Çatalca’da Yapılacaklar

Yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçesi olan Çatalca; Osmanlı döneminde oldukça değer görmüş ama bugün artık hak ettiği değeri göremeyen ve aslında yapabileceğiniz pek çok şey ile dolu bir ilçedir. 

İstanbul Avrupa yakasında; Beşiktaş, Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy sahilini takip ettikten sonra ulaşabileceğiniz Çatalca ilçesi, aynı zamanda Silivri ve Büyükçekmece ile de komşudur. 

Tekirdağ sınırında yer alan Çatalca; İstanbulluların, aileleri ile günübirlik tatil yapmak, piknik ve mangal yapmak ve huzurlu, sessiz, sakin bir atmosferde keyifli vakit geçirmek için tercih ettikleri bir yerdir. 

Çatalca’da yapabilecekleriniz, mangal ve piknik ile de sınırlı değil. Buraya geldiğinizde; sokaklarında bulunan tarihi ahşap evlerini keşfedebilir, büyük bir tabiat parkında doğanın tadını çıkarabilir, birbirinden güzel Çatalca köylerinde köy hayatını deneyimleyebilir, kendinizi Karadeniz’in serin sularına bırakabilir, Osmanlı döneminden kalma cami ve yapıları görebilir ya da çocuklarla birlikte hayvanat bahçesinde keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Çatalca'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Çatalca oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Doğa İçinde Keyif ve Ziyafet: Piknik ve Mangal

Çatalca Mangal Keyfi Çatalca Mangal Keyfi

Çatalca; İstanbul’da piknik ve mangal denince akla ilk gelen ilçelerden biridir. 

Şehir hayatının kalabalığından, sokaklardaki egzoz dumanından, insan yığınlarından ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz, katkı maddeli sağlıksız gıdalardan uzaklaşıp, bir süreliğine keyifli, doğal ve huzurlu bir atmosferi hissetmek isterseniz; Çatalca’daki piknik ve mangal yerlerini tercih edebilirsiniz. 

Çatalca’nın merkezinde ve köylerinde, piknik ve mangal için tercih edebileceğiniz çok sayıda mesire alanı ve mangal tesisleri bulunmaktadır. 

Akalan Piknik Alanı, Gümüşpınar Piknik Alanı, İnceğiz Piknik Alanı, İhsaniye Piknik Alanı, Kabakça Piknik Alanı ve Subaşı Piknik Alanı ve Flamingo Köy; Çatalca’da piknik yapabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. 

Çatalca’da mangal yapmak isterseniz; Antik Köy, Flamingo Köy, Çatalca Mangal Keyfi ya da Çatalca Mangal Dünyası’nı tercih edebilirsiniz. 

Çatalca Mangal Keyfi isimli mekanda, size ait bir masada ve sizin getirdiğiniz etleri pişirebileceğiniz, hazır yakılmış bir mangal için ortalama 50 TL ödemeniz gerekmektedir.


Eğlenceli ve Keyifli Bir Gün İçin: Hayvanat Bahçesi

Doğa İle İç İçe Hayvanat Bahçesi Doğa İle İç İçe Hayvanat Bahçesi

Çatalca’da şehir merkezi çıkışında Doktor Çeşme mevkiinde yer alan Antik Köy’de, çok sayıda hayvanın bulunduğu ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir hayvanat bahçesi bulunmaktadır. 

Hayvanat bahçesinde; tavuk, ördek, horoz, tavuskuşu, kuzu, koyun, at, kaz gibi hayvanlar yer almaktadır. Burada ayrıca; ata, eşeğe ya da deveye binebileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. 

Antik Köy’de, hayvanat bahçesinin dışında; serpme kahvaltı, mangal, semaver, nargile, öğle ve akşam yemeği servisi de bulunmaktadır. 

Antik Köy’e giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Tesis, haftanın her günü 08:30 ile 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.


Doğa ve Bol Oksijenli Atmosfer: Ormanlı Köyü

Eşsiz Manzarasıyla Ormanlı Köyü Eşsiz Manzarasıyla Ormanlı Köyü

İstanbul’daki en güzel köylerden biri olan Ormanlı Köyü, Çatalca’ya bağlı bir köydür. 

Doğası ve atmosferi ile kendine hayran bırakan köy, nüfusun az olduğu, küçük bir köy. Ormanlık alanlarının yoğun oluşu ile oksijenin bol olduğu köyün sahili de tatilcilerden ilgi görmektedir. 

Bahar aylarında daha sakin bir ortama sahip olan Ormanlı Köyü, yaz aylarında, özellikle günübirlik tatil yapmak isteyen İstanbulluların tercih ettikleri yerlerden biridir. 

Ormanlı Köyü’nün sahil tarafında, kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Bu alanda tuvalet ya da su kaynağı bulunmamakla birlikte; muhteşem bir manzara ve uygun fiyatlı konaklama için tercih edilebilir bir seçenektir. 

