Çaycuma'da Gezilecek Yerler

Çaycuma'da Gezilecek Yerler: Çaycuma’da Gezilip Görülmesi Gereken 8 Yer

Çaycuma, Zonguldak içerisinde tarihini ve yeşil alanlarını koruyan önemli bir ilçedir. Çaycuma’da milattan önce inşa edilmiş ve günümüze kadar dayanan tarihi yapılar, asırlardır bozulmadan duran ve bol miktarda temiz hava barındıran doğal alanlar bulunmaktadır.

Yürüyüş, piknik, kamp, fotoğrafçılık ve daha nice etkinlik için uygun mekanlar, tarih ve kültür sevdalısı gezginlerin dilediğince dolaşabileceği ve inceleyebileceği tarihi alanlar, Çaycuma içerisinde bir aradadır. 

Çaycuma'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Çaycuma otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Filyos Kalesi

Filyos Kalesi Filyos Kalesi

İlçenin kuzey yönündeki, denize hakim olan yüksek tepelerden biri üzerinde inşa edilmiş ve Orta Çağ’dan günümüze kadar dayanmış bir kaledir. 

Mermer levhaların, taş lahitlerin, sütunların ve tuğla mezarların sergilenmekte olduğu bu alanda Karadeniz’in güzel bir görüntüsüne şahit olmak mümkündür. Tarihin içinde ve manzaranın karşısında bir yürüyüş yapmak veya tarihi eserleri inceleyip fotoğraflamak için çok sayıda turist bu kaleyi ziyaret etmektedir.

Kalenin giriş ücreti yoktur. Tekerlekli sandalye ile ziyaret edeceklere uygun yolları mevcuttur.


Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyü Su Mağarası Çayır Köyü Su Mağarası

Karadeniz Bölgesi’ndeki önemli mağaralardan bir tanesi olan Çayır Köyü Mağarası, sarkıt ve dikitleri sayesinde dünyanın önemli mağaraları arasındadır. 1300 metre uzunluğundaki bu mağaranın içinde berrak bir nehir akmaktadır ve mağara eşsiz bir görüntüye sahiptir. 

Mağaranın bir kısmı yürüyerek gezilebilir ve geri kalan kısımlarını gezmek isteyenler için botlarla gezinti imkanı sunulmaktadır. Nehrin içinde şifalı olduğu ifade edilen balıklar yaşamakta ve mağara suyunun çıkışında bu balıklar avlanabilmektedirler. Mağara dışında dinlenmek, piknik yapmak ve zaman geçirmek için kurulmuş bir mesire alanı mevcuttur.

Temiz havası, görsel şöleni ve eşsiz yapısı ile her mevsim hizmete açık olan bu mağaranın giriş ücreti yoktur.


Tios Antik Kenti (Filyos Antik Kenti)

Tios Antik Kenti Tios Antik Kenti

Asırlar önce kurulmuş ve Karadeniz Bölgesi’nde bulunan ilk antik kent olan Tios Antik Kenti, günümüze kadar sağlam kalmış, tarih ve kültür meraklısı turistlere ev sahipliği yapmıştır. 

Karadeniz’in Efes’i olarak tanımlanan bu kent içinde yer alan ve misafirlerin beğenisine sunulan yerler Orta Çağ’dan kalma bir tiyatro salonu, eski mezarlar, su kemeri ve kale surlarıdır. 

Yılın her döneminde binlerce turistin ziyaret ettiği bu antik kentin giriş ücreti yoktur.


Göldağı Tabiat Parkı

Göldağ Tabiat Parkı Göldağ Tabiat Parkı

Koruma altına alınmış olan bir parktır, içerisinde çeşitli hayvan ve ağaç türleri yaşamını sürdürmektedir. Oldukça kapsamlı ve huzur verici olan bu park içinde doğa yürüyüşü, konaklama, paintball, bisiklet turu, fotoğrafçılık, bilimsel tur, botanik gezisi, piknik, yaban hayatı gözlemciliği, çadırlı ve karavanlı kampçılık gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür. 

