Tekirdağ il sınırların içinde yer alan Çerkezköy, Osmanlı Devleti ve Rusya arasında 1887-1888 tarihleri arasında gerçekleşen savaş sonrası yaşanan Çerkez göçü ile kurulmuştur. Savaştan bir süre sonra burayı terk etmişler ve yerlerine Bulgaristan’dan ülkemize göç eden Türkler yerleşmiştir. Bulgaristan’dan göç eden Türkler Çerkezköy’ün şu anki yerli haklının dedeleridir.
Osmanlı Devleti’ni yıkılma aşamasına getiren Fetret Devri’nde tahta gelmek için şehzadeler arasında yaşanan kavga sonucunca Edirne’de bulunan en büyük şehzade Süleyman Emir kardeşi Musa Çelebi’ye yenilince 15 kişilik mahiyeti ile İstanbul’a kaçmak istemiş ancak Musa Çelebi’nin adamları tarafından Çerkezköy’de öldürülmüştür.
Şu anda Atatürk İlkokulu’nun bulunduğu bahçeye gömülen Süleyman Emir’in mezarının olduğu yere daha sonrasında kardeşi Mustafa Çelebi tarafından türbe yaptırılmıştır. Buraya “Türbedere” adı verilmiştir.
1912 yılına kadar yaptırılan bu türbe ve Süleyman Emir’in mahiyetine ait 15 mezar bozulmadan korunsa da bölge Balkan Harbi sırasında 9 ay Bulgarların işgali altında kalmış ve bu dönemde Bulgarlar bu türbe ve mezarlara zarar vermiştir. 29 Ekim 1922`de düşman işgalinden kurtarılan Çerkezköy, Saray ilçesine bağlı bir bucak merkeziyken, 1 Nisan 1938 tarihinde ilçe olmuştur.
Türbedere mi yoksa Çerkezköy mü daha önce kurulmuş tam olarak bilinmemektedir. Şu anda burada yaşayan bazı vatandaşların elinde Türbedere’ye ait bazı tapular bulunmaktadır. Bu durum 1847 yılına kadar dayanan bir yaşam olduğu anlamına gelmektedir. Çerkez göçünden önce bu bölgede yaşam olsa da burada kaç hane olduğu ve yaşayan nüfus sayısı bilinmemektedir.
Çerkezköy'de gezilecek yerler yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Çerkezköy otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Çerkezköy Günübirlik Gezilecek Yerler
Tekirdağ’da sanayileşmenin yoğun olarak görüldüğü ilçelerden biri olan Çerkezköy, sıklıkla iş amaçlı geziler için tercih edilmekle birlikte, şehrin turistik ilçelerine yakın konumu ile avantaj sağlamaktadır. Ziyaretiniz sırasında çevre ilçelere geçerek, günübirlik yerleri keşfetmeniz önerilmektedir.
Uçmakdere
Uçmakdere
Sarp kayalıkları ve masmavi denizi ile eşsiz bir atmosfere sahip olan Uçmakdere, aynı zamanda kaliteli üzümleri ile öne çıkmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra sınırları içerisinde yer alan 10 tane anıt ağaç dikkat çekmektedir. Uçmakdere, Çezkezköy’e yaklaşık 100 km mesafededir.
Yaz aylarında denizin güneşin tadını çıkartmak için Tekirdağ'daki tüm otelleri sizin için ayrıntılı bir şekilde Tekirdağ otelleri sayfamızda listeledik.
Çorlu Kalesi
Çorlu Kalesi
Tekirdağ’ın köklü tarihine tanıklık edeceğiniz yapılar arasındadır. Çorlu’da yer alan kalenin VI. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kesme taş temelleri üzerine oturtulmuş olan yapı Bizans Dönemi mimarisini yansıtmaktadır. Çerkezköy’e 23 km mesafede yer almaktadır.
Çerkezköy'de birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerler için Çerkezköy gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.
Namık Kemal Evi
Namık Kemal Evi
1840 yılında doğan, Tanzimat Dönemi’nin ünlü isimlerinden Namık Kemal’in kıymetli anısını yaşatmak adına, Tekirdağ Evleri mimarisine uygun şekilde inşa edilerek hizmete açılmıştır. İçerisinde hem dönemi yansıtan odalar hem de yazarın kendisine ve ailesine ait eşya ve fotoğraflar sergilenmektedir. Çerkezköy’e ortalama 60 km mesafededir.
Tekirdağ Müzesi
Tekirdağ Müzesi
Cumhuriyet’in ilk yıllarında Vali Konağı olarak kullanılan binada, 1992 yılından bu yana hizmet vermektedir. Bahçesinde yer alan arkeolojik eserler, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine aittir. İçerisinde ise etnografik eserler sergilenmektedir. Tekirdağ Müzesi, Çerkezköy’e ortalama 60 km mesafededir.
Tekirdağ'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Tekirdağ gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Çamlıköy Kastro Sahili
Çamlıköy Kastro Sahili
Tekirdağ’ın doğa harikası noktaları arasında yer alan Çamlıköy Kastro Sahili, bir tarafta deniz, bir tarafta nehir, diğer tarafında ise alabildiğine uzanan ormanı ile huzur dolu bir atmosfer sunmaktadır. Özellikle yüzme için tercih edilmekte olup, Çerkezköy’e ortalama 65 km mesafede yer almaktadır.
