Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri açısından sınırlı sayıda bölgesi olan Çiğli, daha çok inşaat, tarım ve hayvancılığın geliştiği bir ilçedir.
Hala koruma alanında olan ve Çiğli’de şüphesiz görülmesi gereken yerlerin başında İzmir Doğal Yaşam Park’ı gelmektedir. Bir diğer doğal zenginlik olan İzmir Kuş Cenneti’nde ise 500 bin civarında kuş çeşidi yaşamaktadır. Doğal bir oluşum olan Çamaltı Tuzlası ise Türkiye’nin en büyük tuz denizi olma özelliği ile bilinmektedir.
Tarihi miras olarak ise Leukai Antik Kenti geçmiş zamanda kadersiz bir toplumun yaşadığı alanlardandır. Sürekli isyanlarda ve savaşlarda üs olarak kullanılan bölge her yaşadığı olayda tahrip olmuştur.
Çiğli’ye geidğinizde bu kültürel, tarihi ve doğal mirasın her karışını adım adı gezmeden dönmeyiniz.
Tarihi yerlere ve eğlence mekanlarına yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Çiğli otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Çiğli’de Farklı Bir Dünya: Doğal Yaşam Parkı
Doğal YaşaM Parkı Sasalı2008 yılında ülkemizin ilk hayvanat bahçesi olan Kültürpark içerisindeki Fuar Hayvanat Bahçesi’nin Çiğli Sasalı’ya taşınması ile 425 dönümlük arazide İzmir’in, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı oluşturulmuştur.
Doğal Yaşam Parkı içerisinde 128 türde 1048 hayvan barındırmaktadır. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliğine (EAZA) üye olan park, Asya filleri, maymun, yılan, timsah, aslan, kaplan, kurt, vaşak, yırtıcı kuşlar gibi birçok hayvan çeşidinin yanında çok farklı türde bitki türleri de barındırmaktadır.
Burada yer alan tropikal merkezde farklı bir ülkede gibi hissettirebilecek bir atmosfer bulunmaktadır. Temiz havası, yeşil tabiatı ve doğallığı ile büyüleyici bir ortam sunan bölgede çocuk oyun alanı, gözetleme kulesi, kafeterya, restoran ve hediyelik eşya dükkanları yer almaktadır.
İzmir Doğal Yaşam Parkı yılın 365 günü ziyarete açıktır. Yaz aylarında hafta içi 18:30 haftasonu 19:30, kış aylarında ise 17:00’de ziyarete kapanmaktadır.
Giriş ücretleri için ise gişelerden park jetonu veya İzmirim kart almanız gerekmektedir. Öğrenci girişi 3 TL, Tam fiyat 7 TL’dir. 0-6 yaş grubu, şehit ve gazi yakınları, engelli vatandaşlar ve refakatçıları için geçişler ücretsizdir.
Doğal Yaşam Parkı’na Karşıyaka Vapur İskelesi karşısından kalkan 777 numaralı otobüsler ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
İzmir'de gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için İzmir otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Bol Tuzlu: Çamaltı Tuzlası
Doğa Harikası Çamaltı Tuzlasıİzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Çamaltı Tuzlası Gediz Nehri’nin 1886’dan sonra güneye açılan kanalında alüvyonlarla oluşturulmuş büyük bir ticaret yatağıdır.
Ortalama yıllık üretimi 350.000 ton tuz olan Çamaltı Tuzlası hem ihracat hem de ithalat bakımından Türkiye’nin en önemli tuz gelir kaynakları arasındadır.
58 kilometrelik bir alana sahip olan işletme bugün Türkiye’nin en büyük tuz denizi olma özelliğine de sahiptir. Çamalatı Tuzlası güneyinde nehrin bulunması sebebi ile de harika bir görüntü sunmaktadır.
Çamaltı Tuzlasının bulunduğu lokasyon içerisinde Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı’nı da barındırır.
Sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Çiğli gezi rehberi yazımıza göz gezdirmeyi unutmayın.
Göçmenlerin Durağı: Sasalı Kuş Cenneti
Sasalı Kuş Cenneti Manzarasıİzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Sasalı Kuş Ceneti, Çiğli merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Sasalı Kuş Cenneti, yaklaşık olarak 8 bin hektarlık bir alana sahiptir. 1982 yılında Su Kuşları Koruma ve Üreme Alanı olarak ilan edilen alan daha sonra 1985 yılına gelindiğinde ise birinci derece sit alanı olarak ilan edilmiştir.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma alanı bölgesi olarak ilan edilmiş bölgede yaklaşık olarak 250-280 adet kuş türü ve özel olarak yetiştirilmiş 310-320 adet bitki türü bulunmaktadır.
Sasalı Kuş Cennet’i içerisinde alanı izlemek için ziyaretçi merkezleri, dürbünler, kuş seyir tepeleri ve gezebilmek için bisiklet alanlarına sahiptir.