Yılın her döneminde hizmete açık ve her dönemde farklı bir güzellikte olan bu tabiat parkı, Çaycuma ilçesini ziyaret eden turistlerin birçoğuna ev sahipliği yapmaktadır. 

Tabiat parkının giriş ücretleri ise şu şekilde belirlenmiştir; kişi başı 3,5 TL, bisikletli 3,5 TL, motosikletli 5 TL, otomobil veya kamyonetle 10 TL, minibüsle 31 TL, otobüs ile 94 TL şeklindedir.

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Zonguldak otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Kadıoğlu Mozaikleri

Kadıoğlu Mozaikleri Kadıoğlu Mozaikleri

İlçenin Kadıoğlu Köyü’nde yer alan bu tarihi mozaikler 2008 – 2011 tarihlerinde Ereğli Müzesi tarafından keşfedilmiş ve sergilenmeye başlanmıştır.

Mozaiklerin yapılmış olduğu yer, bir oda benzeridir ve her tarafında motifler yer almaktadır. Mozaiklerin en dikkat çeken tarafı, tabanda işlenmiş olan büyük motiftir. Bu motifte üzüm salkımı tutan bir kadın ve onu hançerle kovalayan bir adam işlenmiştir. 

Sanat tarihi ile ilgilenen turistlerin gözde mekanlarından bir tanesi olan bu mozaiklerin giriş ücreti yoktur.


Filyos Kuş Cenneti

Filyos Kuş Cenneti Filyos Kuş Cenneti

Bu alan, denizi ve yemyeşil bir manzarayı gören yüksek bir tepedir. Doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ederek, başta kuşlar olmak üzere, doğayı inceledikleri bir yerdir. Yenice Irmağı’nın bir kolu burada bulunmaktadır ve şehirden uzaklaşarak huzur arayanların tercih edebileceği bir mekandır. 

Bu alanda piknik, kamp, manzara seyri, fotoğrafçılık ve trekking gibi çeşitli faaliyetleri dilediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz. 

İklim dolayısıyla genellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi ağırlayan bu alanın giriş ücreti yoktur.


Velibaba Tepesi

Velibaba Tepesi Velibaba Tepesi

İlçenin yüksek bir konumunda yer alan bu tepe, her mevsim serin olması ile tanınmaktadır. Tepe üzerinden şehir ve doğa manzarası bir arada izlenebilmektedir. Ayrıca sabah kahvaltısı ya da öğle kahvesi için ziyaret edilebilecek bir mekandır. 

Burada yürüyüş ve piknik yapabilir, ailecek veya arkadaşlarınız ile keyifli zaman geçirebilir ve güzel manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. 

Yıl boyunca ziyaret edilebilecek bu mekanın giriş ücreti yoktur.


Gâvur Ambarı ve Ceneviz Mezarlığı

Çömlekçi Köyü sınırları içerisinde yer alan ve hem tarihi hem de doğayı bir arada barındıran bir mekandır. Burada Cenevizlilerden kalma büyük bir mezarlık bulunması ve eski dönemlerde gayrimüslimlerin bu topraklarda yaşamış olması nedeniyle alana Gavur Ambarı denilmektedir.

Tarihi mezarlığın çevresinde ormanlık bir alan bulunmakta ve burası mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yakınlarda bir su kaynağı yer almakta ve bu kaynağın şifalı olduğu ifade edilmektedir. Burada tarihi mezarları inceleyebilir, aileniz ve arkadaş grubunuz ile piknik yaparak eğlenebilirsiniz.

Gâvur Ambarı ve Ceneviz Mezarlığı’na giriş ücretsizdir.