Ormanlı Köyü’nde; ormanlık alanda yapabileceğiniz doğa yürüyüşleri ve kampın yanı sıra, burada bisiklet turları yapabilir ya da balık tutma gibi aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz. 

Köyde bulunan Terkos Köyü, olta balıkçılığı yapmak için uygun bir alandır. 

Kilyos’a oldukça yakın bir konumda yer alan Ormanlı Köyü, aynı zamanda 950 metrelik bir plaja da sahiptir. Plaj, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. 

Ormanlı Köyü’nde, uygun fiyata konaklayabileceğiniz pansiyon seçenekleri de bulunmaktadır.

İstanbul'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri İstanbul otel sayfamızda listeledik.


Kendinizi Serin Sulara Bırakın: Çatalca Plajları

Çatalca Plaj Manzarası Çatalca Plaj Manzarası

Çatalca, serin Karadeniz suları ve temiz denizi ile çeşitli plajların bulunduğu bir ilçedir. 

İstanbul’da, Sarıyer ve Arnavutköy’ü takip ettikten sonra ulaşabileceğiniz Çatalca sahilinde; Yalıköy Plajı, Çilingöz Plajı, Ormanlı Plajı ve Evcik Plajı olmak üzere dört adet plaj bulunmaktadır. 

Çatalca’nın merkezine 20 km ile 60 km arasında değişen mesafelerde bulunan plajlarda; mesire alanları, restoranlar, büfeler, çadır ve kamp alanları ve muazzam bir deniz sizi beklemektedir. 

Çatalca’da denize girmek için Ormanlı Plajı’nı tercih ederseniz, burada yamaç paraşütü yapma fırsatı da bulabilirsiniz. 

Bu plajlara giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Çadır kiralamak ya da kamp yapmak isterseniz, bu alanı tesis eden işletmelerden bilgi alabilirsiniz.


Deniz, Göl ve Orman Manzarası: Çilingöz Tabiat Parkı

Çilingöz Tabiat Parkı Treking Çilingöz Tabiat Parkı Treking

Çatalca’da 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Çilingöz Tabiat Parkı’nda, Çilingöz deresi ve bir plaj da bulunmaktadır. 

Deniz, göl ve orman manzarasını aynı ortamda buluşturan Çilingöz Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında plajı ile tercih edilmektedir. 

Ayrıca, burada bulunan gölde balık tutabilir, denizinde yüzebilir, ağaçların arasında doğa yürüyüşleri yapabilir, lokanta ve büfelerde karnınızı doyurabilirsiniz. 

Çilingöz Tabiat Parkı’nda, kamp yapma olanağı da bulunmaktadır. Kamp ve konaklama ücretleri; araçta ve çadırda ortalama 30 TL ve karavanda ortalama 40 TL’dir. 

Tabiat parkına giriş ücretleri ise; yayalar için ortalama 6 TL, bisiklet ile ortalama 15 TL, araç ile ortalama 25 TL ve otobüs ile ortalama 150 TL’dir. 

Çatalca merkeze ortalama 60 km ve şehir merkezine ortalama 120 km uzaklıkta bulunan Çilingöz Tabiat Parkı; yeşili, maviyi, huzuru ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz, oldukça keyifli bir parktır.


Mübadele Müzesi’ni Gezin

Mübadele Müzesi Sergi Alanı Mübadele Müzesi Sergi Alanı

Türkiye’de ilk göç temalı müze olan Mübadele Müzesi, 2010 yılından bu yana hizmet vermektedir. 

Çatalca Belediyesi ve Lozan Mübadiller Vakfı iş birliği ile açılan müze; göçmenliği ve göçmen kültürünü anlamak, hasreti, gurbeti ve ayrılığı göçmenlerin gözünden görmek için ziyaret edebileceğiniz bir müzedir. 

1970’li yıllarda Mübadele Müzesi olarak kullanılmak üzere tahsis edilen müzede; çeyizlik eşyalar, çeşitli müzik aletleri, ev eşyaları, mutfak eşyaları, fotoğraf makinesi, mübadele döneminden kalma eşyalar ve belgeler sergilenmektedir. 

Müzeyi, Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.


Mahalle aralarında Yürüyüş: Kaleiçi Mahallesi

Kaleiçi Mahallesi Arsaları Kaleiçi Mahallesi Arsaları

Çatalca denince; akla piknik yerleri, plajlar, mangal partileri gelse de, aslında burada yapabileceğiniz daha pek çok şey ve keşfedebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır. Kaleiçi mahallesi de bunlardan biridir. 

Çatalca’da küçük ve sevimli bir mahalle olan Kaleiçi Mahallesi’nin sokaklarında gezerken; eski ve tarihi ahşap evleri ve ayrıca burada bulunan Mübadele Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Çatalca'da tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Çatalca'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Mimar Sinan’ın Eserlerinden: Ferhatpaşa Cami

Tarihi Ferhatpaşa Cami Tarihi Ferhatpaşa Cami

Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan Ferhatpaşa Cami, Osmanlı döneminde bir sadrazam olan Ferhat Paşa adına yaptırılmıştır. 

