Ayvacık'da Gezilecek Yerler

Şirin bir ilçe olan ve 16.yy’da kurulan Ayvacık ilçesi doğal güzellikleri, taş evleri ve pek çok tarihi kalıntıları ile ülke içerisinde ün yapmış yerler arasındadır. Kuruluşundan kısa bir süre sonra hızla nüfusu artan yerleşim yerlerinden birisi haline gelen Ayvacık’ta dünyanın ilk felsefe okulu kurulmuştur.

Yerleşimin başladığı ilk andan günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe bugün ise  yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlamaya devam etmektedir. İlçe, organik kültürler diyarı olarak tanınmaktadır. Yaklaşık 78 kilometrelik bir sahil şeridinin bulunduğu ilçe yaz tatilleri için sunduğu olanakları ve doğal güzellikleri kadar köklü tarihiyle de çok yönlü bir gezi deneyimine ev sahipliği yapmaktadır. 

Ayvacık'ta gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Ayvacık otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Kazdağları

Kaz Dağları Kaz Dağları

Kazdağları günümüzde cennetin yeryüzündeki yansımalarından biri olarak ifade edilmektedir. Dünyanın zengin oksijen kaynaklarından biri olan Kazdağları, eşsiz doğasının yanı sıra mitolojik öykülere ev sahipliği yapan köklü tarihiyle ziyaretçilerine zengin bir gezi deneyimi yaşatmaktadır.  

Gelen ziyaretçileri büyüleyen Kazdağları, zengin florası sayesinde pek çok hayvana ev sahipliği yapmaktadır. İlyada Destanı’nda 'Bin Pınarlı İda' olarak geçen bölgenin içerisinde toplam 30 adet akarsu bulunmaktadır.  

Kazdağları içerisinde yer alan Adatepe Köyü, Ayazma ve Zeus Altarı mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Ayvacık ile Kaz Dağları arasındaki mesafe 89 km’dir ve 1 buçuk saatte ulaşım sağlanmaktadır. Özel araçla yapılacak araçlarda yollarda gerekli tabela düzenlemeleri yapılmıştır. 

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için Çanakkale otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Babakale

Babakale Babakale

Babakale bölgesi tarihte son derece önemli bir yere sahiptir. Türk himayesindeki yerleşimlerin başlamış olduğu 1300'lü yılları işaret eden bölgede gezip görülecek yerler arasında tarihi bir kale bulunmaktadır. Bu kale pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 

Babakale ismini nereden aldığı ise yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıkmıştır. Zamanın dini liderlerinden birisi olan Sultan Baba'nın ismine ithafen konulmuştur. Bölgede yerleşim bölgeleri bulunmaktadır. Küçük ve şirin bir köy olmasından dolayı son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. 

Köyün bir diğer özelliği ise Asya kıtasının en batı noktası olmasıdır. Ayvacık ilçesine bağlı bir köy olan Babakale'ye gidiş yolu sahilden gitmeye karar verenler için son derece virajlı ve tek şerit olmasından dolayı korkutucu olmakla birlikte, yolda görülecek eşsiz doğa manzaraları keyifli bir yolculuk imkanı sunmaktadır.  


Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Assos Antik Kenti

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Assos Antik Kenti Kuzey Ege bölgesinin en büyüleyici gezi noktaları arasında yer almaktadır. Tarihi pek çok kalıntıya ev sahipliği yapan antik kent, ziyaretçilerine büyüleyici bir atmosfer sunmaktadır. 

İlk yerleşimin M.Ö 6. Yy’a kadar uzandığı antik kentte gezip görülecek önemli yapılar arasında surlar, nekropol, Athena Tapınağı, Amfi Tiyatro ve Agora yer almaktadır. 

Antik kente giriş için 2 kapı bulunmakta olup, Behramkale Köyü içerisinden giriş yapıldığında yol ziyaretçileri en tepede bulunan Athena Tapınağı’na götürmektedir. İkinci kapı ise limanda yer almakta olup, bu girişte ziyaretçileri mezarlık ve agora kalıntıları karşılamaktadır. 

İlçenin en önemli gezi duraklarından biri olan Assos Antik Kenti’nde tarihi değerler kadar eşsiz gün batımı manzarası da dikkat çekmekte olup, gezi saatlerinizi gün batımına göre ayarlayarak bu eşsiz manzarayı mutlaka deneyimlemeniz önerilmektedir. 

Haftanın her günü ziyarete açık olan antik kent, yaz döneminde 08.30 – 19.00, kış döneminde ise 08.30 – 17.30 saatlerinde gezilebilmekte olup, giriş ücreti 18 TL’dir. 

Ayvacık'ta tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Ayvacık'i keşfetmeniz için Ayvacık gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Şahindere Kanyonu

Şahindere Kanyonu Şahindere Kanyonu

Ayvacık ilçesine yapılan ziyaretlerde yakın çevrede bulunan doğal güzellikleri mutlaka gezip görmeniz önerilmektedir. Yakın çevrede bulunan Şahindere Kanyonu çam ve kekik kokan havası ile ziyaretçilerine oksijen yönünden zengin bir atmosfer sunmaktadır. 