Çaycuma Günübirlik Gezilecek Yerler

Tarihi ve doğal mekanlar bakımından oldukça zengin olan Çaycuma ilçesinde keyifli bir gezinti yaptıktan sonra dilerseniz çevre il ve ilçelere de günübirlik turlar gerçekleştirebilirsiniz. Tıpkı Çaycuma’da olduğu gibi bu alanlarda da çeşitli doğal ve tarihi mekanlar bulunmaktadır. Ayrıca yakın çevrede deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz plajlarda mevcuttur.


Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası Gökgöl Mağarası

Zonguldak il merkezinde yer alan ve Zonguldak’ın en uzun 2. mağarası unvanını taşıyan bu mağaraya Çaycuma merkezinden 30-40 dakikada ulaşım gerçekleştirilebilir. 

Mağaranın içerisi sarkıt ve dikitler ile doludur ayrıca 850 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu yer almaktadır. Boydan boya ve rengarenk bir ışıklandırma yapılan mağaranın görüntüsü, gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Yaz - kış serin olan mağaranın havası oldukça temizdir ve astım hastalarına iyi geldiği gözlemlenmiştir. 

Tekerlekli sandalye ile seyahat edenlere uygun olan bu mağara her mevsim ve pazartesi hariç her gün ziyarete açıktır. Mağaranın ziyaret saatleri 09.00 ile 18.00 arasındadır.

Gökgöl Mağarası’na kişi başı giriş ücreti 10 TL, öğrenci – engelli ve benzeri durumlara sahip kişilere ise 5 TL’dir.


Güzelcehisar Kalesi 

Güzelcehisar Kalesi Güzelcehisar Kalesi

Bartın il merkezinde, deniz kenarında yer alan bu kale günümüze gelene kadar fazlasıyla hasar görmüştür fakat eşi benzeri olmaya bir doğa manzarasına sahiptir. Kuleye ulaşmak için yaklaşık 20 dakika yürümeniz gerekmektedir. 

Deniz kenarında, yüksek bir tepede inşa edilen bu kalenin bir kısmı halen ayakta olmasına rağmen büyük bir kısmı yıkılmıştır. Tarih, kültür ve doğa sevdalısı olan her turistin ziyaret edebileceği bir yerdir. Bu alanda denize ve dağlara bakarak piknik yapabilir, temiz hava soluyarak güzel bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. 

Genelde yaz aylarında ziyaret edilen kalenin giriş ücreti yoktur.


Kozlu Ilıksu Plajı

Kozlu Ilıksu Plajı Kozlu Ilıksu Plajı

Zonguldak il merkezinde yer alan bu plaj, Karadeniz Bölgesi’nin en gözde ve en temiz plajları arasındadır. 

Plajın temiz kumsalı üzerinde piknik yapabilir, çocuklarınızla oyunlar oynayabilir, temiz ve sıcak suyunda yüzebilir, güneşlenerek dinlenebilirsiniz. Geniş otoparklar, çocuk oyun alanları, temiz ve kullanışlı duş kabinleri ve hizmet veren büfeleri ile birlikte neredeyse hiç kimsenin zor durumda kalmadan eğlenceli vakit geçirebileceği bir yerdir. 

Halka açık bir plajdır ve giriş ücreti yoktur.


Çaycuma Plajları: Çaycuma’nın Yüzerek ve Güneşlenerek Vakit Geçirebileceğiniz 2 Plajı

Çaycuma ilçesi içerisinde yalnızca 2 adet plaj mevcuttur ve bunlardan bir tanesi doğal bir tanesi ise yarı doğaldır. Her iki plajda yerli halk ve turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. 

Denizin tadını çıkartarak yüzmek, güneşlenmek ve sıcak kumlarda oyunlar oynamak için tercih edebileceğiniz bu plajların bir tanesi Filyos Plajı, diğeri ise Çaycuma Plajıdır.


Filyos Plajı

Filyos Plajı Filyos Plajı

Filyos Plajı, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve misafirleri tarafından beğenilen plajlar arasındadır. Ulaşımı gayet kolay bir şekilde sağlanabilen bu plajın yakınlarında Filyos Antik Kenti ve Filyos bulunmaktadır.