Kuş Cenneti içerisinde özel türler olarak adlandırılan pembe flamingo, gri ve siyah leylekler, kum kuşları, tepeli pelikan gibi türleri barındırır. İzmir’in Karşıyaka ilçesine 26 kilometre uzaklıkta olan Sasalı Kuş Cenneti’ne genellikle Karşıyaka’dan bisiklet kiralayarak ulaşan vatandaşlar bu sayede alan içerisinde de rahatlıkla gezilerini gerçekleştirmektedirler.
Çiğli’den ESHOT 750 hattın kullanarak Sasalı Kuş Cenneti’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
İzmir'e gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İzmir gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Leukai Antik Kenti
Leukai Antik Kenti Kalıntıları
Çiğli Sakallı Köyü ile Gediz Irmağı arasındaki alanda, İzmir Körfezinin en uç noktasında Klazmomenai’nin hemen karşısında yer alan Leukai Antik Kenti, Hellen dilinde “ak yerin kenti” veya “akkavaklar” anlamına gelmektedir.
Aiol kentlerinden biri olan Leukai, ilkçağ yazarlarından Strabon, Plinius ve Diodoros’un kaynaklarında sadece ismi geçmektedir. Kuruluş tarihi ile kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.
MÖ 383 yılında Pers komutanı Takhos, imparatoruna karşı isyan hazırlığı yaptığı sırada burayı üs olarak kullanmıştır. Leukai kenti, Smyrna Antik Kenti’ne giden ticari ve askeri gemiler için sınır kapısı konumundadır.
Elde edilen eserlerden, Leukai sikkelerinin üzerinde Klozomenai simgelerinden biri olan kuğu kabartmalarına ulaşılmıştır.
Leukai’nin kalıntıları Üç Tepeler çevresinde yer almakta ve günümüze kadar kendini koruyamamıştır. Leukai uzun bir adanın üzerinde konumlanmış bir şehirdir fakat körfezin zamanla dolmasından sonra ada ile anakara bağlanmıştır. Kentin bulunduğu bölge uzun zaman yasak bölge olarak belirlendiğinden arkeolojik çalışma da yapılamamıştır. Çiğli’de kentin etrafındaki yerleşimlerde antik kentin yapılarından yararlanılmış böylece ortadan kaybolan tarihi kentten geriye sur izlerinin dışında görülecek pek bir yer kalmamıştır.
Aileniz ile birlikte tatilde masaj ve terapilerin bir arada sunulduğu tesislerde konaklamak isterseniz Çiğli spa otelleri sayfamız tam size göre.
Çiğli Günübirlik Gezilecek Yerler
Çiğli ManzarasıÇiğli İzmir’in merkezine yakın noktada bulunan doğal ve tarihi güzelliklerle bezenmiş yerleşim yerlerinden birdir. Çevresinde bulunan güzellikler günübirlik olarak keşfedilebilmektedir.
Homeros Vadisi
İzmir Homeros VadisiHomeros Vadisi Çiğli’ye yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Ünlü yazar Homeros’tan adını alan vadi mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Homeros Vadisi piknikçilerin uğrak alanıdır.
İzmir Saat Kulesi
İzmir Saat Kulesi
İzmir Saat Kulesi Çiğli’ye yaklaşık 30 km uzaklıktadır. İzmir’in simgesi olan bu saat kulesine uğramadan gezi tamamlanmış sayılmaz. Konak'ta yer alan tarihi saat kulesi önünde fotoğraf çektirilip ölümsüz bir anı olarak saklanabilir.
Çiğ'de tatilinzde konaklayabileceğiniz havuzlu otellerin listesini Çiğli havuzlu oteller sayfasında size özel olarak hazırladık.
Karantina Adası
Karantina Adası ManzaraKarantina Adası Çiğli’ye yaklaşık 70 km uzaklıktadır. Urla ile bağlantısı Büyük İskender’in yaptırmış olduğu yolla sağlanmaktadır. Ada tarihinde hastalıkların tedavisi için çözüm arayışları için kullanılmıştır.
Edward Whittall Garden
Edward Whittall Garden ÇiğliEdward Whittall Garden Çiğli’ye yaklaşık 27 km uzaklıktadır. İzmir’in göbeğinde bulunan köşk farklı bir dünyadan gelip oraya konumlandırılmış gibi görünmekte, içerisinde gezenleri büyülemektedir. Yeşilin farklı tonlarını keşfedip temiz havayı solumak isteyenler için ideal rotadır.
Karşıyaka Çarşısı
Karşıyaka ÇarşıKarşıyaka Çarşısı Çiğli’ye yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Trafiğe kapatılmış olan sokakta alışveriş yapmak isteyenlerin aradığı her şey bulunmaktadır. Eğlence aktiviteleri için uygun mekanlar da bu sokak üzerinde bulunmaktadır.
Foça Adaları
Foça Adalar ManzarasıFoça Adaları Çiğli’ye yaklaşık 50 km uzaklıktadır. Foça’nın önünde yer alan altı adadan oluşmaktadır. Akdeniz foku kolonileri adaların çevresinde ziyaretçileri selamlamaktadır, hayvan severlerin oldukça ilgisini çeken bir manzaradır.