Denizden aldığı iyotlu havayı dağlara doğru taşıyan kanyon, çamlardan gelen temiz havayı ise Edremit Körfezi'ne doğru dağıtılmaktadır. Kendi içinde düzenli bir sirkülasyonu bulunmaktadır. Kanyon bölgede bu özelliği ile baca görevi görmektedir. 

Şahindere Kanyonu’nun uzunluğu 26 kilometredir. Bölgeye gelen ziyaretçilerin alan kılavuzu alarak gezmeleri önerilmektedir. Yetkililer tarafından izinsiz gezmek yasaklandığı gibi izinsiz gezilerin son derece tehlikeli olduğu belirtilmektedir.  

Tarihi mekanlardan Ayvacık dışında Çanakkale'nin tüm turistik yerleri için Çanakkale gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Afrodit Kaplıcası

Afrodit Kaplıcası Afrodit Kaplıcası

Mitolojide güzellik tanrıçası olarak bilinen Afrodit'ten adını alan bölge şifalı suları ile yerli ve yabancı turistlerin ilçede en çok dikkatini çeken noktalardan biri olmaktadır. 

Mitolojide anlatılan hikayeye göre güzellik tanrıçası Afrodit hastalanır ve eski gücünü kaybetmeye başlar. Bunun üzerine Zeus onu kendisinden uzaklaştırır. Afrodit biraz dinlenmek için bu bölgeye gelir. Mağaradan çıkan su ile yıkandıktan sonra eski güzelliğine ve gücüne kavuşan Afrodit bir daha Zeus'a geri dönmez.

Günümüzde bölgeden çıkan şifalı su cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olmaktadır. Kaplıca alanı şifalı su kaynaklarının yanı sıra konaklama seçenekleriyle de yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. 

Afrodit Kaplıcası’nın kim tarafından ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte Cenevizliler tarafından onarıldığı düşünülmektedir. 

Ayvacık'ta bir çok eğlenceli aktiviteler ile yüzünüzü güldürecek oteller için Ayvacık tatil otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Ayvacık Günübirlik Gezilecek Yerler

Assos ve Behramkale gibi Çanakkale’nin en özel noktalarını bünyesinde barındıran Ayvacık, tarihi dokusu, eşsiz doğası ve masmavi denizi ile şehrin en turistik noktalarından biri olma özelliğine sahiptir. Ayvacık tatiliniz sırasında günübirlik olarak gezebileceğiniz pek çok nokta bulunmaktadır. 


Bozcaada

Bozcaada Bozcaada

Huzur veren renkli sokakları, berrak bir denizin çevrelediği konumu, tarihi yapıları ve şarap fabrikaları başta olmak üzere pek çok olanak sunan Bozcaada, Ayvacık günübirlik gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır. Bozcaada, Ayvacık ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 50 km’dir. 


Çanakkale Merkez

Çanakkale Merkez Çanakkale Merkez

Çanakkale Merkez, Ayvacık tatiliniz sırasında mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerden biridir. Aynalı Çarşı, Kordon ve Deniz Müzesi, hem şehrin en popüler noktaları arasında yer almaktadır hem de birbirine oldukça yakın mesafededir. Çanakkale merkez ile Ayvacık arası mesafe yaklaşık olarak 68 km’dir. 


Karabiga

Karabiga Karabiga

Biga ilçesine bağlı bir belde olan Karabiga, şehrin en güzel manzarasına sahip noktaları arasında yer almaktadır. Marmara Denizi kıyısında yer alan Karabiga’nın sahil kenarında restoranları ve plajlarının yanı sıra, çam ormanları ile kaplı piknik alanları ve tarihi yapıları bulunmaktadır. Karabiga Ayvacık ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 150 km’dir. 


Kaz Dağları Milli Parkı

Kazdağları Milli Parkı Kazdağları Milli Parkı

Sadece Çanakkale’nin değil, tüm Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Kaz Dağları’nın içerisinde yer alan milli park, yeşilin tüm tonlarını barındıran doğası, eşsiz manzarası ve dünyanın en zengin oksijenini sunan havası ile mutlaka görülmesi tavsiye edilen noktalar arasında yer almaktadır. Kaz Dağları Milli Parkı, Ayvacık arası mesafe yaklaşık olarak 89 km’dir. 

Ayvacık'ta her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Ayvacık apart oteller sayfamıza uğramayı unutmayın.


Kestanbol Kaplıcası

Kestanbol Kaplıcası Kestanbol Kaplıcası

Kestanbol Kaplıcası, Ayvacık ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 40 km’dir. Kalsiyum ve demir yönünden zengin olan bu şifalı su 73 derece sıcaklığa sahiptir ve tarihten bu yana çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.