Plaj üzerinde çok sayıda tesis ve işletme bulunmaktadır, bunun dışında ücretsiz olarak kullanılabilecek alanlar da oldukça fazladır. Plajın dalgası az olan denizinde keyifle yüzebilir, temiz kumsal üzerinde piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz çevredeki restoranlara misafir olarak manzaraya karşı güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Plajın giriş ücreti yoktur.

Çaycuma'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerler için Çaycuma gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.


Çaycuma Plajı

Çaycuma Plajı Çaycuma Plajı

İlçe merkezinden geçmekte olan Yenice Irmağı’nın düzenlenmesi ile elde edilen bir plajdır. İçerisinde temiz ve geniş bir kumsal bulunmakta olan plajda deniz bisikleti ile dolaşabilir ve kanolar ile keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Bölgeye kazandırılarak turizme açılan bu plaj, hizmete başladıktan kısa bir süre sonra yoğun ilgi görmüş ve hem turistler hem de bölge halkı tarafından sürekli ziyaret edilmeye başlamıştır.

Yılın her dönemi açık olan plajın giriş ücreti yoktur. Kano ve deniz bisikletlerinin saatlik kirası 10 TL’den başlamaktadır.

Zonguldak’a doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için Zonguldak gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Çaycuma’da Yapılacaklar: Çaycuma Tatilinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Zonguldak’ın oldukça gelişmiş bir ilçesi olan Çaycuma’yı ziyaret eden turistlerin ilçede yapabilecekleri aktiviteler oldukça çeşitlidir. Bunlar arasından bazıları ise herkesin hoşuna gidebilecek ve yapanları keyiflendirecek aktivitelerdir. 


Bot ile Gezintiye Çıkın: Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyü Su Mağarası Çayır Köyü Su Mağarası

1300 metre uzunluğunda ve dünyanın önemli mağaraları arasında olan Çayır Köyü Su Mağarası, sarkıt ve dikitleri sayesinde eşsiz bir görüntüye sahiptir ve görenlerin tekrar tekrar bakmalarına neden olmaktadır. 

Mağaranın bir kısmı yürüyerek gezilebilir ve geri kalan diğer bölümleri ise, mağara içerisindeki akarsu üzerinden, botlar ile gezilebilmektedir.  Her mevsim hizmet veren bu serin mağaranın giriş ücreti yoktur.

Çaycuma'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Çaycuma pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kamp Yapın: Göldağı Tabiat Parkı

Göldağ Tabiat Parkı Göldağ Tabiat Parkı

Bölgenin en önemli tabiat parklarından bir tanesi olan Göldağı’nda oldukça geniş ve kapsamlı aktiviteleri gerçekleştirmek mümkündür. 

Bu alanda piknik, trekking, yüzme, bisiklet ve yürüyüş turu gibi birçok aktiviteyi keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Bölgede en sık yapılan aktivite ise kampçılıktır. Doğal alanları ve çeşitli imkanları sayesinde kampçıların kolaylıkla konaklayabileceği Göldağı Tabiat Park’ı, yaz aylarında turistlerin uğrak noktası haline gelmektedir.

Parkın giriş ücretleri ise şu şekilde belirlenmiştir; tek kişi 3,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil-kamyonet 10 TL, minibüs 31 TL ve otobüs ise 94 TL’dir.


Deniz Bisikletine Binin: Çaycuma Plajı

Çaycuma Plajı Çaycuma Plajı

İlçe merkezinde yer alan bu plaj, Yenice Irmağı’nın restore edilmesi ile ilçeye kazandırılmış ve oldukça ilgi görmüş bir yerdir. Bu plajda yüzebilir, piknik yapabilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Plajın en önemli özelliği ise deniz bisikleti ve kano turları yapılmasıdır. Deniz bisikleti ve kano ile temiz suyun içinde güzel bir gezinti gerçekleştirebilirsiniz. 