Klasik Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği olan caminin yapılışı 16. yüzyılın sonlarına kadar gitmektedir. 

Mimar Sinan’ın sanat anlayışını yansıtan ve tek kubbeli bir cami olan Ferhatpaşa Cami’de, sıbyan mektebi, şadırvan ve bir çeşme de bulunmaktadır. 

Cami, Çatalca’da caminin adını taşıyan Ferhatpaşa mahallesinde bulunmaktadır. 

Ferhatpaşa Cami’yi görmeye geldiğinizde, yine aynı mahallede bulunan Ali Baba Köftecisi’nin lezzetli köftelerinin de tadına mutlaka bakmalısınız.

Çatalca'da tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Çatalca'yı keşfetmeniz için Çatalca gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Tadı Damağınızda Kalacak Lezzetler: Ali Baba Köftecisi

Tarihi Ali Baba Köftecisi Tarihi Ali Baba Köftecisi

Çatalca’nın Ferhatpaşa mahallesinde yer alan Ali Baba Köftecisi; 07:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Çatalca’ya gezmeye gelen ziyaretçilerin popüler duraklarından biri olan Ali Baba Köftecisi, aynı zamanda ilçenin en eski köftecisidir. 

Lezzetli köftelerinin yanında, pilav ve ayran da sipariş etmeniz önerilmektedir. 

Ali Baba Köftecisi’nde; paça çorbası ve mercimek çorbası gibi alternatifler de bulunmaktadır. 

Özel araç ile gelecekseniz, park sorunu yaşamamak için ara sokakları tercih edebilirsiniz.


Yer Altını Keşfe Çıkın: İnceğiz Mağaraları

Çatalca İnceğiz Mağaraları Çatalca İnceğiz Mağaraları

Çatalca ilçesinin İnceğiz Köyü’nde yer alan İnceğiz Mağaraları; Kemal Sunal’ın başrolünde oynadığı Salako ve diğer bazı Yeşilçam filmlerinin de çekildiği yerdir. 

Usta oyuncunun adıyla da anılan İnceğiz Mağaraları’nın diğer adı da Kemal Sunal Mağaraları’dır. 

Mağaraların girişinde, Karasu Deresi yer almakta ve derenin etrafı, piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Özellikle güzel havalarda ve hafta sonları büyük ilgi gören mağaralar, 20. yüzyılın ortalarında keşfedilmiştir. 

Mağaraların içerisinde yer alan merdivenlerden bazıları çöktüğü için, üst katlara çıkmak için dışarıda yer alan patikayı takip etmeniz gerekmektedir. 

Tavanında haç işaretlerinin de bulunduğu İnceğiz Mağaraları’nın, bir dönem kilise olarak kullanıldığını düşündürmektedir. 

Dört katlı bir yerleşim yeri olan İnceğiz Mağaraları, Çatalca geziniz sırasında görmeniz gereken yerlerden biridir.


Doğalık İçerisinde Yapılan Ürünler: Manda Yoğurdu ve Köy Yumurtası

Eşsiz Lezzetiyle Manda Yoğurdu Eşsiz Lezzetiyle Manda Yoğurdu

Çatalca’nın köylerinde, organik alışveriş yapmak isteyenler için çok sayıda seçeneğin bulunduğu tezgahlar ve satıcılar bulunmaktadır. 

Ayrıca, Çatalca meydanında kurulan küçük bir pazarda da, köylülerden gelen organik manda yoğurdu, köy yumurtası, köy ekmeği, organik sebze ve meyveler satılmaktadır. 

Pazarın dışında, Çatalca’nın merkezinden köylerine doğru ilerlerken, önünüze çıkan tezgahlarda da doğal ve köy ürünleri bulmanız mümkündür.

İstanbul'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İstanbul gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Köy Kahvaltısı ile Güne Başlayın: Flamingo Köy

Doğal Ortamıyla Flamingo Köy Doğal Ortamıyla Flamingo Köy

Flamingo Köy; Çatalca’da piknik, mangal ve kahvaltı yapmak için en uygun yerlerden biridir. 

Burada, küçük bir hayvanat bahçesi, kümesler, çocuk oyun alanları, çocuk havuzu, bisikletler, gölet ve dalında meyvelerle dolu ağaçlar da bulunmaktadır. 

Adını, içinde bulunan flamingo kuşlarından alan tesis, köy kahvaltısı ve organik köy ürünlerini denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. 

Hafta sonları açık büfe şeklinde servis edilen kahvaltı için ortalama 60 TL ödemeniz gerekmektedir. 

Köy hayatını deneyimleyebileceğiniz atmosferi ve lezzetli kahvaltı çeşitlerinden oluşan açık büfe kahvaltısı ile, Çatalca’da güne keyifli ve enerjik bir başlangıç için tercih edebileceğiniz bir tesistir.