Çerkezköy Nerede ve Nasıl Gidilir: Çerkezköy’e En Kolay Ulaşım Seçenekleri
Çerkezköy’ün doğu ve güney kesimlerinde Çatalca ve Silivri, güney batısında Çorlu ile batı kesiminde Kırklareli’nin ilçesi Lüleburgaz ve kuzeyinde yine Kırklareli’nin ilçesi Saray bulunmaktadır. İlçenin toplam yüzölçümü 326 km2’dir. İstanbul’a 110 km, Tekirdağ’a ise 56 km uzaklıkta bulunmaktadır.
İlçe mevkii olarak Çerkezköy-Saray-Vize-Kırklareli ile Kınalı-Çerkezköy-Çorlu-Tekirdağ yollarının kavşak noktasındadır.
Çerkezköy’e genelde çevre il ve ilçelerden seyahat edilmektedir. Bu kişiler Çerkezköy’e otobüs, tren ve özel araç ile ulaşmaktadır.
Çerkezköy'de aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Çerkezköy aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Çerkezköy’e Otobüs ile Ulaşım
Tekirdağ ve İstanbul’dan Çerkezköy’e gelmek isteyen kişilerin otobüs ile bu seyahati gerçekleştirme şansı bulunmaktadır. Hem özel otobüs firmaları hem de halk otobüsleri ile Çerkezköy’e ulaşım sağlanmaktadır.
İstanbul’dan özel otobüs firmaları ile gelmek istediğiniz takdirde bilet fiyatları 22 - 35 TL arasındadır. Bu seferler aktarmasız olarak gerçekleşmektedir. İstanbul Anadolu Yakası’ndan trafiğe göre değişmekle birlikte ortalama 2 saat 45 dakikada ulaşılmaktadır.
Bunun dışında dilerseniz aktarmalı olarak halk otobüsleriyle de İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası’na seferler bulunmaktadır. Bu seferler yine trafiğe göre değişmekle beraber ortalama 4 saat sürmektedir. İlçe içinde otobüs kullanılmamakta ve şehirlerarası otobüslerin kullanımı için bulunan otogar merkezinde yer almaktadır.
Çerkezköy’de toplu taşıma için minibüsler kullanılmaktadır. Herhangi bir noktadan otogara ulaşmak istediğiniz takdirde sık sık geçtiği için minibüsleri kullanmak doğru tercih olacaktır.
Çerkezköy’e Uçak ile Ulaşım
Çerkezköy’e direk ulaşabilmeniz için herhangi bir havaalanı bulunmamaktadır. Farklı illerden buraya uçakla gelmek isteyen kişiler Çorlu Havaalanı’nı veya İstanbul Havaalanı’nı kullanabilmektedir. Çerkezköy İstanbul Havaalanı’na 109 km uzaklıkta, Çorlu Havaalanı’na ise 36 km uzaklıktadır.
Havaalanından sonra ise ilçeye özel transfer firmaları ya da özel araç ile ulaşılmaktadır. Özel transfer firmalarının tek yön tarifesi İstanbul için 250 - 260 TL’den başlamaktadır. Çorlu Havaalanı’nda çalışan özel transfer firmaları kişilere ya özel araç ya da otobüsle ve minibüsle olmak üzere paylaşımlı shuttle hizmeti vermektedir. Bu tarifeler 25 - 30 TL’den başlamaktadır.
Çerkezköy’e Tren ile Ulaşım
Çerkezköy’e tren ile ulaşmak isterseniz Halkalı- Uzunköprü ve Halkalı- Kapıkule arası yapılan seferleri kullanarak ilçeye varmanız mümkündür. Buralardan karşılıklı olarak günde 16 sefer düzenlenmektedir. Kapıkule- Halkalı güzergahında Kapıkule’den ilk sefer 7.25’te, Halkalı’dan son sefer 21.55’te kalkmaktadır.
Uzunköprü- Halkalı güzergahında ise Halkalı’dan ilk sefer 8.40’da, Uzunköprü’den son sefer 19.11’de kalkmaktadır. Bilet fiyatları Çerkezköy için 9 - 12 TL’den başlamaktadır.
Çerkezköy Garı merkeze çok yakın bir noktada yer almakta ve merkez ile arasında kullanabileceğiniz minibüsler bulunmaktadır.
Çerkezköy'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Çerkezköy 4 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Çerkezköy’e Özel Araç ile Ulaşım
Çerkezköy İstanbul merkeze 105, Tekirdağ merkeze 59 km uzaklıktadır. İstanbul’a gelene kadar farklı yol tercihleri olsa da İstanbul’dan sonra sadece TEM otoyolu üzerinden bu ilçeye ulaşılmaktadır. Bu yüzden Anadolu’dan Çerkezköy’e ulaşmak isterseniz İstanbul üzerinden geçmek zorundasınız.
İlçe telefonunuzdaki navigasyon uygulamaları ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir noktada bulunmaktadır.
Tekirdağ- Çerkezköy arası özel araç ile yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir. İki nokta arası ortalama 63 km’dir.
İstanbul- Çerkezköy arası özel araç ile yaklaşık 2 saat 15 dakika sürmektedir. Avrupa Otoyolu/O-3 üzerinden yapılacak yolculuk ortalama 105 km’dir.
Ankara- Çerkezköy arası ise özel araç ile yaklaşık 6 saat sürmektedir. Bu yolculuğu O-4 üzerinden gerçekleştirerek en kısa rota seçilmektedir. İki nokta arası mesafe ortalama 553 km’dir.
İzmir – Çerkezköy arası mesafe 582 km’dir. O-5 üzerinden yapacağınız yolculuk ortalama 6 saatte tamamlanmakta olup, Bursa ve İstanbul’dan geçilmektedir.