Plaj her mevsim hizmete açıktır ve giriş ücreti bulunmamaktadır. Deniz bisikleti ve kano kiraları ise saatlik 10 TL’den başlamaktadır.


İlçe Merkezinde Keyifli Bir Gün Geçirin: Çaycuma Merkezde Turistik Gezi

Çaycuma Merkez Çaycuma Merkez'de Turistik Gezi

Oldukça gelişmiş olan Çaycuma ilçesi, yöresel yemekleri, kafe ve restoranları ile turistlerin keyifli vakit geçirmesine olanak sağlamaktadır.

İlçe merkezinde kendi zevkinize uygun bir mekana gidebilir, Uğmaç Çorbası, tirit, malay, pumpum çorbası, kabuklu fasulye tenekede tavuk, Ereğli pidesi, pırasalı mancar, cizleme, cevizli kömbeç, beyaz baklava gibi yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Dilerseniz ilçe çarşısındaki mağazaları dolaşabilir ve çeşit çeşit ürünler satın alabilirsiniz.

Çaycuma'da hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Çaycuma balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Çaycuma Nerededir ve Nasıl Gidilir: Çaycuma’ya Doğru Yolculuğa Başlamadan Önce Ulaşım Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Zonguldak il merkezinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Çaycuma ilçesine özel araç ya da ilçeler arası minibüsler ile ortalama 1 saatte ulaşım gerçekleştirmek mümkündür. 

Şehir dışından Çaycuma’ya misafir olacak turistler ise hava ve kara yollarını kullanarak rahatlıkla ilçeye ulaşım gerçekleştirebilir. Tren ile yolculuk yapmayı tercih eden gezginler ise Gökçebey Tren Garı’na ulaştıktan sonra ilçe merkezindeki Çaycuma Tren İstasyonu’nu kullanabilirler. 


Çaycuma’ya Otobüs ile Ulaşım

İlçeye yapılan ziyaretlerde en sık tercih edilen yol otobüs yolculuğudur. İlçe içerisinde kullanılan şehirler arası otobüs terminali bulunmaktadır ve bu sayede ilçeye giriş çıkışlarda otobüs kullanmak oldukça kolaydır. 

İstanbul’dan yola çıkarak Çaycuma’yı ziyaret etmek isteyen ve bunun için otobüs kullanmayı tercih eden turistlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Bu ulaşım gayet kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. İki bölge arasında ortalama 400 kilometre bulunmakta ve otobüs ile yaklaşık 6 saatte ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul – Çaycuma arası otobüs biletleri 100 TL’den başlamaktadır. 

Ankara’dan yola çıkarak Çaycuma ilçesine otobüs ile ulaşım gerçekleştirmek isteyen turistler yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculuk ile Çaycuma’ya ulaşabilirler. Bu yolculuk için alınması gereken otobüs biletleri ise 70 TL’den başlamaktadır.

İzmir’den Çaycuma’ya gidecek olan yolcular, direkt sefer bulmakta zorluk çekmezler. Bu yolculukta yaklaşık 770 kilometrelik bir yol gidilmeli ve ortalama 10 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmek gereklidir. Bu yolculuğu gerçekleştirmek için 150 TL’den bir başlayan otobüs bileti almak gerekir.


Çaycuma’ya Özel Araç ile Ulaşım

Kişisel araca sahip olan turistlerin kullandığı bir yoldur. İlçenin karayolları oldukça gelişmiştir ve bu sayede birçok ilden kolaylıkla ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. İlçeye yapılan ulaşımlarda D010, D750, D030 yolları sıklıkla kullanılmaktadır. 

İstanbul şehrinden kişisel aracı ile Çaycuma ilçesine gidecek olan seyahatçiler, yaklaşık 400 kilometrelik bir yol gitmelidir. Bu yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır ve ortalama 4 saatlik bir yolculuk sonunda Çaycuma’ya ulaşılabilir.

Ankara’dan Çaycuma ilçesine gidecek ve bu yolculukta özel aracını kullanacak olan yolcular, ortalama 2,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşım gerçekleştirebilir. Bu yolculukta ücretli yolları kullanarak ulaşım sağlamak isteyenler Anadolu Otoyolu, O-4 yolu ve D750 yolunu kullanarak, ücretsiz yolları tercih edenler ise Ankara – Bolu yolu ve D750 yolunu kullanabilirler. Yaklaşık mesafe 250 kilometredir. 

İzmir ilinden yola çıkarak Çaycuma’ya misafir olacak ve bu yolculukta şahsi aracını kullanacak olan turistler, yaklaşık 750 kilometrelik bir yol kat etmelidir. Bu yolculuk, ücretli yollar kullanılırsa, aşağı yukarı 8 saat sürmektedir. Ücretsiz yollar ile gitmeyi tercih edenler ise ortalama 9 saatte ulaşım gerçekleştirebilir.


Çaycuma’ya Havayolu ile Ulaşım

Zonguldak şehrinin havalimanı Çaycuma ilçesinde bulunmaktadır ve bu sayede havayolu ile ulaşım gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Havaalanına ulaşım sağladıktan sonra havaalanı servislerini kullanarak ücretsiz bir şekilde ilçe merkezine gidilebilmektedir.

İstanbul’dan Çaycuma’ya havayolu ile gitmeyi tercih eden gezginler, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Zonguldak Havaalanı’na, 120 TL’den başlayan bir ücret ödeyerek aktarmasız bir biçimde gidebilirler. İstanbul Havaalanı’ndan gitmek için ise 150 ile 250 TL arasında aktarmasız bir yolculuğu tercih edebilirler. Her iki şekilde de yaklaşık olarak 1 saatlik bir uçuş ile Çaycuma’ya ulaşabilmektedirler.

Ankara’dan, uçak ile Çaycuma’ya gelmeyi isteyen turistler, yaklaşık 2 saat süren bir uçuş gerçekleştirmelidir. Bu uçuş için ortalama fiyatlar 250 ve 300 TL arasındadır. Gezginler, uçak ile Çaycuma’ya ulaştıktan sonra, havaalanındaki minibüsler ile ücretsiz bir şekilde Çaycuma merkezine gidebilirler. Tercihen havaalanından taksi veya özel araç kiralayabilir, merkeze 15-20 dakika arası bir sürede ulaşılabilir. Havaalanının ilçe merkezine uzaklığı 12 kilometredir.

İzmir’den, Çaycuma’da yer alan Zonguldak Havaalanı’na aşağı yukarı 4 saatlik bir uçuş ile gidilmektedir. Ortalama uçak bileti fiyatları 240 TL’den başlamakta ve değişmektedir.


Çaycuma’ya Tren ile Ulaşım

İlçe merkezine direkt olarak tren seferi bulunmamaktadır ve bu nedenle en yakın tren istasyonu olan Gökçebey Garı’na ulaştıktan sonra Çaycuma merkeze gidilebilir. Nadiren kullanılan bu yol, zahmetli ve uzun sürelidir. Ayrıca tren seferi az yapıldığı için pek tercih edilmemektedir. 

Bu yol ile büyükşehirlerden gelecek olanların en az bir aktarma yapmaları gerekir. Eğer tren seferi bulunuyorsa ilk olarak Gökçebey Tren İstasyonu’na ve oradan Çaycuma’ya ulaşılabilir. Fakat direkt sefer bulunmuyorsa ilk olarak Ankara’ya ve Ankara’dan Gökçebey’e oradan da Çaycuma’ya ulaşılması gerekir. Bu yolculuk için neredeyse bir gün harcanmalıdır ve diğerlerine kıyasla daha pahalıya mal olduğu için nadiren kullanılmaktadır.