometre uzaklıktadır. Karaçam, sarıçam ve köknar ağaçları ile kaplı olan bu yaylalar, özellikle yaz aylarında kamp aktiviteleri için tercih edilmektedir.
Bu yaylalar, yöre halkının yaylacılık geleneğini sürdürdüğü alanlardır. Çorum’da doğal güzellik denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisidir.